23-Desire for the Heavens

135 21 0
                                    

The boy began to delight in his

daring flight,and abandoning his

guide,drawn by desire for the

heavens,soared higher.His nearness

to the devouring sun softened the

fragrant wax that held the wings,and

the wax melted:he flailed with bare

arms,but losing his oar-like wings,

could not ride the air.

-Francis Abernathy/Icarus-void metamorphoses(viii:183-235)



23-Desire for the Heavens

Τώρα πλέον ο ήλιος ήταν μονάχα ένα κόκκινος δίσκος πάνω στον γκριζομπλε ουρανό.Δεν έδινε κάποιο χρώμα στο δωμάτιο των όπλων έτσι όπως έμπαινε κρυφά μέσα από το παράθυρο,μονάχα προετοίμαζε για το σκοτάδι που θα ερχόταν σε μερικές μονάχα στιγμές.

"Σκέφτηκα"είπε ο Aether αρχίζοντας να βγάζει μαχαίρια από τη ζώνη του.Μερικά ήταν βαμμένα με ένα μαύρο υγρό-ιχώρ."Πως θα πρέπει να καλέσουμε αυτόν τον μάγο να δούμε τι ξέρει-μπορεί να μας βρει κάτι για την Eos".

Η Niveus σταμάτησε στη μέση του δωματίου νιώθοντας ξαφνικά ένα παγωμένο χέρι να αγγίζει την πλάτη της.Έπρεπε να του πει.Κάτι της έλεγε πως αυτή ήταν η μόνη της ευκαιρία.

"Πρέπει να σου πω κάτι..."είπε σιγανά.

Ο Aether την κοίταξε από το τραπέζι που βρισκόταν.Πρόσεξε πως σήμερα ήταν στις καλές του-αν μπορούσε ποτέ ο Aether να είναι στις καλές του.Ίσως πίσω από το πράσινο το ματιών του να υπήρχε μια υποψία χαμόγελου,λίγες αποχρώσεις διασκέδασης.Ή μπορεί να ήταν απλώς η φαντασία της που δεν ήθελε τον Aether να την κοιτάζει με βλέμμα σκοτεινό κι απόμακρο.

"Πες μου ότι ο Eros όντως σου έκανε-"

Η Niveus κούνησε το κεφάλι της.Ο Aether έπρεπε να είχε δει τη σοβαρότητα στην έκφρασή της,αφού σταμάτησε να μιλά και απλώς στήριξε την πλάτη του στο τραπέζι μπροστά του."Εντάξει λοιπόν,σε ακούω"μουρμούρισε.

Πήρε μια βαθιά ανάσα-έπρεπε να του το πει,δεν θα τη μισούσε,θα καταλάβαινε πως δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς,θα το έβλεπε όλο αυτό λογικά."Καλέσαμε τον Cheiron πριν λίγο εδώ και τον ρωτήσαμε τι ήξερε για το σημάδι στην Eos"

Τον είδε να τραβά μια μεγάλη ανάσα.Η Niveus συνέχισε λέγοντάς του ό,τι άλλο τους είχε πει ο μάγος,απόλυτα εν γνώση του βλέμματός του να την καίει.Η στιγμή που πάλευε να κρατήσει μέσα της είχε φτάσει.Η Niveus προσπάθησε να ηρεμήσει τα τρεμμάμενα χέρια της.

MidnightΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα