60-) Final

1.2K 32 3
                                    

1 Ay Sonra:

Beni gülme krizine sokan Can'a bakıp gülüyordum. Tam on beş dakika önce çok komik bir espri yapmıştı ama ben onun yüzüne bakınca gülüyordum.

Met: Yeter bu kadar güldüğün Merve!

Mer: Ama Mete gülmeden yapamıyorum krize girdim galiba.

Su: Merve kız sen iyi olduğuna emin misin?

Mer: Ben emin değilim Merve'yim.

Su: Tamam bu saçma espriyi yaptığına göre sen kesin Merve'sin.

Met: Gel hayatım sen buna bakma bu her bir şeye gülüyor zaten.

Su: Tamam birtanem ilgilenmem ben bunla zaten ben seninle ilgilenirim.

Size anlatmadım değil mi? Su ve Mete sevgili. Evet evet yanlış duymadınız sevgililer. Valla bizde nasıl oldu anlamadık ama bunlar bir bakmışız sevgili olmuşlar. Biz de Can'la bir olamadık yaa. Evet ya of bunu da doğru duydunuz. Can'a ölüyorum bitiyorum geberiyorum ben. Ama o benden hoşlanıyor mu bilmiyorum. Inşallah bende birgün Mete'ler gibi mutlu olucam. Tabi birini bulabilirsem. Mete zaten bir de Su'ya evlenme teklifi etti. 2 ay sonra evleniyorlar. Ama ben, ben hala bekarım. Aggghhhh.

Can: Sen benimle bir gelsene Merve.

Diyen Canın arkasından gittim.

Mer: Efendim can.

Can: Şey bir yukarı baksana.

Bizim bahçede iki tane büyük ağaç vardı. Onları çok seviyordum. Babam küçükken dikmiş. Bende küçükken avcumda su taşır sularmışım. Iki ağacın arasına baktığımda bir pankart vardı. Pankarta gözlerim kocaman olmuş bir şekilde bakıyordum. Pankartta seni seviyorum yazıyordu. Hemen Can'a döndüm. Bana gülümsüyordu.

Can: Benimle çıkar mısın? Diye sorduğunda.

Mer: Evet. Dedim gülümseyerek o da bana gülümsedi ve kocaman sarıldık birbirimize. Ilerde Mete ve Su bize gülerek bakıyorlardı. Demek biliyordu piçler. Bir ipucu bile vermediler.

Neyse. Bizim hikayemizde böyleydi. Harika. Ve uzun. Ölene dek beraber ve huzurlu.

SELININ AGZINDAN:

Aliyle dünya turu yapıyorduk. Heryeri geziyorduk.

A: Denize girelim mi birtanem?.

S: Bence paraşütle uçalım.

A: Korkmaz mısın?

S: Korkmam.

A: Eee hadi o zaman.

Beraber bir paraşüte bindik ve gökyüzünde kuşlar misali uçtuk. Yere indigimizde aliye sımsıkı sarıldım. Nerelerden nerelere gelmiştik. Simdi boyunca cocuklarimiz vardi. Her sey harikaydi.

********

Mete ve Su evlenmişti. Hatta Su bebegini doguracagi günü bekliyordu. Yani bize torun geliyordu. Çok mutluyduk. Sadece biz degil herkes. Herkes çok mutluydu.

Su ve Mete bizi ziyarete gelmisti. Her ne kadar bu zamanda dışarı çıkmayın çocuk doğabilir desem de beni dinlememişlerdi. Oturup sohbet ediyorduk ki. Su şaşkın bir şekilde bakıyordu. Baktığı yere baktığımda suyu gelmişti bebek geliyordu.

Hemen hastaneye gittik. Su dogumhanede bebegi dunyaya getirmeye girmisti. Merve ve can bir kosede korkmus bir sekilde bakiyorlardi. Tabi bilmiyorlardi nasil bir duygu. Belkide suan benim biricik kizim merve evlenmek ten korkmus da olabilirdi.

Mete cok heyecanliydi. Bir o yana bir bu yana dönüp duruyordu. Ali. Ali ise benim biricik askim o da oglumuzu sakinlestirmeye calisiyordu. O da gecmis zamanlar da nasil oldugunu anlatiyordu muhtemelen.

*******

Bebek doğduğunda yanına sadece Meteyi aldılar. Bizde bebegi cok merak ediyorduk. Bir kac gun sonra anca yanlarina girebildik. Merve hemen kosarak bebegin yanina gitti.

Mer: Ben simdi bu bebegi elime alirsam ölmez degil mi?

Met: Sacmalama merve tabikide ölmez.

Mer: Haaa tamam o zaman kucagima versene bebegi mete.

Met: Kizim ben nasil kucagima alacagim simdi onu kucucuk bir sey bir sey olur falan alamam ben.

Gozlerimi devirdim. Oglum cocugu icin ilk defa endiselenmisti. Bu benim yuzumde bir gulumseme olusturdu. Ali bebegin yanina gitti ve kucagina alarak alnindan optu. Ardindan mervenin yanina giderek yavasca onun kucagina birakti cocugu. Merve bebege bakti ardindan mete ve su ya.

Mer: Sizin gibi cirkinlerden nasil boyle guzel bir cocuk cikti boyle kesin bana cekti bu cocuk.

Deyince Su da gozlerini devirip.

Su: Ya tabi tabi sana cekti kanka sana niye ceksin kizim oglum bana cekti. Bana.

Bu sefer mete kaslarini catti.

Met: Hop hop noluyor yaa oglum bana cekti bir kere.

Can: Yav he he.

Merve kucaginda ki bebege bakiyordu. Yuzunu kaldirdiginda gozleri dolmustu.

Mer: Simdi ben hem hala hem de teyze mi oldum yaa?

Deyince Can da giderek Merve'ye sarildi.

Can: Tabiki de askim. Ben de hem dayi hem de amca oldum. Harika lan amca oldum.

Merve Can' a dondu ve cocugu Canın kucagina verdi. Can da merveye bakti.

Can: Askim bizim de boyle cocugumuz olsun mu?

Mer: Olsun tabiii

Deyince kiskanc ali bey sahte bir oksurukle onlari ayirmisti.

*******

Bugun Merve'nin dugunu vardi. Hepimiz mutlulukla hazirlaniyorduk. Her sey tamamdi. Merve o kadar heyecanliydi ki az kalsin pijama ile dugune cikiyordu. Yalan degil gercekten de oyle olmustu.

Can damatlikla merve de gelinlikle gorundugunde goz yaslarimi tutamadim. Nikah kiyildiginda dans bittiginde butun davetliler de yavas yavas evlerine gidiyorlardi.

Herkes dağıldığında hepimiz rahata erdik. Fotografci yanımıza doğru geldi ve fotograf cekilecegini soyledi. Ali ile ben yan yana geldik. Ali kucagina torumumuzu aldi. Sagimiza Mete ve Su solumuza ise Can ve Merve geldi.

Fotoğrafçı: Gülümseyin çekiyoruz.

📷📷📷📷📷📷📷📷📷📷📷📷📷📷📷

Dediginde bir isik bizi aldi ve fotograf cekildi. O fotograf da sonsuzluğa sürüklendi.

********

Şimdi veda etmiyorum size. Yazardan not yada yazardan diye bir sey diye bir duyuru yayinlayacagim. O zaman da aklimda kalbimde olan her seyi yazacagim. Zaten bu bir veda degil bir suru kitabim var. Bir dahaki yaza da bir kac kitap daha yazacagim. Hep beraber olacagiz. Neyse lafi ben pek uzatmayayim. Gorusuruz. Mavi ailesi.

SALAK MAVİ (Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin