Hoofdstuk 4)

63 5 0
                                    

'' Trek deze jas aan en volg me '' zegt Jeremy. De hele theaterzaal is inmiddels leeg. Levi's gedachten schieten door elkaar, hij weet niet wat hij moet denken. Hij volgt Jeremy maar gewoon.  Jeremy loopt naar de lift, Soyer, Levi en het roodharige meisje volgen hem. Jeremy staat voor de liftdeur te wachten totdat iedereen er is. Hij deelt drie pasjes uit . '' Scan hem langs dit lichtgevende plekje hier. '' zegt Jeremy. De deur opent en de drie lopen naar binnen. 

Jeremy, Soyer, het roodharig meisje en Levi staan in de lift.  '' Dus wat zijn jullie namen, ik weet.. Levi, soyak? '' . '' Soyer.'' Verbeterd Soyer zelf. '' Oja natuurlijk, soyer.'' zegt Jeremy. '' En jij was? '' vraagt hij daarna aan het roodharige meisje. '' Emilia. '' zegt ze verlegen. Er klinkt liftmuziek. Levi vindt het geen fijne muzieksmaak wat ze hier hebben. Het televisieschermpje van een paar centimeter boven de liftdeur laat een cijfer zien. Waarschijnlijk het verdiepingsnummer, denkt Levi. Het nummer daalt elke keer tot hij op -7 staat. '' Groot gebouw '' weet Levi er uit te brengen.  '' 27 verdiepingen in totaal '' zegt Jeremy trots. De lift stopt en de deuren schuiven open.

Levi ziet tientallen mensen in labjassen en met rare brillen op rond lopen. '' Dus dit is de directie?'' vraagt Soyer. '' Ja, en jullie zijn er nu een deel van. '' En onze kleuren dan? '' vraagt Emilia nogal stil. '' Die kleuren zijn verleden tijd jullie zijn nu een van ons!'' zegt Jeremy enthousiast terwijl hij een open beweging met zijn armen maakt. '' Een van ons'' herhaalt Jeremy fluisterend. Levi probeert wakker te worden uit deze nachtmerrie. Maar Levi weet wel beter. Hij is helemaal wakker. 

Een gitaarspel klinkt. Een gitariste speelt op het podium in de feestzaal. Het is inmiddels februarie, en het Cloud nine feest is aan de gang. Natuurlijk mag de directie ook op het feest komen. Levi zit in een stoel  met zijn ellebogen op zijn knieën met zijn gezicht naar beneden. Levi luistert naar het nummer wat de gitariste zingt.

´´ Falling from cloud nine, Crashing from the high. I'm letting go tonight, Yeah i'm falling from cloud nine. ´´ Levi kijkt naar haar op. Haar stem klinkt prachtig, en het lied wat wat ze zingt beschrijft Levi's gevoel helemaal. Hij ziet hoe het meisje dat de prachtige muziek maakt haar tranen weg probeert te vegen. Ze zit helemaal alleen op het podium. Levi kijkt naar het publiek en ziet hoe iedereen aan het schuifelen is met zijn of haar partner. En ook Soyer bevindt zich tussen het publiek. Levi niet. Hij zit langs de kant naar het lied aan het luisteren wat het meisje zingt wat inmiddels bijna is afgelopen. Haar prachtige gele jurkje staat haar perfect en haar bruine golvende haar valt over haar schouders.

Het meisje loopt van het podium naar de deur toe met haar gitaar in haar hand. Ze loopt langs Levi. Levi bedenkt zich geen moment en loopt haar achterna. Hij roept: ''Hé wacht even! '' Levi rent over het rode tapijt over de vloer. Soyer had inderdaad niet overdreven dat de feestzaal prachtig was. Levi pakt haar bij haar schouder en zegt. '' Hoe heet je, je gitaarspel was fantastisch net als je stem!'' Het meisje kijkt levi een paar seconden aan en loopt weg zonder wat te zeggen. '' Wacht nou!'' roept levi. '' Nee je bent een van hun, laat me met rust. '' zegt het meisje terwijl ze zich omdraait.

Levi rent weer naar haar toe. '' Ik ben niet zoals hun, ik doe dit omdat ik gedwongen word '' zegt Levi. Het meisje kijkt Levi aan, '' Dat is altijd de standaard smoes die ze tegen ons gebruiken, en dan stoppen ze je nichtje in een gigantisch bordspel waarnaar ze overleid! dit is jou schuld! '' schreeuwt ze door de harde muziek. '' Hoezo mijn schuld? ik doe dit werk nog niet eens een maand. '' zegt Levi verbaasd. '' Weet ik.'' antwoord het meisje. '' Je had gewoon beter voor haar moeten zorgen, ze was mijn nichtje '' vertelt ze daarna. '' Waar heb je het over? en wie ben je? '' zegt Levi verbaasd. 

'' Ik ben Noraly. '' 

De DobbelsteenWhere stories live. Discover now