Осма глава

871 92 9
                                    


Вече бях пред студиото, придружена от Кайли и Луи. Другите казаха, че искат да дойдат за подкрепа, но всеки имаше някакви задължения.

Ролята, за която исках да се явя бе второстепенен герой в новия сезон на един от любимите ми сериали. Щях да съм от лошите като цяло, но те винаги са по-интересни..

Вчера репетирах почти целия ден. Дори не се досещах за случката с Кендъл и Хари. За това реших, че не е и правилно да крия нещо толкова значимо от Хари. Той би ми бил ядосан, ако разбере, че съм крила нещо такова дълго време. След прослушването съм решена да разговарям с него. И дано този път запомни..

-Нервна ли си?-дочух Луи зад мен докато чакахме пред вратата да се появи едно момче, което щяло да ни заведе до стаята.

-Не мога да кажа не, но..-бях прекъсната от отваряне на врата.

-Ребека Хийлс?-глас на момче, не по-младо от двайсетте ме повика.

Кимнах утвърдително и той ми каза да го последвам до стаята. Поех си дълбоко дъх, Кайли ми повтаряше, че ще успея, а Луи ме прегърна и ми пожела успех някак шепнещо в косата ми. Луи дава хубави прегръдки.. Фенките са си късметлийки. Както и гаджето му. Какво ли е Луи Томлисън да ти е гадже..

Изкарах тази мисъл от главата. Откъде пък дойде това..

Последвах Майк, момчето от персонала, в един бял коридор с всякакви постери на филми и известни актьори.. Разгледах ги и скоро се озовахме пред бяла врата, на която беше сложена табелка "прослушвания".

-Оттук си ти.-отбеляза Майк, усмихвайки се топло.

-Благодаря..-отвърнах със същата усмивка и той се отдалечи.

Започва се...

***

-Как така не си получила ролята?!-изписка изумено Кайли.-Когато репетираше пред мен беше идеална!

Всички бяхме в хола, те бяха седнали на дивана, а аз седях с кръстосани крака на пода пред тях. Не че нямаше място за мен, но така ми е по-удобно.

-И как, за бога, си толкова спокойна? Когато мен веднъж ме отсвириха го мислих с месеци..-обясни Кара.

-Все пак не беше никак лошо, за пръв път..-повдигнах рамена.-Казаха, че съм доста добра и ако не изглеждах толкова миловидно съм имала голям шанс.

-Това е и нещо хубаво,-започна Хари и приклекна до мен, потупвайки ме окуражително по гърба.-Може ако намерят подходяща роля за теб да се обадят.
Толкова е мил.. Дори да не бях чак щастлива от обрата, не успях да скрия усмивката си и той ми отвърна със същата.

-Поне започваш да се развиваш.-допълни Лиам.-Бека, ти нали харесваше онази комедия? Където онзи ден я гледа..

-Да, защо?-попитах.

-Щях да ходя да го гледам след половин час.. Идваш ли?-ухили ми се.

Кимнах и се изправих от земята. Хари си остана там, като каза, че наистина било удобно. Когато с Лиам се върнем ще му кажа за Кендал, не мога да го крия повече..

Качих се в стаята си, за да взема някаква чанта за телефона и портфейла.

-Хей,-подскочих.-Леле, Бека, стряскаш се твърде лесно..-засмя се леко Луи, а аз се подсимхнах.

-Досадна черта..-отбелязах.-Какво става?

-Виж, искам да ти кажа нещо..-звучеше сериозен.-Онази вечер на партито минах през стаята си набързо и случайно чух какво каза на Хари.. За Кендъл.

-Т-така ли..?-заекнах. Той е чул?!

-Да и.. Ти си страхотно момиче, не искам да го приемаш лично, но сигурна ли, че наистина Кендъл е била с някого?-чакай, какво?

-Мислиш, че съм си го.. Измислила?!-гласът ми прозвуча малко писклив накрая.

-Не знам, Бека.. Доста често погледът ти е само към него, усмихваш му се, сладки приказки на терасата..-не мога да повярвам..

-Ти.. Ти наистина ли ме взе за такава кучка?! Наистина ли смяташ, че бих казала подобна лъжа? Че съм способна?! Това ли е мнението ти за мен?-засегнах се много.

-Не, ъх, Бека, просто някои момичета лъжат така ако си падат по някого и..-подхвана, но ме изнерви достатъчно.

-И за твоя сметка нямам нищо към Хари. Нищо повече от приятелски чувства и надали някога ще са по-различни.-обясних без гласът ми да трепне нито веднъж.-И той всъщност не знае, не е бил онази вечер много адекватен.. Няма да му кажа. Щом ще ме наричаш лъжкиня. Ти му кажи. Заслужава да знае..

И излязох ядосана от стаята си без да оставям Луис да ми отвърне нещо.

Новата глава❤ Сега като почна училище, интервалът в който поствам ще е по-голям понякога.. От два-три дни, до максимум седмица. Та какво мислите за главата? Искам да чуя мненията ви, важни са за мен.❤❤


Famous Problems ∞ h.sWhere stories live. Discover now