11⭐

9.6K 250 16
                                    

İyi Okumalar.... :)

Soukkahvem ithafen....

Meri⭐

Acı çekiyordum , yatağımın ortasında dizlerimi karnıma doğru çekmiş iki kolumuda karnımın etrafına sarmıştım. Karnımdan kasıklarıma doğru şiddetli bir ağrı vardı , bacaklarım kaslarım ağırıyordu.
Kapı pat diye açıldı ve Maya kulaklarımı tırmalayan cırtlak sesiyle;

_ Günaydın, hadi kalk sabah oldu.
Perdeleri açıp günün ışınlarını odamı istila etmesine izin verdi. Başımı iyice yastığa gömüp gözlerimi ışıktan korudum.
_ Meri saat 7'e  10 var işe geç kalmıyacak mısın ?
Hiçbir şey söylemiyordum yatakta kıpırtısız öylece yatıyordum , Maya telaşlı bir sesle ;
_ Meri iyi misin , neden bir şey söylemiyorsun ?
Yatağımın sol tarafında bir çökme hissettim , Maya elini omzuma koyup hafiften sarstı bu sarsıntıyla beraber gözlerim hafiften aralandı.
_ Hayır iyi değilim , karnım çok ağırıyor regl dönemim yaklaştı.
_ Bugün işe gitme o zaman , izin alabilirsin dimi ?
_ Bilmiyorum Berk beyle konuşmam lazım.
_ Tamam o zaman duş al ve güzel bir kahvaltı yapalım.
_  Tamam geliyorum.
Henüz uykudan açılmamış boğuk çıkan sesimle konuştum. Maya saçlarıma bir öpücük bırakıp yataktan kalktı. Kapanan kapı sesini duyunca yatakta sırt üstü uzanıp gözlerimi beyaz tavana dikmiş bir şekilde durdum, çarçafı üzerimden atıp ayaklarımı yataktan aşağı sarkıttım.

Yataktan hiçte kalkasım gelmiyordu , ayaklarım isteksiz bir şekilde emre uyup ayağa kalktı ve banyoya doğru sürükledi beni. Suyu açıp ılıklaşmasını bekledim , su ılıklaşınca üzerimdekilerden hızla kurtulup suyun altına geçtim , ılık su bedenimi gevşetiyordu. Elime şampuan döküp saçlarımı iyice köpürttüm , acaba haftasonunun tatilinin hemen ardımdan Berk bana izin verecek miydi ? Berra birgünlüğüne işimi halledebilir sanırım , neden halletmesin ki sonuçta eski asistanı Berra idi. Kısa bir duşun ardından banyodan çıkıp temiz kıyafetlerimi giydim. Ağrım biraz hafiflemisti ama yinede kendimi iyi hissetmiyordum. Mutfakta Maya'nın hazırlamış olduğu kahvaltı masasına oturdum. , hiç iştahım yoktu.
_ Meri bir şeyler ye durma öyle , güçsüz düşeceksin.
_ Canım istemiyor.
_ Kendini biraz zorla.

Çatalımı isteksiz bir şekilde siyah zeytine batırdım ve ağzıma attım. Maya peynir sürdüğü ekmek dilimini önümdeki tabağa koydu , başka bir ekmek dilimini alıp fıstık ezmesi sürdü ve bana uzattı. Elinden alıp küçük bir ısırık aldım , Maya çocuğunun beslenmesinden şikayetçi bir anne gibi bana bakıyordu.
_Yiyorum işte niye öyle bakıyorsun.
Gözlerini devirip kahvaltısını yapmaya başladı. Elimdeki ekmekten küçük ısırıklar alarak zar zor bitirdim. Kahvaltı faslını bitirdikten sonra Maya masayı toplarken bende incelemek için aldığım dosyaları ve çantamı alıp dış kapıya yöneldim.
_ Maya izin almaya çalışacam 1/2 saat sonra gelirim , sen ne yapacaksın ?
_ Şu dergi için bir kaç fotoğraf çekmem lazım , Demir'le dışarı çıkacaz. Ama istersen yanında kalabilirim.
_ Yok , hayır sen işini yap ben başımın çaresine bakarım , görüşürüz.
_ Görüşürüz canım.

Kapıyı açıp dışarı çıktım , asansör şansıma benim katımda durdu ve içinden iki yaşlı çift çıktı koşar adımlarla asansörün kapısını tutup kabine geçtim. Zemin kata indim , apartmanın dış kapısındaki görevli çıkmam için kapıyı açık tuttu , nazikçe gülümseyip yanından geçtim. Taksi durdurup arka koltuğa geçtim , şirketin adresini verdim.  30 dakika içerisinde şirketteydim , kendi ofisime uğramadan direk Berk'in bulunduğu kata çıktım. O kattaki mutfağa yönelip bir fincan çıkarıp Berk'in kahvesini hazırladım. Bol kahve , az sütlü ve şekersiz.... Sanki bir tekerleme gibi olmuştu. Kahveyi hazırlayıp odasına doğru yürüdüm , kapıyı tıklatıp içeri geçtim. Masada başını önümdeki evraklara eğmiş ciddi bir yüz ifadesiyle inceleme yapıyordu.
_ Günaydın kahvenizi getirdim.
_ Günaydın Meri , teşekkür ederim.
Kahvesini masaya bıraktım.
_ Bugün geç kaldın Meri.
İki elimi kavuşturup parmak buğumlarımı sıktım.
_ Şey evet biraz öyle oldu. Aslında ben sizden izin almak istiyordum.
Berk susmuş dikkatle beni izliyordu.
_ İzin mi neden ?
_ Biraz rahatsızım kendimi iyi hissetmiyorum.
_ Neyin var , iyi misin ?

KARANLIKTA YÜKSELİŞWhere stories live. Discover now