Kapitola 10. Čas nezastavíš

372 24 4
                                    

,,Vevnitř máme jen naše věci, ale zítra vyrazíme hledat nábytek. Můžeš jet s námi, aby sis mohla vybrat, chceš?" ,,Jo." pořád jsem si prohlížela dům a Mikovy poznámky mě moc nezajímali. ,,Tak pojď dovnitř." vybídl mě a už otvíral vchodové dveře. Vešli jsme dovnitř a jak říkal, měli jsme jen naše věci. Ocitli jsme se v chodbičce a před námi vedli schody do druhého parta. Pokračovali jsme dál do domu a vešli dvoukřídlíma dveřma do prostorné místnosti. ,,Tohle bude obývák. Všechny místnosti jsou prázdné a bílé, ale jakmile najdeme barvy, vymalujem tu." popisoval Mike. ,,Vzadu je ještě koupelna." ukázal na menší dveře na konci obýváku. Vrátili jsme se do chodbičky a dali jsme se skrs obloukový průchod do kuchyně. Teda, bude to kuchyně. Kuchyň oddělovala od druhé místnosti nízká zídka. ,,Tady bude jídelna." Jídelna měla velké okna do ulice. Zase jsme vyšli na chobičku a tentokrát jsme se dali nahoru po schodech. Vyšli jsme je a zastavili jsme se před třema dveřma. ,,Ty uprostřed vedou do koupelny a ty ostatní do pokojů. Výběr si jedny." řekl Mike. Koukla jsem se na obě dveře a nakonec si vybrala ty vlevo. Vešla jsem a ocitla se v prostorné místnosti. Okna měla velká jako v jídelně a šlo přes ně vidět do zahrady za domem. Stěny byly bílé a nikde nebyl ani kus nábytku, ale moc se mi ten pokoj líbil. ,,Ber to, jako dárek k narozeninám."
...

O 4 roky později...

...
,,Všechno nejlepší!!!" zazněl hlas Mika, Kate, Jonaha, Marry, Alice, Barryho a Charlieho. ,,Já se vás hrozně lekla. To už mi nedělejte mám u sebe zbraň a reflexy jsou svině." ,,Co jsem to slyšel Elli?" koukl se na mě káravě Mike. ,,Promiň." omluvila jsem se. ,,Upekli jsme ti dort." Marry a Alice nesli na tácu velký čokoládový dort s lentilkama. ,,Sfoukni svíčky a něco si přej!" zvolal Jonah. Pořádně jsem se nadechla a zavřela oči. Vlastně není, co si přát. Máme nádherný dům, bezpečí, rozrůstající se komunitu, zdravotnictví, jídlo a hlavně možnost žít alespoň trochu normální život. Mike a Kate jsou teď spolu, vlastně už to bude pár měsíců, co se Kate rozešla s Billem. Ten to dost těžce nesl a Kate i uhodil, ale sklidnil se a vede město. Ovšem stále nezrušil ten stupidní ,,výcvik" v lese. Mě už tam naštěstí neposílá, protože chodím ven na výpravy. Mike maká o šlo šest aby našel vakcínu proti té bakterii, ale zatím bez úspěchu. A taky si nechal narůst strniště a vlasy má teď o trochu delší a nosí je sepnuté do mrňavého culíku. Kvůli jeho výzkumu zřídili dokonce i vědecké centrum. Kate zřídila malou nemocnici, má totiž vystudovanou zdravotní školu a než to začlo, začínala pracovat jako zdravotní sestra. Odrodila už několik dětí a zachránila životy. Co se týče mě, dneska mám 14. Tady se už 14 let bere pomalu jako dospělost. Já se tak cítím, být dospělou a ostatní mě tak už taky berou. Bohužel s ostatníma lidma, hlavně co pracují přímo pro Billa, moc dobře nevycházím. S Billem jsem se jednou tak pohádala ohledně jedné výpravy, že to skončilo monoklem pod mím okem a on kulhal na pravou nohu asi ještě týden. Jsem dost konfliktní člověk.
...
,,Jeeeeej!!!" všichni tleskali a já sfoukla svíčky. Nakrájel se dort a všichni jsme se smáli a výborně se bavili. Hráli jsme i Aktivity a oslava skončila až kolem deváté večer. Byla jsem opravdu šťastná. A když jsem šťastná vylezu na střechu našeho domu a koukám na stromy za zdí města. I ve tmě šly vidět jejich oranžově zářící listy. Jen na ně vždycky koukám a když se na ně zase někdy podívam, vybaví se mi všechny ty šťastné zážitky. Takže střecha je takový můj palác šťastných vzpomínek. ,,Zase tu sedíš?" přisedl si vedle mě Jonah. Kývla jsem. ,,Byla to krásná oslava." koukla jsem na něj. ,,Jo byla. Ten dort byl nejlepší." řekl Jonah a ještě se obízl. ,,Marry a Alice se povedl." souhlasila jsem. ,,Co sis přála? Když si foukala svíčky." zeptal se. ,,Aby to všechno zůstalo takové, jako teď."

The Walking Dead | The BeginningKde žijí příběhy. Začni objevovat