Capitolul 2

210 23 4
                                    


"Agonie, acesta era sentimentul pe care il experimentam in acel moment. Nu imi puteam lua ochii de la blana lui atat de tarcata. Acele dungi parca jucau un dans al hipnozei pe pielea de un portocaliu rosiatic asemenea culorii apusului de vara. Instinctiv am facut un pas inainte spre el dar nici bine nu m-am miscat caci el se ridica in patru labe si avansa spre mine aratandu-si coltii insetati de sange. Am inspirat adanc, si m-am retras auzind un zgomot asemanator lanturilor. Mi-am simtit piciorul greu, si atunci am vazut. Piciorul meu era incatusat cu lanturi de piciorul lui. Frica, asta era ceea ce ma cumprinsese. Imi simteam pulsul accelerand. Ce puteam face in aceea situatie? El nu dadea semne ca avea sa se retraga din contra, iar eu? Nu puteam alerga dar nici sa raman pe loc. Singurul lucru era sa il infrunt, dar cum sa fac asta? Eram paralizata de-a binelea. Nu am apucat insa sa fac nimic, ragetul sau puternic"  ma trezii din cosmarul acela.

Cu ochii in tavan, am clipit de cateva ori si mi-am frecat ochii cu mainile. Eram transpirata si simteam cu ma ia usor frigul. M-am intors pe o parte, si am luat telefonul in mana. 05:03, 31 August. Am dus mana la frunte si am oftat adanc. Era pentru a sasea oara cand aveam cosmarul acela in acea luna, si pentru ca nu mai aveam cum sa dorm, m-am ridicat incet in fund. Inca nu se zareau primele raze de soare ale rasaritului. Am mers spre balcon, am deschis usa, si am iesit in racoarea diminetii. Era o liniste aproape infricosatoare, nimeni nu se zarea pe strada in afara de o pisicuta peticita in alb, gri si portocaliu. " Portocaliu !".  Mi-am adus aminte de ce ma ridicasem din pat,la ora aceea atat de matinala. Am intrat in camera si m-am asezat direct la birou in fata calculatorului. Se simtea deja frigul in camera. Am intrat pe internet, si am dat un search pentru semnificatile si simbolica TIGRULUI. Gasisem o gramada de lucruri, si unele dintre ele, chiar aberatii, insa doar un fragment mi-a atras in deosebi atentia:

"Tigrul - chinezii privesc tigrul ca fiind regele animalelor. In Orient , Tigrul are o mare semnificatie simbolica unde reprezinta animalele vii, asadar, energie, putere, ferocitate, regalitate si protectie, aparare. El pazeste mormintele si a fost pentru chinezi gardian al vanatorii, iar mai tarziu al agriculturii. Tigrul este cel de-al treilea semn al zodiacului chinezesc si simbolizeaza curaj, entuziasm si generozitate, dar si razvratire, nepasare si imprevizibilitate. In Japonia, se credea ca tigrul traieste o mie de ani si simboliza razboi."

M-am lasat cu scaunul pe spate, si ma gandeam cum de am inceput sa caut raspunsuri inutile la asa ceva. Sa fim realisti, lucrurile acestea provin in mare parte din legende sau povesti uitate de vreme. Mi-am asezat capul in maini, si m-am sprijinit de birou."Fii seriasa Genkai, gandeste rational. Cel mai probabil esti stresata, e normal sa ai cosmaruri". Am oftat iarasi si mi-am dat seama ca in ultima vreme, incepusem sa o fac cam des, transformandu-ma intr-o babuta. Mai urma sa imi cumpar niste reviste de tricotat si sa fac piata. Am sarit in picioare, m-am intins de cateva ori si m-am dus sa fac un dus. Douazeci de minute am stat acolo. Iubeam apa, ma relaxa si era un loc bun de meditat. Mi-am pus repede prosopul pe cap si desi nu era nici ora sase, am inceput sa ma pregatesc. Ma interesasem cu doua saptamani inainte pentru ceea ce imi va trebui la liceu. Cum va decurce prima zi si restul ce aveau sa urmeze. Deschiderea avea sa inceapa la ora 09:00 si pana la ora 12:00, cel tarziu, sa ma inscriu intr-unul dintre cluburile scolii. Aceasta era una dintre partile ce m-au fascinat cand am auzit, insa ma gandeam ce voi face daca nu voi reusi sa ma inscriu. Poate nu avea sa imi placa vreunul, si pe deasupra aceasta inscriere era obigatorie inca din anul intai de liceu."Deci la inceput voi sta cu cei de anul intai. Super!", mi-am zis sarcastica in gandul meu. Tot ce imi doream, era sa existe un club de baschet si nimic mai mult. Nu ma interesa cum se desfasoara, atata timp cat exista, era bine venit. Dupa ora 12:00 urma o pauza de patruzeci si cinci de minute si dupa asta, trei ore in care urma sa imi cunosc clasa in care aveam sa invat pentru urmatorii doi ani. Aceste trei ore, erau mai mult pentru organizarea planurilor din decursul anului in desfasurare.

LET ME IN !Where stories live. Discover now