~12~

1.3K 90 6
                                    

~12~

Jayson p.o.v.

Vanochtend had ik Lexi naar school gebracht, zodat ik zeker weet dat ze veilig is. Morgen is de grote dag. De dag dat ik mijn Lexi ga introduceren aan mijn roedel. Mijn roedel is de op één na grootste van onze wereld, Orbis, de grootste is van mijn broer. Hoe zou dat kunnen denk je? Nou mijn opa zijn roedel was echt enorm. Hij en mijn oma kregen een tweeling en volgens de regels moeten ze dan vechten voor de Alpha titel. Er werd een uitzondering gemaakt door de Koning van onze wereld, omdat de roedel gewoon te groot was geworden. Mijn vader en mijn oom kregen allebei de helft van het territorium. Zo ontstond de roedel van mijn vader. Helaas is de mate van mijn oom overleden voordat ze pups kregen en daarna heeft hij nooit een andere vrouw gehad. M'n oom werd ziek en hij lag op sterven en zijn Beta was ook al aardig op leeftijd. De roedel van mijn oom was een stuk groter als die van m'n vader en m'n vader was nog gewoon in staat om Alpha te zijn. Mijn oom vroeg aan mijn toen net 20-jarige broer of hij het over wilde nemen, m'n broer accepteerde dit graag. En omdat ik de tweede in lijn ben, kreeg ik dus de roedel van m'n vader op m'n 21ste verjaardag, zoals het hoort.

Maar goed, daar hadden we het niet over. Er valt dus nog een hoop te regelen voor morgen. Om deze reden had ik mijn Beta, Oliver, uitgenodigd. Hij is m'n beste vriend en slechts een paar maanden jonger, we zijn samen opgegroeid. Oliver en ik hebben het altijd leuk op onze mannenavonden, die nu niet meer zo vaak gehouden zullen worden.

Ook wil ik dat hij Lexi ontmoet, als ze straks uit school komt.

De deurbel gaat, wat waarschijnlijk betekent dat Oliver er is. Ik loop door de gang heen, richting de voordeur. Ik draai aan de deurknop en de deur vliegt open. 'Man, ik heb je de hele week al niet gezien! Waar heb jij uitgehangen?' roept Oliver. Ik heb hem nog niks verteld over het vinden van mijn mate. Misschien was het wel een beetje raar dat ik niks van me heb laten horen, maar oké, ik was het gewoon helemaal vergeten. 'Uh ja, daar wilde ik het nog met je over hebben. Kom eerst maar naar binnen.' zeg ik terwijl ik de deur achter Oliver dicht doe.

'Wat wil je drinken?' vraag ik aan Oliver. 'Doe maar een biertje.' antwoordt hij. Ik loop naar de koelkast en haal er twee flesjes bier uit. Daarna haal ik de dopjes er af met zo'n apparaatje. Ook pak ik nog even een zak paprikachips uit de voorraadkast. Als ik alles in m'n handen heb, loop ik terug naar de woonkamer. Oliver pakt zijn drinken en de chips gretig aan. Hij scheurt de zak open en begint de chips in z'n mond te proppen. 'Dude, kan je geen boterham smeren of ben je gewoon te lui om boodschappen te doen?' vraag ik hem lachend. 'Ik probeerde vanochtend brood te roosteren, maar dat liep niet zo goed af... Ik ben gewoon zo onhandig in de keuken.' zegt hij. Ik begin hem uit te lachen. Oké, zoiets is mij ook overkomen, maar geef toe, het is wel grappig. 'Mijn ontbijt vanochtend was echt heerlijk. Vers gebakken pannenkoeken. Mmm.' zeg ik, terugdenkend aan Lexi's pannenkoeken van vanochtend. 'En sinds wáneer kan meneertje Alpha koken?' zegt Oliver verbaasd. 'Oh ik niet hoor, ik faal nog steeds even hard als altijd. Maar mijn mate is echt de beste.' zeg ik. Dit was misschien niet de beste manier om het te brengen, maar het zal wel.. 'Wat? Serieus man?! Ik ben zo blij voor je!' zegt Oliver. *bro-hug* 'Bedankt! Ik ga haar zo ophalen van school, dan kun je haar ontmoeten.' zeg ik. 'Gezellig. Stiekem ben ik nu wel een beetje jaloers op je hoor. Ik wil ook pannenkoeken.' zegt Oliver ben een "verdrietig" gezicht. 'Jij en je eten.. Maar het koninklijke nieuwjaarsbal is over een paar maanden, er is een grote kans dat je jou mate daar vindt.' zeg ik. Dit jaar zou ik voor het eerst gaan. Vorig jaar ben ik niet geweest, omdat we werden aangevallen.

'Ja, dat zou wel kunnen. Ik hoop het echt. Ik ben zo alleen. En nu m'n beste vriend een vriendin heeft, wordt dat alleen maar erger.' zegt Oliver. 'Nee, mannenavond blijft. Maat even ter zake, morgen is er een barbecue, omdat ik Lexi ga introduceren en er moet nog een hoop gebeuren.' zeg ik. 'Mooizo. Maar wat moet er gedaan worden?' vraagt Oliver. 'Uh iedereen moet uitgenodigd worden, morgen om 17:00 hier. Ze hoeven niet te weten waarom. We moeten ook nog boodschappen halen, of dat laten we iemand doen. En er moeten ook nog klaptafels, stoelen, borden, bestek, bekers en tafelkleden geregeld worden.' som ik op. 'Oke, komt in orde.' zegt Oliver. Hij pakt z'n telefoon en belt mijn derde-in-rang, Scott, om iedereen uit te nodigen.

Ondertussen heb ik mijn laptop erbij gepakt en bestellen ik en Oliver alles wat we nodig hebben. Dit wordt een dure barbecue. Niet dat dat me heel veel uitmaakt, ik heb toch heel veel geld. Nadat we de boodschappen besteld hebben, lopen we naar de schuur om alvast klaptafels klaar te zetten voor morgen. Scott zijn mate, Chloe, was erg enthousiast over dit feestje, ze gaat met wat vriendinnen de tuin versieren. Mooi, is dat ook weer opgelost.

Als we weer binnen zijn kijk ik op de klok. Het is vijf over drie. Nee! Ik zeg tegen Oliver dat hij hier moet wachten. Ik ren vlug naar de garage en pak m'n zwarte Range Rover. Ik spring in de auto en zet hem aan. De motor begint te ronken en ik scheur weg. Onderweg naar Lexi's school begin ik na te denken. Ik hoop dat ze Oliver mag, en andersom. En ik hoop ook dat ze niet boos is dat ik te laat ben.

Als ik de parkeerplaats van Lexi's school op rij, zie ik haar al staan. Ik spring uit de auto. Ik til haar op en dan kus ik haar. Ik plaats haar voorzichtig op de passagiersstoel en sluit de deur. Als ik ook zit, start ik mijn auto weer en rij ik naar huis.


~
Dus wat vinden jullie van het idee van een andere wereld? Ik vind mensen gewoon saai, no offence. In de volgende hoofdstuk volgt er zowel meer informatie over de wereld als over 'het bal'.
Wat is dit bal eigenlijk?
En wie zou Oliver's mate zijn? Enig idee? Ook heb ik namen nodig voor de Koning en Koningin.
Dus comment! En vote ook gelijk :)

x

you, my little mate. (NL)Where stories live. Discover now