Cap. 2

9.3K 566 45
                                    

Ronna

-Îţi stă foarte bine aşa, un pic cam dezbrăcată ..dar aşa şi trebuie acolo, nu? îmi zice mama privindu-mă prin oglindă, din spatele meu.

Într-adevăr arăt chiar sexy cu toate că nu mi-am luat decât o pereche de blugi mulaţi şi un maieu mai decoltat. Părul mi l-am lăsat pe spate, iar machiajul e mai mult decât de obicei, dar nu ştiu de ce simt nevoia să mă aranjez mai mult în seara aceasta.

Oare pentru că în sufletul tău speri să revezi nişte ochi albaştri? apare drăguţa mea conştiinţă care se găseşte să-mi amintească.

-Să-ţi pui o bluză deasupra, nu vreau să facă infarct bunicii tăi şi mai ales Roland! continuă mama râzând.

-Bineînţeles!

-Şi cum de te-au convins cei doi şmecheri să ieşi în sat? mă întreabă mustăcind cu toate că se fereşte de privirea mea.

-De unde ştii? 

Mereu rămân uimită de perspicacitatea ei, ştie tot ce se întâmplă chiar dacă de multe ori ne lasă impresia că putem s-o păcălim.

-Am bănuit, pentru că tu nu ieşi la discotecă de obicei!

-M-au rugat frumos...se pare că au întâlnire! îi răspund râzând.

-O Doamne, au început deja?

Ieşim din cameră râzând şi cobor la parter unde băieţii deja sunt geluiţi şi cred că şi-au turnat câte o sticlă de parfum pe ei. Tata  le face teoria pe care eu o ştiu pe dinafară.

-Să fiţi cuminţi! Să nu intraţi în conflict cu alţi băieţi, nu uitaţi că cel mai deştept cedează întotdeauna!

Când ajung lângă el mă măsoară de jos până sus şi se pare că e mulţumit când mă vede acoperită de la gât în jos, fără să mi se vadă niciun petic de piele. Mă pupă pe frunte şi se dă la o parte să trecem. Băieţii o iau înainte, iar eu merg mai încet datorită pantofilor foarte inalţi. Ajung lângă maşină şi-mi dau seama că mi-am uitat cheile pe hol, aşa că mă întorc spre casă şi intru pe uşa rămasă deschisă. Îi găsesc pe ai mei îmbrăţişaţi, privindu-se cu dragoste în timp ce mama îi aduce aminte de isprăvile lor din tinereţe, pe care le ştiu doar ei.

-Le spui să nu se bată, dar ai uitat că te-ai bătut în discotecă?

Ce? Tata s-a batut?

-Păi, ce vroiai să-i lăsăm pe ăia să se dea la voi? bombăne şi tata.

-Păi, nu le zici tu că cei deştepţi cedează?

-Dacă nu te îmbrăcai atât de sexy nu s-ar fi luat de tine! Stii doar că n-am suportat niciodată pe altul lângă tine!  îi spune şi o strânge mai mult la pieptul lui şi o sărută.

La naiba! Îi mai surprind aşa din când în când şi mi-aş dori atat de mult să găsesc şi eu pe cineva care să mă iubească aşa! Să văd în ochii lui aceeași dragoste pe care o are în privire tatăl meu atunci când o vede pe mama, indiferent unde s-ar afla.

Ies la fel de încet după ce-mi iau cheile fără să-i deranjez şi plec spre discotecă. Dar mai întâi trebuie să le recuperez iubitele celor doi, care sunt decisi  să facă pe cavalerii şi să le ia de acasă. După ce se înghesuiesc toţi în maşina mea nouă pe care am primit-o cadou de la părinţii mei de curând, fiind cadoul meu de absolvire a facultăţii, terminând ca şefă de promoţie, pornim spre centrul satului.

Ajungem la discoteca si încec să ajung în parcarea de lângă ea, dar chiar în mijlocul parcării în bătaia farurilor îmi apare un cuplu care se sărută de zor şi n-au nici un stres fata de cei pe care  ii  incurcă  să parcheze, aşa că încep să claxonez plină de nervi. Se desprind din îmbrăţisare şi mă privesc urât, dar tot nu se grăbesc să mă lase să trec. 

PREJUDECĂŢI (II)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum