Hoofdstuk 8)

77 6 0
                                    

Levi en Soyer staan in de donatie-verzending kamer te kijken op het groote beeldscherm hoe Noraly haar weg baant door het bordspel. Browl heeft de bewaking bij de ijzeren deur die half open staat. Niet dat het uit maakt want Jeremy neemt hem waarschijnlijk wel in vertrouwen. Wat hij niet had moeten doen. Levi blijft niet in the Storage, hij heeft een plan. Soyer kijkt naar het beeld en vertelt dat Noraly het meer heeft bereikt. Op het scherm ernaast verschijnt ' Inzending geladen.. 1 Rubberboot - pion geel. ' met grote letters. '' De donateur heeft geluisterd'' zegt Soyer. '' Het is tijd. '' zegt Levi een beetje zenuwachtig. 

Een gigantische sponsor dobbelsteen verschijnt in een soort grijparm uit de muur. Levi schat hem anderhalf bij anderhalf meter groot. '' Pak de rubberboot '' zegt Levi gehaast tegen soyer. Terwijl hij dat zegt opent hij de klep van de dobbelsteen. '' Browl gooi de riem! '' roept Levi naar Browl. De directie heeft besloten om spannende muziek onder de uitzending te zetten, wat nu keihard door de luidsprekers in The storage klinkt. Browl gooit de speciaal ontworpen riem die hij gestolen heeft uit de wapen en tools afdeling. Aan de riem hangt een zwaard, een schroeverdaaier, wat messen, voedsel en nog meer bruikbare spullen. 

Levi klimt zo snel als hij kan in de open dobbelsteen. '' Klik nu op de knop! '' roept Levi. Soyer klikt op de rode knop in het bedieningspaneel en de klep boven levi klapt dicht. '' Succes'' hoort Levi van buitenaf komen. Levi wacht enkele momenten tot de dobbelsteen vertrekt. Hij gaat wat comfortabeler zitten op de opgeklapte rubberboot. Plots voelt hij hoe de vloer onder hem wegvalt en hij houd zich goed vast. '' Tijd om dit spel te stoppen! '' schreeuwt hij terwijl hij naar beneden valt.

De dobbelsteen valt op rails die de dobbelsteen met supersnelheid naar het spelbord transporteren. Levi glimlacht, zijn plan gaat lukken. In de verzendingschacht voor de dobbelstenen klinkt de muziek nog harder. Hij hoort stromend water boven zich. '' Ik ben er bijna.. '' fluistert Levi tegen zichzelf. '' De dobbelsteen gaat langs allerlei rails en Levi weet zeker dat hij er over enkele ogenblikken kan zijn. '' Dit keer ben ik jullie pion niet! Ik ben jullie dobbelsteen, om dit spel te stoppen!'' roept Levi. 

Er klinkt een klik. Levi weet dat dat het teken is. Hij begint een beetje rechtop te staan met zijn rug tegen de grote dobbelsteen deksel. Hij voelt hoe de lift de donatiegift omhoog stuurt. De dobbelsteen staat stil. Levi hoort een kleine schrik naast zich, het is Noraly hij weet het zeker. Hij opent de deksel en gooit de rubberboot er uit. '' Levi!? '' schreeuwt Norlay verbaast. '' Het is gelukt '' zegt Levi met een grijns op zijn gezicht. Noraly glimlacht. Ze richten zich op de camera voor hun en spreken dezelfde woorden tegelijkertijd uit.

'' Game over Jeremy '' 

De DobbelsteenWhere stories live. Discover now