8

187 8 0
                                    

DEEL 8{Asiya}

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

DEEL 8
{Asiya}

"Hamzaaa opstaan je hebt nog een van uurtje om je klaar te maken voor Arabische les" roep ik zodra ik zijn kamer binnenkom. "Grrrrr okeee ik ben al wakker". Ik breng Hamza naar de moskee die toch wel een 4 km verder is. Aangekomen aan de poort zeg ik "beslama Hamza goed opletten he" Dan zie ik een aantal bekende kindjes naar me toe gerend. "Asiya!! Kom je mee spelen asjebliiieeeeeftt" "haha nee sorry, misschien een andere keertje" "En hoe gaat het met Nisa ??" "De baby'tjes zijn nog niet geboren, we zijn nog aan het wachten" " oooohh ik hoop dat het schattige baby katjes worden" en verder giechelen ze onder elkaar. Dan merk ik een meisje op dat ik nooit eerder heb tegengekomen. "Ben jij nieuw?" "Ja het is vandaag mijn eerste dag" "oh wat leuk en hoe heet jij?" "Hayat, en weet je ik hou ook keiveel van katjes. Ik had eentje,maar die is dood gegaan." Ze kijkt zielig naar de grond. "Wat spijtig, als je wil mag je eens komen kijken naar Nisa, de andere kindjes zijn al eens gekomen. Vraag het eerst aan je ouders of het mag he, hier is mijn adres." "Okee!! Ik ga vragen om vandaag te komen naar jou, straks na Arabische les."

{Haroon}
"Harrooooonnn ik moest vragen van mama aan jou of je mij wil brengen naar een meisje" "heb je al zo snel een vriendin gemaakt? Wie is het?" "Ehmm ik wist haar naam, maar ik ben het helemaal vergeten... maar ik mocht komen om naar haar kat te kijken want die gaat baby'tjes krijgen. Asjebliiiiiiiiieeeeeeeeeffftttt" "haha oke, maar niet nu ik ben effe bezig" ze geeft me een papiertje waarop een adres geschreven staat. Ik maak mijn werk snel af.

Als ik naar beneden ga staat ze al klaar aan de deur, haha die kleine snottepiet bespioneerd mij gewoon. Ik zeg nog snel tegen mijn moeder dat ik Hayat breng naar dat meisje. Ze knikt. Ik geef het adres in mijn gps en begin te rijden. Geen idee waarom deze weg mij zo bekend voorkomt. Pas wanneer ik aan de voordeur aankom besef ik wiens huis dit is. Ai ai. Met een voorgevoel van wat voor een reactie ik zal krijgen besluit ik om liever in de auto te wachten. Of toch niet, ik gun het haar niet. En ik. Ik wil graag haar verbaasde blik zien. Ik blijf wel een afstandje achter mijn zusje.

Ik zie hoe ze loopt naar de deur en aanbelt. Er doet iemand open. Het is een kleine jongen. Geen Asiya? Misschien was ik verkeerd. Ik loop terug naar mijn auto, maar het geroep van Hayat houdt me tegen. "Kooommm snell kijken de kat is aan het bevalleeenn. Koooommm nuu" Uuhhh dat is niet echt iets waarnaar ik uitkijk. Maar ik ga gewoon naar binnen om mijn zusje een plezier te doen. Ik stap naar binnen en groet de ouders die aan het lachen waren wegens het geroep van Hayat. Dan stap ik de salon binnen en zie daar het jongetje van daarnet en de kat op haar bed. Het is eigenlijk nog wel een grappige gedachte, maar de zicht kan ik echt niet volhouden.

"Snel snel hier een dekentje voor de baby's in te leggen" er komt gehaast een meisje binnen met een deken in haar handen. Ze draagt een huiskleed met een hoofddoek naar achter. Schattige outfit. Toen ze opkeek zag ik haar gezicht. Ik had gelijk! Asiya woont hier. De verwachte blik krijg ik te zien, maar ze probeert hem zo goed mogelijk te verbergen. Ze doet gewoonweg alsof ze me niet kent. Ik zie hoe ze haar nek ongemakkelijk verbergt. Ik speel gewoon mee met haar spelletje.

{Asiya}
"Haroon kijk de bevalling is klaar!" Roept Hayat erg opgewonden. Eindelijk. Hij stopt met staren. Hamza kijkt met grote ogen " wow het zijn vijf baby's, vijjff!" Springend loopt hij naar mijn ouders. Hayat fluistert iets in de oor van Haroonwaarop Haroon hoofdschuddend antwoord. Hayat trekt meteen een droevig gezicht. Mijn moeder merkt het op en vraagt wat er aan de hand is. "Ze wilt ook graag een kat hebben." Ze kijken even naar elkaar en knikken. "Jaa natuurlijk jullie waren bij de bevalling dus Hayat mag er eentje krijgen van ons." Hayat springt een gat in de lucht en knuffelt ons een voor een. We schieten allemaal in de lach. Plots blijven mijn ogen haken bij Haroon's lach. En die was niet mis.

{Haroon}
Ze laten hayat al een kat uitkiezen. Ze kiest voor de donkergrijze meisjeskat. "Nu nog een naam bedenken he Hayatje" zeg ik tegen haar. Ik zie hoe ze hard nadenkt alsof ze de belangrijkste beslissing moet nemen. "Ik weet het!! Ik noem haar Asiya, omdat ik de echte Asiya heel lief vind" hahaha wow!!! Dat was de laatste naam die ik had verwacht, ik moet bijna luidop lachen, maar houd me juist op tijd in. "Euh Haha dat is echt heel lief van jou, maar je mag echt gewoon zelf een naam kiezen die je leuk vindt. Je moet dit niet voor mij doen he." Zegt Asiya ongemakkelijk. Ze hoopt sowieso dat Hayat de naam verandert.

Hayat denkt nog eens diep na. "Ik weet geen andere naam. Ik heb een idee. Ik ga haar Asi noemen, een afkorting is leuker."

El Mektoub. MaybeWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu