Cap. 30

7.4K 517 14
                                    

Robert

Stau serios în faţa lor şi aştept vreo reacţie, vreun răspuns, dar toată lumea se uită când la noi când la părinţii ei. Alina îl priveşte atentă pe Roland care s-a înnegrit parcă mai tare la faţă. Când i-am spus prima dată, acasă la ei c-o iubesc, discuţia a rămas cumva în aer. Mi-a dat de înţeles că este de acord cu relaţia noastră, dar nu am mai deschis subiectul de căsătorie, iar eu chiar o vreau pe Ronna. O vreau cu totul, vreau să fie mereu cu mine, să o iubesc fără reţineri, iar dacă simt nevoia s-o sărut în mijlocul satului ziua în amiaza mare să nu mă mai abţin cu gândul la ce vor spune  sau cum vor reacţiona toţi ţiganii. Vreau să ştie toţi că e a mea! Sunt sigur că şi ea îşi doreşte acest lucru, chiar dacă acum stă cu capul aplecat  şi e roşie ca racul, dar odată şi odată tot trebuia să luăm taurul de coarne, iar acum chiar este un moment potrivit. Aşa vor afla toţi din gura mea ceea ce am de gând şi nu vor mai încinge femeile telefoanele cu radio  şanţ!

-După faţa lui Roland, s-ar putea să ajungi la ştirile de la ora cinci! începe George amuzat de tacerea apărută brusc.

-Hai, Roland, ai uitat că trăgeam de tine să vii la muncă? Când ai cunoscut-o pe Alina, uitai şi de procese şi de înfăţişările de la tribunal, trebuia să te sun tot timpul! Îţi petreceai timpul mai mult la sat! îi spune naşi-mea amuzată.

-A uitat iubito, că stătea numai după păsărica ei! Era atat de incins ca facea zilnic naveta de la oras pana aici, doar sa se descarce! continuă şi nebunul de George, făcându-i pe bătrâni să se înece de râs.

-S-a săturat şi Robert de făcut labă langa ea, trebuie să-l înţelegeţi! completează, cine altul decât cretinul de fiu al lor care imediat primeşte un cot între coaste de la Ioana.

Îmi vine s-o pup în momentul ăsta şi să-i mulţumesc ca a facut ceea ce mi-as fi dorit eu in momentul asta, dar gestul ei nu scapă de ochii naşilor mei care imediat reacţionează.

-O, la naiba, fiule, ai încurcat-o! Ai găsit o femeie  leit maică-ta! Aşa am tot luat-o şi eu între coaste  până mi le-a deplasat! spune serios, plângându-şi parcă de milă în timp ce toţi au ajuns să râdă în hohote.

-Daca spui numai tampenii! completeaza Miruna.

Ioana e la fel de roşie în obraji ca iubita mea. Acum a intrat ea în vizorul tuturor.

-Când ne-a prezentat-o în seara asta, am fost sigur că e ceva serios, fiind prima fată pe care ne-a arătat-o, dar acum ştiu că va fi a lui! Aşa a făcut şi soacră-ta la prima ei întâlnire cu maică-mea, am zis şi eu o prostie şi mi-a tras una de a cucerit-o imediat! Nu-i aşa iubito, că te-a cucerit Ioana? Doar îţi seamănă, acelaşi caracter! continuă George, făcând-o şi pe nevastă-sa să râdă.

Ioana e jenată toată, dar Andrei o trage spre el şi o zăpăceşte mai rău, sărutând-o mai mult forţat.

Totuşi, toată lumea se distrează pe seama familiei smintite, doar o figură rămâne serioasă, a socrului meu.

Ah!

Privirile ni se intersectează, până rămân aţintite una asupra celeilalte. I-o susţin destul de mult, n-am de gând să renunţ la iubirea mea sau să mai aştept mult până se va decide el. Sunt hotărât ca Ronna să fie a mea până de Crăciun, vrea ori nu vrea, aşa va fi!

-Hai Roland, lasă copiii să fie fericiţi! îi spune bunica mea şi deodată se face linişte.

Toată lumea ştie că Roland ţine la ea ca la o mamă şi o respectă foarte mult, iar ea nu vorbeşte decât dacă are ceva inteligent de spus.

PREJUDECĂŢI (II)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum