Hoofdstuk 14.

1.1K 43 5
                                    

'Lieverd, waarom spreek je niet weer eens met Rein af?' Mijn moeder legt de wasmand op mijn bed en vouwt mijn kleren op die ze daarna netjes in de kast legt.

'Ik heb hem niet meer gesproken mam.' Mijn moeder kijkt mij vragend aan. 'Sinds het etentje? Seed, dat is anderhalve week geleden.' Ik knik. 'Dat weet ik wel, maar hij heeft mij pijn gedaan. En als Marianne echt beter is dan mij, dan houdt die der maar.' Mijn moeder schudt haar hoofd. 'Ik vind het jammer Seda. Jullie waren altijd zo close met elkaar. Jammer dat het zo heeft moeten lopen.' Mijn moeder pakt de wasmand weer op en loopt mijn kamer uit.

'Seda! Kom eens. We moeten wat vertellen!' 'Ik kom al!' Roep ik, en ik loop sloom de trap af. Vakanties zijn bij mij altijd hetzelfde. Ik heb nergens zin in, en kleedt me er dan ook niet voor. 'Wat is er?' Ik ga op de bank zitten en neem de kop thee aan die mijn moeder heeft gezet voor mij. Ik blaas wat, en kijk mijn moeder na die tegenover mij gaat zitten op de stoel. 'We gaan op vakantie,' mompelt ze. 'Met het gezin van Rein.' Ik verslik me in mijn thee en begin te hoesten. 'Sorry?! Op vakantie met Rein? Dan gaan jullie maar. Ik blijf thuis.' Nee, voor nog een miljoen euro niet. Of ja, een miljoen komt er wel bij in de buurt voor als ik het zou doen. Misschien eerder een miljard? Nee, al dat geld zou nog niks veranderen aan de band van Rein en mij. 'Goed dan, waar gaan we heen?' 'Curacao, dus zo erg vind je dat niet.' Ik haal mijn schouders op. 'Wanneer gaan we?' 'Volgende week, we vertrekken 's nachts.' Top. Met Rein zou dit sowieso wel een kut vakantie worden. 'Valt wel mee.' Ik zet mijn thee weg en loop naar mijn kamer. Wat een top vakantie gaat dit worden zeg...

Glimlachend kijk ik naar mijn eigen selfie. Hij is best mooi geworden. Ik scroll door mijn reacties.

@kusjesbibi_: SEED
@kusjesbibi_: YOUR SO PRETTY
@kusjesbibi_: ❤️😍😘
@robinnn: mooi kindje 💓
@mariannexoxo: @rvdofficial 😜
@rvdofficial: @mariannexoxo 😩
@rvdofficial: ugly ❤️

Ik zucht en mijn vingers glijden over het toetsenbord.

@httpseda_: Dankjewel ❤️ @rvdofficial

*1 week later*

'Mama, ik heb hier echt geen zin in.' Ik zucht en kijk naar de Starbucks. 'Mag ik?' Mijn moeder zucht en geeft mij geld mee. 'Vooruit dan, maar ik wil dat je voor elf uur terug bent. Dan komt Rein aan.' Ik zucht en loop langzaam naar de Starbucks. Hoe kunnen mijn ouders mij dit aan doen? Twee weken, besef, twee weken op vakantie met Rein. Waarschijnlijk gaat hij de hele tijd zeiken dat hij Marianne mist. Wanneer ik mijn Starbucks beker heb opgehaald, vertrek ik naar de hal waar mijn ouders netjes zitten te wachten op het gezin van Rein. 'Dit is echt stom van jullie.' Ik ga naast ze zitten en houdt de koffie voor de neus van mijn moeder. 'Slokje?' Ze schudt haar hoofd. 'Nee, dankje. Kijk is wie daar is.' Ze wijst voor zich en ik kijk om. Rein en zijn gezin komen aangelopen. 'Hallo!' Zegt Reins moeder opgewekt. 'Mam, stop. Het is elf uur 's avonds.' Gromt Rein. Hij kijkt mij niet aan maar gaat toch naast me zitten. 'Welke stoelen hebben jullie?' Vraagt mijn moeder aan de rest. 'Rein heeft A14.' Antwoordt Reins moeder. 'Ik A16, Chrisje A17, Loet heeft A18.' Mijn moeder knikt. 'Jan heeft B1, ik B2 en Seda heeft A15?' Verbaasd kijkt mijn moeder naar de kaartjes. 'Raar toch? Dat ze haar niet bij ons gezet hebben.' Ik haal mijn schouders op. 'Mij maakt het niks uit. Ik ga toch slapen.' Ik gaap en leg mijn hoofd tegen mijn moeders schouder aan. Ik zucht uit. 'Hoelang nog?' 'Een klein uurtje. Slaap nu maar al een beetje lieverd.' Mijn moeder aait over mijn haar. Ik sluit mijn ogen en val rustig in slaap.

i don't like this anymore. (Finished)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu