And yet so different-CHAPTER #8

8.8K 414 138
                                    

KONEČNĚ PRÁÁZDNINY! 😁😍

Tuesday

   Ráno jsem si dala opravdu záležet na tom, aby mé vlasy byly pečlivě svázané v drdolu. Na hlavu jsem si dala své oblíbené kulaté sluneční brýle a oblékla si úzké džíny lososové barvy a obyčejnou bílou halenku.
Em se ještě klidně převalovala v posteli a nebrala ohledy na to, že za půl hodiny bychom už měly být každá ve své třídě. Konečně asi po deseti minutách vstala líně z postele a začala se líčit.
Zavrtěla jsem nad tím hlavou a radši si pročetla látku k dnešnímu vyučování.
Zalapala jsem po dechu, když jsem zjistila, že dnes máme odpoledne první hodinu nauky o sexu, nebo-li sexuologie. To bude zase pohroma. Jednou jsme si na střední měli rozdat papírky s pojmy a vysvětlit, co je na nich napsáno. Dostala jsem 'kondom' a detaily vysvětlovat nehodlám.

Vešla jsem do učebny historie a zamířila za usměvavým Edwardem. Mám pocit, že Em měla geografii místo dějin, a tak tu s námi proto nebyla. Sedla jsem si vedle něho a seznámila ho s novinkou jménem 'S'. (Zkratka pro hodiny sexuologie)

,,Nemáš ráda hodiny s touto tématikou?'' podivil se Edward.

,,Nenávidím je! Je to jediný předmět, ze kterého jsem nikdy nevynikala a můžu tě ubezpečit, že vynikat nebudu. Doteď nevím spousty důležitých věcí, ale bojím se je vyhledávat jak v knihách, tak na internetu,'' vysvětlila jsem nešťastně a připravila si učebnice.

Do třídy vešla celá Picta fiver, až na Zayna, a usadila se do zadních lavic. Po nich následoval pan profesor Wooley, který hodinu započal typickou a nudnou docházkou. Konečně se doštrachal k tabuli a začal přednášet výklad. Snažila jsem se vypsat jen ty nejnutnější věci, ale stejně jsem si zapsala všechno a podtrhla si hlavní informace.

,,Jen kontrolní otázka. Kdo mi řekne, co důležitého se stalo ve Francii roku 1789?'' zeptal se a má ruka automaticky vystřelila nahoru. Nikdo jiný se nepřihlásil a udivilo mě, že ani Edward nebyl výjimkou. ,,Slečno Sparksová?'' vyzval mě k odpovědi.

,,Je to rok začátku Velké francouzské revoluce, která skončila roku 1799,'' odpověděla jsem správně a profesor Wooley uznale pokýval hlavou.

,,Nu, výborně. Věděla byste, co bylo důvodem Velké francouzské revoluce?''

,,Francie se již delší dobu potácela na pokraji finančního bankrotu a hospodářská situace se výrazně zhoršila. 5. května roku 1789, nechal král Ludvík XVI svolat generální stavy, ale bohužel došlo k několika jistým dohadům. Mám pocit, že někdy 17. června se rozhodl třetí stav vytvořit Národní shromáždění a tím-''

,,Omlouvám se, že vás přerušuji, ale je vidět, že byste mohla historii učit z fleku za mě. Dám vám tedy plusové body za aktivitu a děkuji za skvělou odpověď. Potěšila jste mě, slečno Sparksová,'' usmál se na mě vřele pan Wooley a do svého sešitu si něco poznamenal.

,,Představ si, kdyby to uměla s tvým pérem stejně tak dobře, jako s domácíma úkolama. To by si byl v sedmým nebi, kámo!'' zaslechla jsem někde za sebou a malinko sebou trhla. Hlas mi byl povědomý a mám pocit, že to někomu říkal Louis.

,,Od ní bych si vykouřit ptáka teda nenechal,'' řekl mu na to stroze druhý hlas. Ten mi byl už dobře známý. Řekl to Styles.
A v té chvíli se mě to dokonce, za jistých okolností, i dotklo.

*

Hodina S se blížila, a dokonce i Edward pochopil, že to se svými vědomostmi myslím vážně.
Em se někam vytratila, takže jsem ji po celou dobu nezahlédla, ale stejně jsem jako psychickou podporu měla Edwarda.
Sedli jsme si společně tentokrát dozadu a bylo mi v tu chvíli jedno, že budeme sedět poblíž Picta fiver, protože jediné, co mě opravdu zajímalo, bylo, abych to tu hodinu tady vydržela. Překvapilo mě, že se Zayn, stejně jako Em, neukázal po celou dobu a do třídy nakráčeli jen čtyři členové.
Usadili se do pravé uličky vedle mě, čili nás dělilo jen pár kroků. Nevnímala jsem je a soustředila se hlavně na sebe.

And yet so different - ff - H.S.Kde žijí příběhy. Začni objevovat