6. ČÁST - LET

854 64 15
                                    

MARINETTE / MISS

Ovlivnila jsem řidiče jednoho taxíku, aby mě odvezl na letiště. Chvíli jsem se rozmýšlela, kam to vlastně poletím, abych tam mohla začít nový život. Nová identita, vše staré hodit za hlavu a nikdy se neohlížet zpátky. Tikki říkala, že jí nezáleží ns tom, kde budeme, hlavně chtěla, abysme zůstaly spolu. Nakonec jsem nastoupila do letadla, které mělo letět do Londýna, hlavního města Anglie. Vždycky jsem se tam chtěla podívat a tehdy jsem měla jedinečnou příležitost, která už se nemusí opakovat. V Londýně žili jedni z nejúžasnějších návrhářů, které znám. Seděla jsem u okna a užívala jsem si nádherný výhled. Pod letadlem byly načechrané bílé mráčky. Byl to úžasný pohled. Nic krásnějšího jsem v životě neviděla. Najednou se mi zdálo, že se letadlo lehce zhouplo ma stranu, ale to bylo určitě jenom moje hloupé zdání.

Najednou se ale z reproduktorů ozval mužský hlas, který už mi byl dobře známý...

,, Lišaj, " zašeptala jsem pro sebe. Rozklepala jsem se. Tohle nebylo dobrý znamení, naopak... Horší to snad ani být nemohlo.

,, Dámy a pánové, mám pro Vás úžasnou zprávu, která Vás dozajista potěší. Na palubě tohoto letadla sedí člověk, který je mnohem úžasnější než Vy ostatní dohromady. V tomto letadle s Vámi letí nejslavnější hrdinka Francie, Kouzelná Beruška! " Vyděsila jsem se. Jak o mě mohl kruci vědět? Vždyť nikdo kromě Alyy neví, kdo doopravdy jsem...

ALYA BY TI TO NEUDĚLALA, MARINETTE! JE TO TVOJE NEJLEPŠÍ KAMARÁDKA A FANYNKA BERUŠKY! TA BY MĚ LIŠAJOVI NEUDALA! JAK SI NA TO MOHLA JENOM POMYSLET? STYĎ SE, JSI PŘÍŠERNÁ KÁMOŠKA! PAK SE DIVÍŠ, ŽE MÁŠ TAK MÁLO PŘÁTEL!

,, Tikki, " zašeptala jsem na svou kwami. Cítila jsem se, jak se v kabelce třese, ale odmítá vylézt. Už před nástupem mi říkala, že kwami nesnáší letání v letadlech atd.

,, Proto jsem nucen Vám oznámit jednu nepříjemnou zprávu. Měli byste vědět, že Vaše letadlo bude havarovat. Tato letecká společnost Vám  přesto srdečně děkuje, že jste si ji vybrali. Lepší výběr jste ani udělat nemohli."

Zvuk motorů začal pomalu utichat. Ze stropu spadly masky. Věděla jsem, že nemá cenu si ji brát. Věděla jsem, že umřu. Jen mě mrzelo, že ti lidé zemřou se mnou. Že nechám rodiče, Alyu a Kocoura samotné. Že jsem nevyznala Adrienovi, co k němu cítím. Všechno bylo špatně.

Nejhorší ale byly pohledy lidí v letadle. Všichni se ptali lidí, kteří seděli okolo nich, jestli jsou Beruška. A proč jim Beruška nepomůže. Pak se ozval Lišajův hlas:

,, Nepomohla Vám Vaše milovaná Kouzelná Beruška? Jak smutné, nechá Vás všechny umřít, aby ochránila svoji identitu. Až budete umírat, promění se, zachrání se a Vy všichni okolo zemřete. Jak zlá to superhrdinka. Není to ironie osudu? " Lišaj se zlověstně smál a já měla chuť vyskočit z letadla, abych umřela dřív a nemusela se dívat na ty zklamané obličeje lidí okolo mě.

Přemýšlela jsem, na co budu myslet jako poslední. Mohlo by to být nějaké dobrodružství, které jsem zažila jako Beruška. Nějaké přihloupé Kocourovy kočičí hlášky, které měl v těch nejnevhodnějších chvílích. Dokázaly mě tak moc vytočit, ale občas měly něco do sebe, jenže jsem se jim nikdy nemohla zasmát, protože bych se jich nikdy nezbavila.

Mohla jsem si vzpomenout na nějakou úžasnou chvíli s mými milovanými rodiči. Takových chvílí bylo neskutečně mnoho a já měla tak velký výběr.

Mohla jsem si teoreticky vzpomenout i na někoho úplně jiného. Ale nakonec jsem se rozhodla pro tu nejúžasnější osobu na světě.

(Jestli vás teď napadl Adrien, tak vás asi zklamu. Adrien je sice naprosto dokonalý, ale není to ten nejúžasnější člověk na planetě.)

Vzpomněla jsem si na Alyu. Pokaždé, když poslocuhala moje nekonečné snění o Adrienovi, našich dětech a křečkovi nebo když se mi snažila dohodit Adriena, tak jsem si uvědomovala, jak úžasná to je kamarádka. Lepší snad neexistuje.

A s myšlenkou na ni jsem zavřela oči.

Čauky, mňauky, lidičky! Mrzí mě, že tady máte jen pohled Marinette, ale v minulý kapitolce její pohled zase nebyl, tak snad to budete brát, jako že je to fér?

Jenom otázečka:

Co se stane?
1) Všichni zemřou.
2) Marinette přežije.
3) Pár lidí přežije.
4) Pár lidí a Marinette přežije.
5) Nikomu se nic nestane.

Vybírejte, votujte a čtete! Miluju vás! :-*

Kouzelná Beruška a Černý Kocour - Láska křížem krážemKde žijí příběhy. Začni objevovat