~10~

1.3K 90 3
                                    

Lexi p.o.v.

Vandaag verliep mijn schooldag erg moeizaam, het was echt supersaai. Het enige leuke was dat mijn gymdocent, meneer Ross, me geen straf meer durft te geven of extra rondjes te laten rennen. Verder heb ik de rest van de dag een beetje met Maddie rondgehangen.

Nu sta ik buiten te wachten op Jayson, Matthew, Vanessa en Vanessa's zusje. Ik heb m'n oortjes in en ik sta een beetje te bewegen op 'Walkers' van the Color Morale.

Ik schrik van een toeter. Als ik op kijk, zie ik een rode BMW, denk ik. Ik heb echt geen verstand van auto's. Matthew zit achter het stuur en Jayson zit ernaast. De auto stopt recht voor mijn neus en Jayson stapt uit. Hij tilt me op, waardoor ik een gil laat ontsnappen. Daarna buigt hij zijn hoofd langzaam naar me toe en zoent hij me. We zijn even bezig als op eens de toeter van de auto klinkt. Ik schrik en trek mijn hoofd terug. Jayson trekt de achterdeur van de auto open en hij zet mij voorzichtig achterin neer. Daar zitten Vanessa en haar zusje ook.

'Hey schoonzusje!' zegt Matthew. 'Hey, big bro. Al zin om te shoppen?' zeg ik met een duivelse grijns. Jayson heeft ondertussen mijn deur dicht gedaan en hij is weer voorin gaan zitten op z'n plek naast Matthew. 'Wat ik allemaal wel niet over heb voor jullie...' zegt Matthew met een diepe zucht. 'Daarom hou ik ook zoveel van je!' roept Vanessa. Matthew draait zich om en kust Vanessa over z'n stoel heen. 'Ugh kunnen jullie alsjeblieft ophouden met dat kleffe gedoe?' zegt Vanessa's zusje wiens naam ik nog steeds niet weet. 'Maar natuurlijk, lieve Prys, ik wil je niet irriteren op je verjaardag!' roept Matthew. Ik weet niet of het nou serieus of sarcastisch bedoelt is.

'Oh ja, je bent vandaag jarig. Gefeliciteerd !' zeg ik. 'Dankje! Ik ben zo blij dat ik eindelijk 18 ben. Ik wil wel wat meer spanning in mijn leven. Pff.. O, ik ben trouwens Prysille.' zegt Vanessa's zusje, Prysille. 'Ik kan niet wachten tot ik 18 ben, maar dat duurt nog zó lang. Ik ben Alexandria, alleen ik kort het graag af naar Lexi.' zeg ik. 'Oke, Lexi. Al een beetje zin om te shoppen?' vraagt Prysille. 'Ja, echt wel! ' roep ik. 'Laten we dan maar snel gaan, hoe eerder we weg zijn, hoe beter.' zegt Matthew.

Matthew start de auto, waarna de motor hard begint te ronken. Dan geeft hij opeens heel veel gas en daar schrik ik wel een beetje van. We rijden echt heel snel, als ik uit m'n raam kijk, zie ik alleen maar vlekken. Vanessa probeert Matthew ook langzamer te laten gaan, maar Jayson houdt haar tegen. Vanessa laat het maar en ze gaat weer rustig tegen de rugleuning aan zitten.

Na een paar minuten zijn we dan eindelijk in de parkeergarage. Voordat ik m'n deur zelf open kan doen, heeft Jayson hem als opengedaan. Hij helpt me uit de auto en daarna pakt hij mijn hand vast. Nadat iedereen uit de auto is, lopen met z'n vijven de parkeergarage uit.

~ondertussen in een winkel~

'Nee, die doe je echt niet aan!' zegt Jayson. 'Waarom niet? Dit soort jurkjes vinden jongens toch juist leuk?' zeg ik. Prysille had expres een heel kort, strak, knalrood jurkje voor me gepakt om Jayson een beetje te plagen. 'Zoiets mag je alleen aan voor mij, geen enkele andere man mag je ooit zo zien!' zegt hij een beetje kwaad. Ik lach om zijn reactie. 'Jayjay, denk je nou echt dat ik zoiets ga dragen in het openbaar?' zeg ik. 'Uh... ik-uh... denk het niet.' zegt hij een beetje beschaamd. Hij kijkt me heel schuldig aan, wat overigens best wel lief is.

Nadat Prysille een heel mooi blauw jurkje heeft gescoord voor haar verjaardag, slepen de jongens ons de winkel uit. We lopen door de stad heen, winkel in, winkel uit. Gelukkig is het niet zo druk, ik hou namelijk echt niet van drukte. Aan het eind van de straat zie ik een leuk, klein winkeltje. Ik zeg tegen de rest dat ik daar naar binnen wil.

Achterin de winkel, tussen de rekken, vind ik hem dan. Dé perfecte jurk. Hij heeft korte mouwen, het bovenstuk is strak en naar onder loopt hij uit. Hij is crèmekleurig en helemaal van kant. Ik loop er mee naar het pashokje en daar trek ik hem aan. Als ik het gordijntje opzij doe en uit het kleine pashokje loop, krijg ik al meteen complimentjes. 'Wow.' zegt Jayson met open mond. 'Jay, schat, doe je mond dicht je vangt vliegen.' zeg ik in een raar accent, waarna iedereen begint te lachen. Als Jayson de jurk heeft afgerekend lopen we weer naar buiten. We komen langs een sieradenwinkel, waar ik stil blijf staan voor de etalage. Mijn oog valt op een prachtige diamanten ketting. 'Ja, die is mooi hè?' zegt Vanessa. Ik knik zachtjes. Ik bewonder de schitterende diamanten nog even en dan draai ik me om.

De jongens hebben ons shoptripje ruw beëindigt door een restaurant binnen te lopen. We bestellen allemaal wat en gaan dan gezellig samen eten.


~
Dit hoofdstuk is niet geëdit en geschreven om half drie 's nachts. Morgen zal ik proberen om het in orde te maken. Love you!!

Comment&vote!

Tips zijn welkom!

X

you, my little mate. (NL)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu