Hoofdstuk 17.

1.3K 62 5
                                    

Karin hoort de auto stoppen. Ze hoort dat Thijs uitstapt en dat de deur naast haar open wordt gedaan. ‘Diego wil je spreken. Ik neem die meid mee’ hoort ze een man zeggen. ‘Waag het niet om maar één haar van haar te krenken’ hoort ze de stem van Thijs bot zeggen. Ze voelt een hand om haar arm die haar uit de auto trekt. Haar handen heeft Thijs ook aan elkaar gebonden, nadat hij de blinddoek om had gedaan. Ze valt zowat uit de auto. ‘Ja, ja, Thijs lopen, ik zal op haar letten’ zegt de man die haar vast heeft. Ze wordt naar voren geduwd, een hand op haar rug. Haar handen zitten achterop haar rug vastgebonden.

Het liefst zou ze haar handen voor haar houden. Ze vertrouwd de man achter haar niet. Straks laat hij haar vol op tegen een muur lopen. Hij duwt haar hard vooruit. Ze moet zich echt concentreren op haar voeten. Dat ze niet straks struikelt. ‘Kerel, weet jij waar Jay is gebleven?’ hoort ze een meisjesstem vragen. ‘Hij is verdwenen. Zit goed in de problemen. Nu maken dat je wegkomt’ hoort ze de man achter haar zeggen. ‘Wie is zij?’ vraagt het meisje. ‘Wegwezen’ roept de man achter haar, Karin wordt weer vooruit geduwd. ‘Waar moet ik haar laten?’ vraagt de man nadat ze een trap zijn opgelopen. ‘Mijn kamer’ hoort ze de stem van Thijs zeggen.

‘Hoezo jou kamer?’ vraagt de man die haar vastheeft. ‘Als Thijs op haar moet letten kan dat beter in zijn kamer. Hij kan tenminste wel zijn broek aanhouden’ hoort ze een andere man zeggen. Ze herkent de stem van de man. Ze denkt dat het de man is die ingreep tijdens het vechten. Zijn stem past perfect bij de baas van de bende. Ze wordt weer naar voren geduwd. Een deur gaat open en ze wordt de kamer ingeduwd. ‘Veel plezier. Ik heb wat gehoord over jou verhaaltjes. Dat ze je hardhandig moeten aanpakken’ lacht de man. Karin valt op haar gezicht. Ze wil het uitschreeuwen van de pijn. Haar armen zitten strak op haar arm. Ze wil zich verstoppen in een hoekje. Haar gezicht verbergen in haar handen.

Ze wil zich in de armen van haar vader en moeder gooien. Vertrouwde armen om haar heen voelen. De stemmen van haar ouders die haar geruststellen. Wat moet ze nu? De tranen glijden over haar wangen. Ze komt met geen één manier overeind. Het beste wat ze kan doen is zo maar blijven liggen. Er gaat een deur open. ‘Gaat het een beetje?’ hoort ze de vertrouwde stem van Thijs. Hij helpt haar overeind en haalt de blinddoek voor haar ogen weg.

Met grote betraande ogen kijkt ze hem aan. Thijs voelt de pijn die door haar ogen heen komt. Ze is gewoon op. Gauw maakt hij de handboeien los en helpt haar om op het bed te zitten. Ze schuift een stukje bij hem weg. Bang. Thijs loopt naar de muur en leunt er zwaar tegen aan. Wat moet hij nu? Hij wil haar helpen. Hij wil ook niet zijn vrienden kwijt. Hij wil ook niet dood. Als hij haar helpt zijn die twee laatste punten sowieso zeker. Of hij moet zo’n geluk hebben dat ze hem uit de bende gooien. Dat hij het zelf allemaal maar moet uitzoeken. Hij slaat zijn vuist tegen de muur en draait zich dan om naar haar. Ze kijkt hem niet aan, maar staart naar de grond. Waarom vond Diego het zo’n briljant idee om iemand te gijzelen?

Ze hadden ook best naar de dokter kunnen gaan. Die man heeft het toch uiteindelijk niet overleeft. De wonden zijn gaan irriteren en door het bloedverlies. Thijs had zelf niets met de man en vond hem alleen maar irritant. Er moet een manier zijn hoe hij haar hieruit krijgt, zonder dat hij er onder lijdt. Haar laten ontsnappen? Dan vertrouwt niemand hem meer in de bende. Moe leunt hij met zijn rug tegen de muur en laat zich op de grond zakken. ‘Gaat het goed?’ hoort hij dan een zachte stem. Hij opent zijn ogen en kijkt in de grote ogen van Karin. Ze is gestopt met huilen. Hij ziet een bezorgdheid in haar ogen. Waarom is ze bezorgd om hem? ‘Laat maar’ zegt hij bot en staat op. Geschrokken stapt ze achteruit. Goed bezig Thijs.

Nog even en ze vertrouwt mij ook niet meer. Het zal hem verbazen als ze dat nu al niet meer doet. Ze loopt terug naar het bed en gaat erop zitten. Stilletjes kijkt ze hem aan. Wat zal ze nu denken? Wat zal ze haar familie missen. Haar ouders hebben echt een hoop voor haar over. Meer dan zijn ouders. Hij moet er om lachen. Wat een mensen waren dat. Zijn vader die zijn eigen moeder vermoord omdat ze zwanger is geworden van een andere man. Zijn vader zit nog een poos vast in de gevangenis. Misschien dat hij daarom wel in de bende is gestapt. Het gebeurde allemaal toen hij net twaalf geworden was.

De ontvoeringWhere stories live. Discover now