1) aankondiging: de kwartskwelling

490 22 7
                                    

hallo lezertjes en fans, weer een nieuw hoofdstuk van het nieuwe boek.

ik denk dat ik nog een hoofdstuk ga maken bij de 143ste hongerspelen dat aansluit op dit boek. als jullie ideën hebben op reacties hebben, laat het me weten.

'Vanessa, Vanessa, geef die afstandsbediening eens aan.' 'ik kom al!' roep ik terug en neem de afstandsbediening mee vanuit de keuken naar mijn moeder. 'er komt een mededeling over de spelen van dit jaar.' ze drukt de knop in en de tv springt aan. ik plof neer op de grijze bank en leg mijn hoofd op mijn lievelingskussen; een roze met paarse stippen. eerst klinkt het volkslied en daarna een indrukwekkende entree van president snow. hij komt het podium op en begint zijn toespraak. hallo dames en heren, fijne hongerspelen en mogen de kansen immers in je voordeel zijn! 'zoals iedereen weet is het dit jaar weer een kwartskwelling, dat betekent dat dit jaar de regels weer worden aangepast. woed op dit moment een hevige strijd in Panem en zoals jullie weten willen wij niet dat dit weer eindigt in een oorlog zoals wel vaker is gebeurd, want wij winnen uiteindelijk toch wel! er verschijnt een grootte glimlach op het gezicht van president snow. maar om de rebellen te laten weten dat we zo'n actie niet accepteren gaan we jullie straffen. DAMES EN HEREN, U HOEFT NIET BANG TE ZIJN, DIT JAAR GAAN ER ALLEEN DE GROOTSTE REBBELEN VAN

PANEM DE ARENA IN. het publiek joelt en snow grijnst. ik kijk opzij en ik zie dat mam huilt. ik kruip tegen haar aan en ze streelt met haar vingers mijn haar. Snow gaat verder met zijn toespraak. 'over 2 maanden zijn de spelen. we gaan 1 week voor de boete bekent maken wie er dit jaar meedoen. dank u voor uw aandacht.' we zien het logo van het Capitool en daarna klinkt het volkslied. ik druk op de rode knop van de afstandsbediening en het beeld wordt zwart.

5 minuten na de uitzending gaat onze armband af. ik druk op een knopje en daarna verschijnt een hologram. Jasmine verschijnt in beeld. Ze kijkt me met haar groene ogen aan. 'Heb je de uitzending gezien?' vraagt ze. Ik knik en ze gaat verder. kom om 15.00 naar de basis voor een spoedvergadering. ik druk nog een knop in op mijn armband en de hologram verdwijnt. ik ren naar mijn kamer, ik trek mijn legerbroek en mijn zwarte hemdje aan en grijp mijn zwarte schoenen mee. ik loop door naar de badkamer waar ik mijn caramelkleurige haar in een losse staart doe en ik ren naar de woonkamer en haal het schilderij van zijn plaats. ik druk de rode knop in die er achter verscholen zit en er opent een tunnel midden in de woonkamer. Ik wacht tot mijn moeder ook in de woonkamer staat en we gaan samen de tunnel in. direct daarna sluit hij zich alsof er niks is gebeurd.

de 175ste hongerspelenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu