IV

942 99 5
                                    

Angel împinge ușa Camerei Regelui și se uită prin jur. Își caută o carte pe care sa o citească. Vede scrisoarea pe care i-a dat-o lui Anis acum trei zile, stând pe biroul prăfuit. Nu s-a mai dus la el de când a venit Eol, așa că iese din Camera Regelui și merge la etajul trei, penultima ultima cameră de pe hol, pe drapta. Bate la ușă apoi intră. Îl vede pe Anis cum stă la fereastră, cu mâinile la spate, uitându-se la pădure. Razele trec prin corpul sau fantomatic. El se întoarce spre Angel și îi zâmbește.Plutește până la ea, ajungând lângă.

- Hei, Anis. Scuze că nu am mai venit pe la tine, însă am avut puțină...treabă. Spune ea trecându-și mâna prin păr.

- Nu este mare lucru. Angel. Spune Anis venind lângă ea. Înțeleg. Asta mi s-a întâmplat și mie când i-am găsit pe ceilalți Protectori. Nu mai făceam ce făceam înainte și nu mai eram ca înainte. Spune el oftând și mergând până la pat, ridicând câteva fire de praf în urma lui, care au făcut-o pe Angel să strănute. Anis chicotește și așeza pe pat. Îi face semn și lui Angel, ea conformându-se. Amândoi încep să discute, Anis povestind despre vremurile îndepărtate în care trăia. Când seara venii, ea plecă, mergând la antrenamentele de seară. Merge spre sală, știind ca Eol este deja acolo. Coboară scările de piatră aprinzând lumânările ce răspândesc raze galbene, palide prin tunel. Nu este întuneric, soarele încă mai mângâind crestele munților și vârfurile copacilor. Angel o vede pe Eol care face încălzirea. Angel îi urmează exemplul și începe să facă și ea exercițiile. Întunericul își face loc pe pământ și la fel și în camera secretă. Cele două își croiesc drum spre Camera Tronului. Amândouă se salută și pornesc în pași plictisiți spre camerele lor.În momentul în care Angel pășește in cameră, își îndreaptă mâna spre șemineu și aprinde focul.Se lasă pe pat,cu ochii spre tavan.Astfel,somnul o parte învăluie și adoarme, cu gândul la ce se va întâmpla în ziua următoare.

Însă, în castel, totul este liniștit. Nici o fantomă nu mai cutreieră holurile normale sau pe cele secrete la acea oră. Toate sunt adunate într-o cameră din pivniță, pregătite de ritual. Noaptea perfectă în care luna a dispărut de pe cer.Toate fantomele se pun în cerc și încearcă să aprinda lumânările ce sunt așezate și ele în cerc. Ritualul se desfășoară ca de obicei, fără nici o întrerupere sau un inconvenient. La sfârșit, fiecare fantomă pleacă mulțumită, crezând ca si-a adăugat 6 luni de viață pe pământ în plus, însă doar se amăgesc.

*

Mai multe sunete se aud din camera tronului, râsete și țipete. Angel se trezește buimacă și se ridică din pat. Se aude un "boo" puternic și deja si-a dat seama ce se întâmplă. Intruși. Iese silențios din cameră și merge pe hol cu o bilă de foc în mâini. O vede pe Meredith cum plutește grăbită spre ea.

- Angel! Intruși! Strigă Meredith trezind câteva fantome ce ies din pereți murmurând enervate.

- Știu, sopteste Angel. Eu nu pot să ies, doar să mă uit, însă dacă ai vrea, nu ai putea să apari, însoțită de niște flăcări? Întreabă Angel și zâmbește malefic și răutăcios. Meredith zâmbește și ea.

- Iar Eol să stârnească un vânt misterios. Spune Meredith. Angel aprobă și merge spre camera lui Eol, trezind-o și explicându-i planul. Toate trei pornesc spre Camera Tronului. Meredith o ia înainte, sărind peste balustradă. Angel și Eol se ascund după balustradă spionând intrușii. Sunt doi băieți și două fete, care râd și se distrează, neștiind ca acum pe ei sunt zeci de ochi fantomatici și patru ochi umani. Eol stârnește un vânt, ce e menit să facă fiori reci pe sirea spinării. Apoi, Angel aprinde toate lumânările din cameră, una după alta făcându-le pe cele două fete să exclame îngrozite. Eol formează un fel de con de aer ce e menit să amplifice vocea lui Angel.

Protectoarea Focului Și Inelul Vrajitoarelor ON HOLD- ÎN EDITAREWhere stories live. Discover now