14⭐

8.8K 242 30
                                    


İyi okumalar... :) :)

Duygular insanların o anki ruh ve piskoloji durumunu iyi ya da kötü halini mimikler ve hareketlerle dışarı yansımasıdır

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Duygular insanların o anki ruh ve piskoloji durumunu iyi ya da kötü halini mimikler ve hareketlerle dışarı yansımasıdır. Bir keresinde arkadaşımın ders kitabının sayfalarını karıştırırken 'Duygu Kavramları ' başlıklı bir yazıya denk gelmiştim. İki farklı duygunun bir araya gelmesi sonucunda hangi duygunun ortaya çıktığını örneklerle anlatıyordu.

_Neşe ve Kabul Etme: Aşk
_Kabul Etme ve Korku: Teslim olma
_Korku ve Şaşkınlık /Süpriz : Dehşet
_Süpriz ve Üzüntü : Hayal kırıklığı
_Üzüntü ve İğrenme :Pişmanlık
_İğrenme ve Öfke : Hor görme
_Öfke ve Beklenti : Hırçınlık
_Beklenti ve Neşe : İyimserlik

Bazı duygular vardır adlandıramadığımız , anlık ve sebepsizce hissedilen. Durup dururken hiçbir şey olmadığı halde içinizde oluşan burukluk hissi ya da içinizin bir anda kıpır kıpır olması yerinizden fırlayarak dans edip kahkaha atmanız , sebebini bilmediğiniz mutluluk hissi. Peki ya birden çok duyguyu aynı anda yaşamanız ne oluyor ? Kaybolmak , hapsolmak yoksa tutsaklık mı ?
Birden çok duyguyu aynı anda yaşayıp , iyi mi kötü mü olduğuna karar vermediğiniz sonu ne olursa olsun yaşanmaya değer olduğunu düşündüğümüz anlar, tutsaklık mı oluyor ? Ben onunlayken bütün duyguları yaşıyordum.
Elbisemin alt kısmı sadece ıslandığı için üzerimi değiştirmedim , hava sıcak olduğundan eve yetişene kadar kurumuştu zaten. Aldığım kararın doğru olup olmadığına karar vermeye çalışıyordum. Hata yapmaktan korkuyordum , şimdilik yavaştan almaya karar vermiştik böylece o yeni bir ilişkiye hazır olup olmadığına karar vermeye çalışır , ben de hata yapmamaya çalışır ve bu ilişkide güvenli yollarını bulmaya çalışırdık. Çok gergindim mutfakta kafamı dağıtacak oyalayıcı bir şeyler bulmak için bakındım. Buzdolabını açıp içecekler köşesinde yarısı içilmiş şarap şişesini buldum. Dolaptan şarap kadehini çıkararak koltukların olduğu tarafa yöneldim. Berk duşunu alana kadar ben de bir kaç bardak içip gevşeyip rahatlayabilirdim.

Birinci bardak...

İkinci bardak...

Üç...

Ve

Dört...

.......

Sonrasını hatırlamıyorum kaçta kalmıştım ben ? Mayışmı ve uykum gelmişti , gözlerimin üzerinde bir ton ağırlık varmış gibi hissediyordum.
_Meri ?
Berk bana seslendiğinde
_Salindayım.
diye cevap verdim. Salona geldiğinde elinde kare şeklinde bir kutu vardı siyah mat rengindeydi , bana doğru bir kaç adım atıp yanıma geldi.
_Bu halin ne iyi misin sen ?
_Evet , evet iyiyim sadece sarhoş oldum ve biraz uykum var.
_Neden tekrar içtin ?
Omzumu umursamaz bir şekilde hareket ettirip ;
_Rahatlatıyor , gerginken iyi hissettiriyor.
_Neden gerginsin ?
Daha fazla soru cevap oyunu oynamak istemiyordum , konuyu dağıtarak ;
_O elinde ki ne ?
diye sordum. Elindekini oturduğu koltuğun yan tarafına bırakarak elimdeki şarap bardağına uzandı , dibinde kalan son yudumu içti ve bardağı sehpaya bıraktı.
_ Gerginken veya canın sıkkınken bir kaç bardak içki içip rahatlamaya varım ama sen kendini riske atıyorsun Meri. Çok içmeye alışkın değilsin üstelik çok çabuk etkileniyorsun.
Suç üstü yakalanmış bir çocuk gibi ona masum bakışlar attım o da bu bakışlarımı farkedince gülümsemişti.
_Biliyorum bundan sonra daha dikkatli olacağım.
Verdiğim cevaptan memnun olmuşçasına başını sallayıp gülümsedi. Bakışlarım tekrardan kutuya kayınca kutuyu eline alıp bana baktı.
_Üniverstedeyken çektiğim fotoğraflar , görmek istemiştin.
Kutunun kapağını açarak içinden fotoğrafları çıkardı , çoğu manzara resmiydi. Gerçekten de anı çok iyi yakalayıp resmediyordu. Fotoğrafları hızlı hızlı geçerken yarı çıplak ve tam çıplak olup üzerine hafiften çarçaf çekmiş kızların fotoğrafları çıktı. Yüzleri kesilmişti daha çok obje odaklı fotoğraflardı.
_Bunları sen mi çektin ?
Elimdekilere bakarak hangi fotoğraflardan bahsettiğimi anlamaya çalıştı.
_Ah , kahretsin bu fotoğrafların burda olduğunu unutmuştum , attığımı sanıyordum.
_Farklı çalışmalar.
Fotoğraftaki kızlar çok rahattı , yarı çıplak şekilde bu kadar cesur olup nasıl rahat poz verebiliyorlardı.
_Sınav zamanları farklı çeşit pozlarda çalışıyorduk , bazı kızlarda bize modellik yapmayı kabul ediyorlardı , bunun karşılığında parada kazanıyorlardı.
Bu biraz utanç vericiydi.
_Üniversteyi nerede okudun ?
_İngiltere'de , Oxford Brookes Üniverstesi.
Gözlerimi kocaman açmış ona bakıyordum İngiltere'de Oxford Üniverstesi , vay canına.

KARANLIKTA YÜKSELİŞWhere stories live. Discover now