Hoofdstuk 20.

1.1K 51 2
                                    

Met zijn handen in het haar loopt Thijs de kamer rond. Er is nog geen verandering bij Karin. Ze ligt nog steeds op het bed. Ze is nog niet wakker geworden. Leonie heeft hij maar naar huis gestuurd. Ze kan toch niet veel hier doen. Diego heeft hem geroepen om te komen, maar Thijs wil niet gaan. Straks wordt Karin wel ineens wakker. ‘Thijs’ hoort hij vanaf de gang. Hij loopt naar de deur en draait hem van het slot af. Als hij buitenkomt doet hij de deur weer op slot. Hij loopt direct naar de kamer van Diego. De deur staat open en Diego zit met een grijns op de bank. Zijn mobiel in zijn handen. ‘De ouders hebben betaald’ roept hij lachend. ‘Echt?’ vraagt Thijs. ‘Dit keer wel het hele bedrag. Remon belt net dat het geld er lag. Geen politie in de buurt geweest’ antwoord Diego. ‘En nu?’ vraagt Thijs. Hij staat nog steeds in de deuropening. Dat de ouders hebben betaald is altijd goed, maar hij is er ook weer niet blij mee. ‘We houden haar en proberen nog meer geld te krijgen of we vermoorden haar. Dat kind is toch al zowat dood’ antwoord Diego. ‘Wat?’ vraagt Thijs geschrokken. Is dat echt het plan? Nog meer geld vragen of haar vermoorden? Straks krijgt hij die taak. ‘Oke’ antwoord hij gauw. Als hij nu te lang zit te twijfelen gaat Diego straks nog vragen wat er aan de hand is. ‘Leeft ze trouwens nog?’ vraagt Diego als Thijs zich omdraait. ‘Ze leeft nog, maar ze is zwak’ antwoord Thijs. Hij kijkt niet achterom en loopt de kamer uit.

De deur gaat open van het huis. ‘Zo ik ben dus weer welkom hier?’ hoort hij een bekende stem zeggen. De haren op zijn armen staan recht overeind. Deze stem kent hij maar al te goed. Hij draait zich om. Jay staat met een grote grijns op zijn gezicht in de deuropening. Uit de vrouwenkamer komen twee meiden aangelopen. ‘Oh Jay je bent er weer’, ‘Ik was zo ongerust’, ‘Ik heb je gemist’ zeggen de meiden. Jay slaat zijn armen om de meiden heen. Thijs begrijpt er maar weinig van. ‘Ik heb wel een hoop gemist of niet Thijs?’ vraagt Jay. Thijs blijft staan op zijn plek en slaat zijn armen over elkaar. ‘Wat?’ vraagt hij. ‘Nou die afranseling van die trut’ lacht Jay. ‘Welke trut?’ vraagt één van de meiden. Ze kijkt met grote ogen naar Jay. ‘Het is geen trut’ antwoord Thijs. ‘Wat dan wel?’ vraagt Jay lachend. ‘Gewoon nummer vijfttien. Een jonge meid die gewoon op het verkeerde moment en op de verkeerde plek was’ antwoord Thijs. ‘Dat was ze niet hoor. We hebben haar precies uitgezocht. We hadden toch echt haar vader nodig’ antwoord Jay. Hij loopt het huis verder in en gaat naar de kamer van Diego. ‘We hadden je bijna nodig gisteravond. Tot het moment dat Remon haar knock out sloeg’ zegt Diego en slaat zijn arm op de schouder van Jay. Alles blijkt dus weer goed te zijn. Thijs snapt er weinig van en loopt de trap op.

Er is niets veranderd met Karin. Zo krijgt hij haar nooit het huis uit. Hij kan haar moeilijk zo ergens op straat leggen. Dan is de kans dat ze het overleefd wel heel erg klein. Wat moet hij dan met Thomas. Dat kind kan echt niet voor haar gaan zorgen. Of hij moet haar droppen bij een ziekenhuis. Ook geen slim idee, dan zal Diego gelijk haar opzoeken. Het is ook de meest logische plek om haar daar heen te brengen. Ze gaan eerder daar zoeken dan bij de politie. Vooral omdat ze weten dat ze nu in deze situatie ligt. Hij hoort een zacht gekreun. Thijs draait zich om en ziet dat Karin is omgedraaid. Binnen een paar tellen staat hij naast haar bed. ‘Sst. Rustig blijven liggen’ zegt hij zachtjes. Karin probeert haar ogen open te doen. Haar linkeroog is dik en blauw door de klappen. Angst is te zien in haar ogen. ‘Ik haal je hier uit. Ik beloof het je’ zegt hij. Karin knikt en sluit haar ogen. Thijs kan haar zo niet achterlaten. Helemaal nu Jay weer in het huis rondloopt. Misschien vannacht? Dat wordt toch geen optie. Er is altijd wel iemand wakker in het huis. Misschien heel vroeg in de ochtend. Hij weet één ding. Het moet snel gebeuren. Voordat Diego weer contact opneemt met de ouders. Thijs streelt het meisje over haar haar. Het voelt vies en smerig aan. Een douche zou haar goed doen. Thijs staat op en gaat in de stoel zitten. Als hij haar nu aflevert bij de politie. Ook geen goed plan. Dan slaan ze hem gelijk in de boeien en beland hij in de gevangenis. Hij verdient het misschien wel. Toch vlucht hij dan nog liever naar het buitenland. Hij kan altijd Leonie meenemen en daar een nieuw leven opbouwen. Een nieuwe start maken.

De ontvoeringWhere stories live. Discover now