12⭐

10.8K 299 37
                                    

İyi Okumalar...
HsniyeAvc Senin  için...
Meri

Rüzgarın yüzümü kırbaçlamasına izin verdim. Denizden gelen tuz kokusu burnumun içini yakıyordu ve esen sıcak hava da tenimi yakıyordu. Ona itaat etmemiştim arabanın kapısını açıp çantamı aldım ve son kez ona baktım.
_Size iyi yolculuklar ama ben gelmiyorum.
Kaşlarını çatıp emredici sesiyle ;
_ Meri bin şu arabaya !
_Hayır !
_Meri !
Kapıyı çarpıp ona arkamı dönüp denize doğru yürüdüm , o kadar çok sinirlenmişti ki gaza bastığında arabanın tekerleri acı bir çığlık atmıştı.
Beni daha çok zorlamayıp çekip gitmesi bana merhamet ettiğinin anlamınamı geliyordu bilemiyordum. Yoksa kendi cehenneminde ki cezamı kendi elimle mi hazırlamıştım ?

Yüzümü denize çevirmiş hırçın dalgaları izliyordum , mavi sonsuz ve derindi. Denizi izlemek çoğu zaman huzur verirdi , peki deniz gerçekten huzurlumuydu , içindeki derinlikte hapsettikleri ona huzur mu veriyordu? Bunu anlamak için denizin içine atlayıp derinliklerde sakladığı yere dolmalıydık , peki biz bu kadar cesurmuyduk ? Biz bunu bilecek kadar yüreklimiydik , öğrendiklerimizi , sır gibi saklayıp mezara kadar götürebilir miydik ?
Sahilde biraz daha oyalandıktan sonra bir taksi çevirip evimin adresini verdim. Taksi beni apartmanın önünde bırakmıştı , içeri geçip asansöre yöneldim ve çağrı düğmesine bastım. Asansördeyken göğsüm sıkışmıştı , asansör durur durmaz içinden çıkıp çantamdan anahtarımı buldum ve kapıyı açıp içeri geçtim. Eve geçer geçmez göz yaşlarım bardaktan boşalırcasına hızla akmaya başladı. Maya'nın evde olmadığını bildiğim için rahatça ağlıyordum yoksa beni ağlarken görürse deliye dönüp ne olduğunu öğrenene kadar başımın etini yiyecekti sonrada üstüne çenesini çekecektim. Odama geçip anahtatımı komidinin üzerine bıraktım çantam elimden kayıp düştü kendimi yatağımın üzerine atıp yastığıma iyice sarıldım.

İyice ağlayıp rahatlamak istiyordum. Gururum incilmişti Berk bana resmen haddimi bilmediğimi ve önüme gelen herifin tekiyle flörtleştiğimi söylemişti. Tam olarak söylemesede ima etmişti. Gerçektende bu gururumu incitmişti , eski ilişkisi hakkında bir şeyler karıştırarak öğrendiğimi düşünüyordu. O adamla förtleştiğimi düşünmüş ve onun gözünde basit bir kız olmuştum. Ağlamam hiddetlenmiş hıçkırarak ağlamaya başlamıştım. Arabada bana bakışları , bana kapa çeneni diye bağırması , beni arabanın üzerine yatırıp alaycı ve gurur incitici bir şekilde söyledikleri ve o anki yüz ifadesi aklımdan çıkmıyordu. Daha önce hiç bu kadar kendimi üzgün hissetmemiştim , bundan sonra yüzüne nasıl bakardım bilmiyordum. Yatağımda uzun uzun ağlamıştım ve yorulduğumu hissedince sustum. Hava iyice kararmıştı Maya sanırım bugünde geç kalacaktı. Şuan kendimi çok yalnız hissediyorum teselliye ihtiyacım vardı ve en yakın arkadaşım sevgilisiyle meşgüldü. Maya Can'layken o kadar beni boşlamazdı. Demir'e en yakın arkadaşımı çaldığı için kızgınım. Banyo'ya geçip kısa bir duş aldım odamdan çıkıp mutfağa geçtim. Hiç iştahım yoktu ve moralim gerçekten çok kötüydü , kendime kahve hazırlayıp salona geçtim. Dünkü okuduğum kitabı elime alıpkaldığım yerden okumaya devam ettim. Okuduğum şeyi iki üç defa okumama rağmen anlayamıyordum kafam çok dağınıktı. Kitabı kapatıp kenara bıraktım ve iki elimle yüzümü kapatıp öylece kaldım. Kapının açılma sesini duydum.
_Meri ben geldim.
Ellerimi yüzümden çekip başımı kapıya çevirdim , Maya benim yorgun, tükenmiş halimin tam tersine çok mutlu ve enerjikti.
_ Hoşgeldin canım.
Elinde ki çantayı ve fotoğraf makinesini koltuğa bırakıp yanıma gelip oturdu.
_ Nasılsın ?
_Yorgunum , biraz yoğun birgün geçirdim.
Birazda sanırım tehlikeli.
"Toplantı nasıldı , ne konuştunuz toplantıda ?
_İş işte , yeni proje , yeni tasarımlar falan , pazarlama işi ve saçma olan bir çok şey daha.
Maya biraz kıkırdadı.
_Niye gülüyorsun ?

KARANLIKTA YÜKSELİŞWhere stories live. Discover now