Hoofdstuk 6)

57 5 0
                                    

'' Welkom allemaal, ik heet jullie welkom bij de Humantours! '' klinkt de stem van Cefilia. ''Vandaag is het tijd voor de Comitia!'' Levi trilt als een rietje. Hij zit in de directieverdieping live te kijken naar hoe uit elke verdieping een ontschuldige tiener word gekozen om ook in dat levensgrote bordspel te gaan. Levi heeft eerlijk vertelt tegen Jeremy dat hij Noraly's achtergrond wilde weten. Jeremy zei tegen hem dat het niets uitmaakte en dat hij het gewoon had kunnen vragen. Maar hij vertrouwd hem niet helemaal. Net zoals de andere mensen van de directie die hij beter heeft leren kennen. De camera's van de internetuitzending worden hier ook bestuurd. Levi kijkt mee.

'' Laten we beginnen bij verdieping rood! '' zegt Claford opgewonden. Een spotlight gaat door het publiek. Levi is toch wel een beetje benieuwd naar de pionnen. De muziek stopt en de spotlight stopt op een meisje met blond haar, ze ziet er zelfverzekerd uit. Misschien wel een beetje té zelfverzekerd.  Ze loopt trots het podium op naast het televisiescherm die een nummer laat zien, wat waarschijnlijk haar pionnummer is bedenkt Levi zich. Nog voordat de voorganger van de domitia wat kan zeggen pakt het meisje de microfoon van hem af. '' Hoi allemaal!'' roept ze zwaaiend. '' Ik ga dus jullie verdedigen en dit spelletje winnen voor jullie! Oja! Ik ben cynthia, maar jullie kennen me allemaal natuurlijk al!'' zegt ze enthousiast. Claford verschijnt in beeld. Hij kijkt een beetje ongemakkelijk. '' Tijd voor verdieping blauw! '' neemt Cefilia hem over. 

De camera gaat over naar verdieping blauw die ook in hun theaterzaal staan. De spotlight gaat weer door het publiek. Levi kijkt eens naar verdieping blauw en hij merkt op dat iedereen er gespierd uit ziet, zelfs de meisjes. De muziek stopt net als de spotlight. De geselecteerde pion is een gespierde jongen met pikzwart haar en stoppels. hij stapt naar voren en neemt plaats op het podium naast het bord. Zijn nummer verschijnt naast hem. '' Wil je nog wat zeggen? '' zegt de verdieping blauw presentator. '' Overwinning '' zegt hij nors. De camera schakelt over naar Cefilia. '' Bijzondere groep. '' weet ze er ongemakkelijk uit te brengen. ''

''Natuurlijk houden we verdieping groen geheim voor jullie zoals elk jaar! '' zegt Claford. Levi weet wel beter, dat dat arme meisje bewusteloos is, straks wakker word in het bordspel en niet weet waar ze zich bevind. Net als hij, precies een jaar geleden. '' Laten we naar de laatste verdieping, verdieping geel gaan! '' Levi zit met geknepen ogen te kijken naar het publiek.Iets zegt hem dat hij niet wil kijken, maar hij doet het toch. De angstaanjagende en spannende muziek start en de geelgekleurde spotlight gaat rond door het publiek. Levi heeft medelij met ze, hoe zouden ze zich nu wel niet moeten voelen? De spotlight lijkt wel extra langzaam te gaan. En dan stopt hij. Levi kan niet goed zien wie er uitgekozen is. Hij kijkt dichterbij het hologram. Dan staat hij op, gooit zijn stoel naar achter en loopt woedend en schreeuwend weg langs Jeremy die hem grijnzend aan staat te kijken alsof hij dit allemaal gepland heeft, wat waarschijnlijk ook gedaan heeft. De namen worden nog eens herhaalt door Claford en Cefilia. De eerste twee zijn niet verstaanbaar voor Levi. Maar die van verdieping geel verstaat hij maar al te goed.

'' .. En onze laatste bekende pion geel, Noraly! Tot volgende week! '' 

De DobbelsteenWhere stories live. Discover now