2.Sezon/Part 3.

10.2K 591 146
                                    

O GÜN, ÖĞLEN VAKTİ;

Defne havuza inmeden önce orada olan küçük dükkandan bikini satın aldı. Muhtemelen oldukça kazıktı ama Ömerin kredi kartı olduğu için bunu hiç dert etmemeye karar verdi. Soyunma kabininde üstünü giyinip aynada kendine baktı. Rahat edemeyip pareoyu beline bağladı ve çıktı. Havuza yürürken saçlarını sıkı bir at kuyruğu şeklinde bağlamıştı.

Havuzun kenarında şezlongda uzanan adamı gördüğünde gayri ihtiyari kollarını önüne bağladı. Bir adamla havuzda yalnız olmak hoşuna gitmemişti. Yine de ona en uzak şezlonga havlusunu koyup havuz kenarına gitti. Adama kaçamak bir bakış attığında onu tanıdığını fark etti. Dün onları İspanyol Merdivenlerine götüren adamdı bu. Adını Julio gibi bir şey söylemişti ama Defne tam hatırlayamadı. Havuza dönüp basamaklardan yavaşça inmeye başladı. Ilık su vücudunda küçük ürpermeler oluştursa da uyuyan adamı uyandırmamak için yanaklarını şişirerek derin derin nefesler aldı ve suya girdi. Suda yavaş hareketlerle süzülürken 2 gündür ilk nefesini alıyor gibi bir his vardı damarlarında dolanan. Gözlerini kapatıp derin nefesleri eşliğinde suda sırt üstü getirdi kendini. Kolları yavaş yavaş hareket ederken duyduğu tek şey, suyun içinde kalan kulaklarında yankılanan sakin vızıldamaydı. Boynunda hissettiği kaşıntıyla eli boynuna gitti. O an tahriş eden kalpli kolyesinin zincirini kaldırıp boynunu kaşırken hala gözleri kapalıydı. Ardından suda dönüp başını içeri soktu. Kollarını ve bacaklarını açarak suyun içinde ilerlerken nefesini son demine kadar tutmuştu.

Elleri havuzun bitişini belirten mermere değdiğinde derin bir nefesle sudan çıktı. Elleri tokasından kurtulmuş saçları geri itip ve ardından yüzünü sıvazladı. Bir nefes daha alıp gözlerini açtığında onu izleyen sarışın adamla göz göze gelmişti.

Şaşkınlıkla gözlerini kırpıştırdı, neden bakıyordu ki bu adam böyle? Kendini boynuna kadar suya gömüp kaşlarını çattı. Adam birden yeni ayılmış gibi bakışlarının odağını bozdu,

"Perdon.."

Defne arkasına döndü, eli boynuna gittiğinde hissedemediği kolyesiyle nefesi kesilir gibi olmuştu.

"Hayır.." diye söylendi korkuyla. Suya dalıp aşağılara bakındı, hafif bir paniğe kapılmıştı. Koca havuzda nereye düşmüştü acaba? Suyun yüzeyine çıktığında ağlayacak gibi hissediyordu.

"Kolyem.. kolyem düştü!" diye kendi kendine sızlandı.

"Türk müsün?"

Hızla sese döndüğünde küçük bir şaşkınlık yaşadı. Sarışın adam türkçe mi biliyordu?

"E-evet.." dedi Defne yutkunarak.

"Ben seni İskoç ya da İrlandalı falan sanmıştım. Turda hiç de konuşmayınca..."

Defne gülümsemeye çalıştı ama aklı düşen kolyedeydi. Ömerden olan şeyleri böyle tek tek kaybetmeye mi başlayacaktı? Bir kez daha dalıp çıktığında adamı havuzun kenarında bulmuştu.

"Kolyeni mi kaybettin?"

Defne adama alttan bakarken adamın ne kadar biçimli bir vücudu olduğunu fark etmişti. Ardından utanıp başını salladı. Adam birden havuza atladığında Defne geri çekildi ve suyun içinde adamı izlemeye başladı. Adam birkaç kere dalıp çıkarken Defne umutla kolyesini bekliyordu. Havuzdan çıkıp üzerine havlusunu sardığı sıra adam suyun üzerine çıkıp elini havaya kaldırdı,

Kiralık DüşlerHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin