Capitolul 19

2.5K 133 15
                                    

                                                                        Diana povesteste:

Luna alba si frumoasa este asezata pe cerul in stelat, linistea este sparta de sunetul pasilor mei pe asfaltul rece al Los Angelesului. Frigul aspru patrunde prin hainele mele subtiri. Ma bucur de ultimele zile ale mele pe acest pamant ca fiint aproximativ umana, vreau sa ma bucur de frigul patrunzator, de durerile de cap, de tot ce inseamna umanitate caci peste cateva zile mai exact patru voi deveni o creatura a noptii, voi deveni ceva pe care il urasc din toata fiinta mea, voi deveni o sugatoare de sange, voi deveni vampir si credeti-ma imi doresc al naibi de tare ca sa pot muri dar existenta mea peste patru zile va dura o eternitate, din pacate. 

Mirosul imbietor de natura imi invadeaza narile imediat ce intru in parcul central al orasului. Ador natura, totul este atat de frumos, atat de colorat, atat de plin de viata. Chiar daca este noapte ma asez pe banca din fata lacului ca sa il privesc, frumusetea noptii ma atrage intr-un mod straniu, incep sa ma intreb daca aceasta atractie ciudata se datoreaza faptului ca peste mai putin de o saptamana voi fi o creatura a noptii? Chiar daca m-am obisnuit cu acest gand ma sperie al naibi de tare.

De odata in aer se simte un miros ciudat, metalic. Ma indrept usor spre sursa mirosului si inghit in sec cand observ ca acesta duce spre padure. Calc usor inspaimantata pe pamantul invaluit in frunze pictate in culori vii de galben si portocalii dar si in culor moarte de maro. Ma indrept usor usor spre mijlocul padurii cand impitresc la vederea imaginii infioratoare ce este difuzata in fata ochilor mei. O fata tanara cu parul saten zace intisa pe pamant intr-o balta de sange proaspat. Imi este cunoscuta, dar nu imi pot da seama cine este caci se afla la mai mult de cinci metri distanta de mine. Ma dezmeticesc din starea inmarmuritoare in care ma aflu de cateva secunde bune.

Incep sa fac cativa pasi mici si tremurati dar totusi siguri. Ma cutremur ca fata vag cunoscuta are o taietura imesa in jurul gatului. Seamana cu un fermoar. Ma apropii de ea si imi dau seama de unde o cunosc. Este Lilith. Ma grabes spre ea, zace intr-o balta de sange, ii verific pulsul la gat, nimic, la mana, nimic, ii verific bataile inimi, nu seauzeau, nu le simteam. Ii pun mana pe frunte iar corpul sau se raceste din ce in ce mai repede sub atingerea mea. Este moarta.

-L-i-li-th? Ma balbai eu in timp ce cad in genunchi exact in balta de sange imediat simt sangele cum imi murdareste pielea geninchilor iar blugi mei albi sunt pictati usor, usor cu sangele prietenei mele.

Intradevar Lilith in saptamana in care am stat impreuna mi-a devenit prietena. Ea a fost acolo pentru mine exact cand am avut nevoie de cineva, intradevar i-am promis ca in schimbul ajutorului sau eu nu voi deveni printesa Infernului,  dar chiar si asa am devenit prietene.

-Te voi razbuna! spun eu printre hohotele de plans ce acopereau liniste padurii. Promit.

Speram sa se trezeasca dar nu a facut-o, eram constienta ca ea era vejnic tanara si nu putea sa sufere de boli dar putea sa moara, chiar ea imi spusese asta acum trei zile. M-am ridicat in piceoare in timp ce cu maneca paltonului bej. Un sunet se auzea din inima padurii mici.

- Oricine esti, iesi afara. Nimic, dar sunetele inca se auzeau. ACUM! Tip eu.

Dintre copaci o silueta de statura medie se apropie. Razele lunii se reflecatu in parul sau blond, ochii sau glaciali ma privea mirati. 

- Andrei? Il intreb eu chiar daca eram perfect constienta ca, chiar el este.

- In carne si oase. Imi spune el.

-Te rog spune-mi ca nu tu ai facut asta. Spun eu si arat spre corpul inert al demonitei.

-Chiar vrei sa te mint? Ma intreba el iar eu simt cum ochii mi se maresc iar din ei incep sa curga alte lacrimi amare.

Fiica Lui LuciferWhere stories live. Discover now