Kapitola 25. Láska až za hrob

431 18 3
                                    

,,Skloň se!" šeptla jsem na Freda. Ten si zmateně lehl na střechu. Já vytáhla nabitou magnum a rozhlížela se kolem. Nikde jsem nikoho neviděla, před benzínkou byla dálnice, ta byla prázdná a kolem byl les, tam se mohli ukrývat a tím pádem jsou ve výhodě, protože je nevidím. ,,Kdo je to?" zeptal se Fred. ,,Stáří známí." odpověděla jsem. Ozval se znovu hlas Billa: ,,Máme vašeho člověka! Měly byste vylézt!" Já i Fred jsme zbledli. ,,Mají Evu?! Musíme něco udělat!" šeptal Fred. ,,Vyjdu ven." rozhodla jsem, klepala jsem se a byla bledá. ,,Ne! Nepřichází v úvahu! Nevím kdo to je, ale očividně tě přišli zabít. Najdeme jiné řešení." přemlouval mě Fred. ,,Jiné řešení není!" ukápla mi slza, já věděla, co se mi stane, až slezu z té střechy. ,,Vyjdu ven!" zakřičela jsem. ,,Ale mám podmínku! Té ženě se nic nestane!" ,,Možná!" zakřičel zase Bill. Obrátila jsem se v Fredovy. ,,Slezu ze střechy a zaměstnání ho, vy slezete tímhle střešním oknem a...máte nějaké zbraně?" ,,Jo já mám dole pušku." odpověděl Fred. ,,Fajn. Aniž by vás někdo viděl, budete s vaší puškou u okna, pootevřete si ho a budete mě krýt." ,,Ano." řekl Fred. ,,Elli, zachraň ji." přikývla jsem, ale měla jsem strach, že Bill nikoho neušetří.
...
Slezla jsem dolů a vyšla před benzínku s rukama nad hlavou. ,,Tak vyjděte ven a propusť tu ženu Bille." Z lesa se vynořila Alexis, Frank, Mark, Kade a další lidi z města a samozřejmě Bill, ten měl před sebou Evu a držel ji zbraň u hlavy. Došli přede mě a Bill donutil Evu, aby si klekla. ,,Propusť ji!" ,,Proč bych to dělal?" pronesl posměšně. ,,Kde je Kate?!" zeptal se a přebil pistoly. ,,Není tu." vstáhla jsem ruku, abych ho zadržela. Ostatní na mou ruku ve vzduchu zareagovali namířením zbraní. Zase jsem ruku dala nad hlavu. ,,Kate tady není." řekla jsem pomalu. ,,Lžeš!" křikl Bill. Eva leknutím nadskočila a vyděšeně koukala do okna benzínky, tam se schovával Fred. ,,Jak ti můžu věřit, po tom, co si mě málem zabila za záchranu před tvým mrtvým bratrem. Jsi nebezpečná a jsi vrah!" Cítila jsem pohledy Evy a Freda a taky všech ostatních, ale ty od Evy a Freda byly nejhorší, byly nechápavé a překvapené, plné strachu ze mě, tak jsem jim chtěla říct, že to není pravda. ,,Nezasloužíš si nic jiného, než trest za tvé činy." řekl Bill a koukal na mě, jako bych byla odpad, což pro něj jsem, jen další překážka. ,,Jdi!" kopl do Evy a ta se s námahou zvedla a šla směrem ke mě, ale Bill vystřelil. Zasáhl Evu do zad a ona se skácela na zem.
...
Vytáhla jsem magnum, jak nejrychleji jsem mohla a vystřelila. Ani jsem nemířila, ale zasáhla jsem Billa do nohy a slyšela jeho bolestný výkřik, zněl tak sladce, jako ta nejsladší pomsta. Dlouho jsem si to užívat nemohla, všichni začali střílet, naštěstí jsem rychle skočila za starý Ford Anglia, co stál kousek ode mě. Zahlédla jsem v okně Freda, jak zběsile střílí a přitom pláče, taky jsem plakala. Eva to neměla schytat, to já. Bez přemýšlení jsem vykoukla přes kapotu starého Fordu Anglia a střelila do prvního člověka, co jsem uviděla. Minula jsem. Bill zrovna nasedal do auta, co přijelo po dálnici a svíjel se v bolestech, patří mu to. Všichni se stahovali. Do kapoty se zaryly další kulky, tak jsem se radči sklonila. Koukla jsem zase do okna benzínky, ale tentokrát jsem tam Freda neviděla. Střelba utichla, auta odjížděla pryč. Po chvilce čekání a zběsileho dýchání jsem vyběhla do benzínky. Fred ležel na zemi v kaluži krve, měl ránu u srdce. Klekla jsem si k němu a chytila ho za ruku. Slzy tekly proudem. ,,Je mi to líto...tak líto. Neměli jste mě potkat...je mi to líto." opakovala jsem. ,,Ššš. Neplač." řekl téměř klidně Fred. ,,Budu teď s ní." s těmito slovy jeho ruka poklesla v mé a jeho dech ustal. Nemohla jsem dopustit, aby se proměnil, zabránila jsem tomu.
...
Vyšla jsem z benzínky s mým batohem s několika věcmi v něm a s úmyslem neotáčet se. Šla jsem kolem mrtvé Evy, ta se ale proměnila. Natahovala po mě ruce a zuřivě vrčela, nemohla se ani postavit. Stála jsem nad ní a v duchu se jí omlouvala. Nemohla jsem ji nechat být mrtvákem, ukončila jsem to. Ještě než jsem odešla, odtáhla jsem mrtvé tělo Evy dovnitř do benzínky k Fredovy. Pak jsem vešla do lesa a už se neohlédla zpět.

End of first season.

Season 2: The Walking Dead:
Tam, kde to skončil

Season 2: The Walking Dead: Tam, kde to skončil

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.
The Walking Dead | The BeginningKde žijí příběhy. Začni objevovat