2

343 10 0
                                    

DEEL 2

Hoppla! Dieses Bild entspricht nicht unseren inhaltlichen Richtlinien. Um mit dem Veröffentlichen fortfahren zu können, entferne es bitte oder lade ein anderes Bild hoch.

DEEL 2

{Asiya}

Wat heb ik heerlijk geslapen! Even kijken hoelaat het is... 8:30. "Haha wie staat er nu zo vroeg op op zondag" mompelde ik in mezelf. Mijn ouders zullen vast nog aan het slapen zijn. Ik sta op en begin aan mijn dagelijkse ochtendroutine. Na dat gedoe krijg ik het idee om zelf ontbijt te maken voor mijn ouders.

In de salon vind ik hamzatje die zijn ochtendcartoons kijkt met een bord cornflakes. Ik besluit om hem te laten schrikken, sluip juist achter zijn oor en schreeuw "BOOOOOHHH". Hem laten schrikken was behoorlijk gelukt want hij gilde als een meisje. Zijn blik was hilarisch en zielig tegelijk. Ik kreeg een beetje medelijden en knuffelde hem "Goeiemorgen kleintje" "Geen goeiemorgen dikke heks". Ik neem iets om te ontbijten en plaats me naast mijn broertje. In mijn ooghoeken zie ik hoe hij zich irriteert aan me "heb je geen leven ofzo" "jij bent mijn leven haha" zeg ik. Oh wat houd ik ervan om hem te plagen.

Snel begin ik aan het ontbijt en pers de verse sinaasappels. Na dat gedaan te hebben, doe ik de broodjes in de oven en neem eieren uit de koelkast. Ik bak de eieren en klaar is kees. Nu nog een mooie plateau zoeken om alles erin te zetten. Om wat kleur toe te voegen zet ik nog olijfjes en tomaten in een bordje erbij. Voila !! Op naar de kamer van mijn ouders, ik klop aan de deur en ga naar binnen. Mijn ouders lagen nog te slapen, maar werden wakker door de geur van het ontbijt. Meteen zie ik de big smiles die mijn dag compleet maken. "Oh lieve Asiya moge Allah jou belonen" zeggen ze allebei bijna in koor. "Hihi ameen"

Op zondag heb ik koranles en die begint over een uurtje dus ik ga naar mijn kamer en kleed me om. "Pff dit had ik eerder moeten doen, wat zal ik dragen?" ik koos een marine seroual met een losse beige sweater en een marine hijab. Hop op de fiets en vertrekken maar! De weg is niet zo lang maar ik moet wel veel omslagen maken en oversteken. Net toen ik wou oversteken voelde ik een snelle auto aankomen, mijn handen zoeken snel de remmen maar tevergeefs. Het is te laat. Een dikke bons voel ik tegen mijn lichaam die mij meteen zwak maakt. Ik zie hoe de mensen zich rond mij verzamelen. Stilletjes aan wordt het zwart voor mijn ogen.

Ik word wakker door koude druppels op mijn gezicht. Ik lig nog steeds op de weg. "Gaat het meisje? Je was even bewusteloos" oude vrouwtjes die zich zorgen maken. Ik probeer op te staan. Mijn botten voelen aan als maiskorrels die een voor een poften. De auto die me had geraakt stond er en de chauffeur zat er nog in. Ik onthoud snel de plakaatnummer voor het geval dat hij wegrijdt. Mercedes C klasse HJK 266. Hij stond op het punt te vertrekken toen hij vaststelde dat ik niet dood was. Dit laat ik zeker niet zomaar gebeuren. Ik storm op hem af met veel woede. "Kan je niet uitkijken?! Hier staat een zebrapad, dat betekend vertragen!! Plus daar staat een bord dat je maximum 50 mag rijden" "Maar je leeft nog" zei hij grijnzend. Hij stak zijn hand in een tas en haalde er twee briefjes van 100 euro uit. "Hier neem aan" "Zo'n arrogantie heb ik nooit gezien, die briefjes mogen de pot op. Ik bel de politie dan mag je lekker je boete betalen met die briefjes." Niet lang erna kwam de politie. De chauffeur moet een boete van 500 euro betalen, mijn ziekenhuiskosten en zijn theorie nog eens afleggen. Goed genoeg voor mij.

{Haroon}

"Meneer Haroon u moet nu meteen komen naar het bedrijf, we zitten met een probleem" "Oké ik zal nu vertrekken". Pff wat zou er aan de hand zijn, ik was juist aan het rusten. Ik doe mijn pak aan en start mijn auto om te vertrekken. De weg is goed leeg dus ik kan wat gas geven. Althans ik dacht tóch dat de weg leeg was. Pff miserie, een fietser die uit het niets tevoorshijn komt. Ik probeer nog snel mijn handrem te trekken, maar ik was al veel te dichtbij. Nu hopen dat ze nog leeft. 

Na een paar minuten gewacht te hebben zie ik dat het meisje beweegt. Alhamdulillah. Ohnee ik kom nog te laat op het werk ook. Ik haast me snel en zet de motor aan. Opeens komt het meisje woedend op me af. Ze begint vanalles tegen me te roepen. En ze had gelijk ook. Ik zag hoe haar wangen rood kleurden en moest erom lachen. Ik schat haar rond de 20 jaar. Het meisje heeft me daarna goed in de problemen gebracht. Zo koppig! Waarom nam ze het geld niet gewoon aan?

Eenmaal op het werk aangekomen beginnen we met de vergadering. Het gaat om de marketingstrategie die misgelopen is. De vergadering duurde niet lang. Uitgeput nam ik de weg terug naar huis, met mijn bed als enige zaak in mijn gedachten.

"Haroon het is 'isha, eerst bidden en dan slapen" hoor ik mijn moeder roepen van beneden. Na het bidden neem ik een douche en spring in mijn bed. Nog even mijn sociale media checken. Oh kijk eens iemand wil zijn ticketten voor paintball kwijt, dat lijkt me echt leuk om eens te doen. Ik stuur een bericht naar Ayoub aangezien ik niet alleen wil gaan. 
-heb je zin om te gaan paintballen zaterdag?
- ook een Salaam aleykoum en hoezo?
-zeg gewooonnnn -.-
-ja lijkt me fun

Ik contacteer de verkoper en hij zegt dat ik de eerste ben dus mag ik ze hebben voor een spotgoedkope prijs. Goed dan hebben we iets om naar uit te kijken. Over uitkijken gesproken... Hoe zou het met haar gaan?

El Mektoub. MaybeWo Geschichten leben. Entdecke jetzt