PROLOG

2.7K 160 29
                                    


O naší koleji kolují ne vždy pravdivé fámy. Často na chodbách slýchávám, jak nás ostatní pomlouvají, šeptají si nehezké věci a myslí, jak jim nerozumím. Ba naopak. Spřádají se do skupinek, dokonce si na nás i ukazují. Že mi to přijde hnusné? Ano, vůči mně. Všichni nejsme stejní, nejsem jako ta zvěř okolo mě. Ale to ostatní studenty zjevně nezajímá. Házejí mě do jednoho pytle s ostatními a ponižují dál.

Bradavice už navštěvuji sedmým rokem, takže se moje studentská kariéra brzo chýlí ke konci. Strašně se těším, až odtud vypadnu. Není to tím, že by mě škola a učení nebavilo, dokonce i učitelé mne mají rádi a jsem u nich oblíbený. Těším se, až se nebudu muset vídat s ostatními z mojí koleje. Někdy si tady připadám jako černá ovce stáda. Černá ovce, která má na starost všechny ty neposlušné ovečky. Někdy se i celkem divím, že mě Moudrý klobouk poslal sem a ne do Havraspáru. Často přemýšlím, jestli mě sem neposlal ostatní spasit.

Jsem zmijozelským primusem, tudíž samá zodpovědnost a řád. Všechny okřikovat, aby se chovali slušně nebo nedělali naší koleji ostudu. Moc mě to baví, ale někdy si připadám zbytečný. Věčná ignorace neposlušných pubertálních dětí, většinou mě využívající pro svoje potěšení.

Nedávno jsem napomínal skupinku čtvrťáků, kteří se snažili odčarovat spící profesorku Kouzelných formulí. Zjevně jim moje napomenutí nestačilo, protože další týden profesorku nikdo neviděl. Když jsem ty darebáky potkal před kabinetem ředitelky, nemohli se přestat smát, až jsem si myslel, že se smíchy udusí. A to není jediný případ, kdy jsem měl kvůli ostatním studentům problém. Můj život mi ničí Martin Carev. Neposlušný páťáček s špinavě blond kudrnkami a tak zelenýma očima, že i mudlové kteří by ho potkali, museli vědět, že patří do Zmijozelu. Ovšem by mě nikdy nenapadlo, jak se člověk může na první pohled mýlit.

_______

Ahoj, stručně nevím, kde jsem tenhle nápad vzala, ale už mám všechno promyšlené, tak doufám, že to půjde podle plánu. Budu ráda za vaši podporu, třeba byste mi mohli dát vědět,jestli se vám tenhle nápad líbí :). Budu se na vás těšit u první kapitoly♥ 

THE BOY WHO FELL IN LOVE | Mavy fan fictionWhere stories live. Discover now