⭐Chapter Two⭐

97 9 3
                                    

Louis loopt naar snel naar zijn huis. Hij opent de deur van de kelder waarna hij een grote stofwolk ziet en gekuch hoort.

Als de stofwolk oplost, ziet hij zijn vaders uitvinding en een rondstuiterende ton die benen heeft. En dezelfde broek die zijn vader die morgen droeg.

Wacht dat is zijn vader in een ton! Hij loopt naar hem toe en trekt hem eruit.
"Papa?" zegt hij. "Hoe kan dat toch gebeuren?" vraagt zijn vader zichzelf af. "Is alles in orde?" vraagt Louis ongerust. Hij antwoordt niet op zijn vraag maar begint te vloeken op het machine.

"Ik gooi dat stomme ding nog eens op de vuilnisbelt!" roept hij boos en hij geeft het ding een schop. Louis grinnikt een beetje. "Dat zeg je altijd". "Maar deze keer meen ik het" zegt Mark. "Ik krijg dat ellendig apparaat maar niet aan de praat!" roept hij en wijst naar de uitvinding.

"Tuurlijk wel, en je wint de eerste prijs op de beurs morgen" zegt Louis en Mark rolt met zijn ogen. "En, dan word je een heel beroemde uitvinder" glimlacht Louis. "Denk je dat echt?" vraagt Mark. "Ja, eerlijk waar" zegt zijn zoon en Mark kijkt opeens heel blij.

"Waar wachten we dan nog op? Ik heb hem in een mum van tijd klaar" zegt hij en hij loopt naar de machine. Hij gaat op een soort plank met wieltjes liggen en rolt onder de machine.

"Geef me die vierkante rond bek daar" zegt hij en Louis loopt naar een kist met al zijn werk materialen. Hij haalt eruit wat zijn vader vroeg. "En was het leuk in het dorp?" vraagt Mark. "Ik heb een nieuw boek gehaald" zegt Louis.

"Papa? Vind je me vreemd?" vraagt Louis als hij het voorwerp aan zijn vader geeft. "Mijn zoon vreemd? Hoe kom je daar bij?" zegt Mark. "Ach, ik weet het niet. Ik denk dat ik hier gewoon niet thuis hoor. Ik heb niemand om mee te praten ofzo" zegt Louis.

"En die Nick dan? Dat is toch een knappe kerel?" zegt Mark. "Ja, hij is knap. En grof en hij vindt zichzelf het beste" zegt Louis. "Oh papa, hij is niets voor mij" zegt hij dan en gaat zitten.

"Geen zorgen! Met deze uitvinding begint een nieuw leven!" antwoordt Mark. Hij komt vanonder de machine vandaan en gaat naast Louis staan. "Ik geloof dat hij nu goed zit. Even proberen" zegt Mark en hij trekt aan een hendel.

De machine begint stoom te blazen en van alle dingen beginnen te werken. Dan begint een bijl te kloppen op hout, dat Mark had klaar gelegd. En als het houtblok doormidden is geknipt, vliegt het naar de houtstapel. Net zoals het moet.

"Hij doet het!" roept Louis blij. "Echt waar?" vraagt Mark ongelovig. Als er nog een houtblok door de lucht vliegt, juicht hij. "Hij doet het echt!" zegt Mark.

"Het is je gelukt! Het is je echt gelukt!" lacht Louis en hij geeft zijn vader een knuffel. "Span Ludo aan de kar! Ik ga naar de beurs!" roept Mark waarna er een houtblok tegen zijn hoofd vliegt.

Louis staat buiten, Mark en Ludo uit te zwaaien. "Tot straks papa! Succes!" roept hij. "Tot straks, Lou! En pas goed op jezelf!" roept Mark en rijd dan met zijn paard naar de beurs.

Hij rijdt de hele dag door tot ze in een donker bos komen. "We hadden er toch al lang moeten zijn" mompelt Mark. "Misschien hebben we de afslag gemist. Ik had er ook aan moeten denken om-" hij stopt met praten als hij een wegwijzer ziet voor een splitsing. Hij kijkt ernaar maar de letters zijn onleesbaar. "Wacht even, Ludo" zegt hij. Proberend om de letters te lezen.

Ludo probeert Mark mee te trekken naar het rustige en lichtere deel van het bos maar Mark heeft andere ideeën. "Nee, Ludo, we gaan die kant op" en hij trekt aan de teugels om Ludo naar de donkere, enge deel van het bos te sturen. Ludo probeert nog een keer maar Mark geeft niet toe en trekt Ludo naar het enge deel.

"Als we deze route volgen zijn we er voor je het weet" zegt Mark en ze gaan op weg.

Ludo loopt bang door het donkere pad. Tot hij opeens wolven hoort. Hij kijkt bang voor zich uit en Mark kijkt op zijn plannetje. "Dit is niet goed!" roept hij. "Waar heb je ons heen gebracht, Ludo?" vraagt Mark boos. Hij draait Ludo snel terug. Tot Ludo begint te steigeren. Mark probeert Ludo nog te sussen. Ze lopen naar achter tot dat de kar tegen een boom botst.

In die boom zitten toevallig vleermuizen, die beginnen te vliegen. Wat alles bij elkaar nog enger maakt. "Kijk uit!" roept Mark en Ludo steigert nog meer. Dan begint hij opeens heel snel te lopen.

"Kalm, jongen!" roept Mark en Ludo stopt opeens hevig, ze staan voor een klif. Hij trekt Ludo snel terug naar achter en Ludo begint uit paniek te steigeren en gooit Mark van zich af waarna het paard wegloopt met de wolven achter zich aan.

"Ludo" fluistert Mark. Hij kijkt radeloos om zich heen. Opeens hoort hij gegrom. Hij kijkt schuin voor zich en ziet wolven staan.

Hij schrikt en begint weg te lopen. Hij loopt en loopt tot hij aan een poort komt. "Help help!", hij hoort de wolven achter zich naderen en grommen.

Hij begint aan de poort te trekken. "Is daar iemand?". De wolven lopen op hem af. "Help!" roept hij en opeens gaat de poort open. Hij loopt snel naar binnen. De wolven lopen naar hem toe maar Mark slaat net op tijd de poorten dicht. Hij loopt naar voren.

En ziet een donker, eng, en vooral reusachtig kasteel.

Het begint te regenen als hij naar de poort van het kasteel loopt. Hij klopt drie keer op de deur maar krijgt geen antwoord, wat hij wel krijgt is een open deur. Hij loopt binnen.

"Hallo?"

---
Hoofdstuk 2! Yayy!
Tips?

Comment? Vote? Iets?
All the love,
-Me.
•Word: Bami en Loempia•
|Word Count: 1007 woorden|

The Handsome And The Beast {Larry Stylinson AU}On viuen les histories. Descobreix ara