H2

78 6 2
                                    

Pov Allison

Ik wordt naar achteren getrokken. Ik trap naar achteren en slaak een verbaasde gil. 'Hé! Wie ben jij?' Roep ik boos en ik trap om me heen. Er wordt een vochtig doekje om mijn mond gebonden.

Ik houd mijn adem in, maar het duurt te lang en ik voel een steek in mijn zij. Ik haal paniekerig adem en dan word het zwart. Ergens ver weg hoor ik gegil van Marina en Casey, maar dan hoor ik helemaal niks meer.

*******
*******

Ik wordt wakker op een zacht bed. Langzaam kom ik overeind. Waar ben ik? Dan weet ik alles weer. Ik ga staan en kijk om me heen.

Ik ben wakker geworden op een houten tweepersoonsbed met witte lakens. In de hoek staat een houten bureau met een lila-kleurige stoel. Erboven hangt een whiteboard met in bloedrode letters: WELCOME HOME! Erop. De muren zijn lichtblauw.

Er zit een deur en een raam. Als eerste open ik het raam. Steen. Er zit een stenen muur voor het raam. Ik ren maar de deur en ruk eraan, maar blijkbaar zot hij op slot. Ik kijk nog eens goed de kamer in.

Pas dan valt me op dat er een camera en een luidspreker in de hoek ophangt. Uit de luidspreker klinkt nu geluid. Een vrouwenstem:

Verlaat je kamer en volg de rode loper!

Ik hoor een zachte klik en de deur gaat langzaam open. Ik loop er langzaam naartoe en duw hem verder open. Op de vloer ligt een rode loper tot aan het einde van de gang.

Ik loop er overheen. Dan merk ik dat ik blote voeten heb en gekleed ben in een los wit jurkje. Mijn haren hangen losjes over mijn schouders en om mijn pols bungelt een klein zilveren armbandje.

Ik open de deur en kijk rond. Buiten de tafel en stoel in het midden is het een lege kamer. Op de tafel ligt een doos. Weer de vrouwenstem:

Spelletje spelen?

'Nee!' Roep ik terug. 'Waar de HELL ben ik en waarom ben ik hier?!' Ik voel mijn hoofd bonken. Ook dat nog, migraine.

Ga zitten en speel dit spel, anders geen aspirine voor je migraine!

De stem klinkt nu een beetje chagrijnig. Ik zucht. Wacht! Hoe weet ze dat ik migraine heb? Dat kan toch alleen ik weten? Ik laat me langzaam op de stoel zakken en open de rode doos...

DollhouseWhere stories live. Discover now