ZLO IPAK POSTOJI

38 6 5
                                    


Počelo se mračiti. Od mjeseca se vidjela sam prva četvrt, a sunce se polako sakrivalo iza brežuljka. Nebo je izmjenjivalo svoje boje od tamnoplave pa sve do tirkizne. Pošao sam potražiti svoju knjigu koju sam ostavio pred ulazom u dvorac. Kada sam je našao odlučio sam sjesti vani na obližnju klupu i mjesečevim tračkom osvijetliti stranice. Htio sam pronaći rješenje kako da se Ronald, Zarin zaručnik, vrati u svoje prvobitno stanje, u čovjeka. Listajući, naišao sam na sve moguće vrste štakora, ali ne i na rješenje sve dok nisam pročitao kratak tekst na kraju knjige:

Ima i raznih moći koje mogu utjecati na ljude, primjerice moć smanjivanja gladi. Ako trebaš preživjeti negdje bez hrane, najbolje se pretvoriti u neku od životinja pomoću ove moći! Moć radi tako da kada ogladniš, smanjiš se za par centimetara. Nakon tog procesa bez hrane možeš preživjeti i do mjesec dana! Primjerice, ako se pretvoriš u slona, mogao bi živjeti bez hrane i dvije godine! Najmanja moguća životinja: krpelj, najveća moguća životinja: kit.

Možda je to rješenje Ronaldovog životinjskog problema, ali ako je tako njega treba čim prije nahraniti, možda bi se tada vratio u prvobitno životinjsko stanje? Ispripovjedio sam Lauri što sam pročitao i do kojeg sam zaključka došao.

„Vrijedi! Samo čime ćemo ga nahraniti?"-
„Štakori su svejedi, možemo mu dati bilo što!"-

Uputili smo se do sobe u kojoj trenutno prebiva naš jadni Ronald. Zara je zapovjedila slugama da mu daju najljepšu sobu u čitavom dvorcu! Soba je bila moderno uređena, imala je preko cijelog zida dva velika, bijela prozora i jedna bijela balkonska vrata. Balkon je bio dovoljno velik za jednu manju terasu koja se sastojala od dva pletena stolca i jednog pletenog stola. Na drvenoj ogradi, bijelo obojenoj koja je okruživala polukrug terase stajalo je raznoliko cvijeće ružičaste, ljubičaste i narančaste boje.

„Ronalde, mislim da imamo rješenje za tebe."- javili smo mu se, a on je u obliku miša izmigoljio ispod kreveta.
„Kakvo rješenje, nema rješenja za mene. Smanjujem se iz mjeseca u mjesec, znati li kako je to nepodnošljivo!"- jadikovao je.
„Posudili smo malo mesa iz kuhinje, možda ti pomogne."- jedva smo ga nagovorili da nešto pojede, i, zaista, njegova veličina više nije bila tako mala. Pretvorio se u običnu kućnu mačku.

Tako smo ga odveli u kuhinju gdje je jeo ostalu hranu, ali i piće – kruh, mlijeko, salate... Kad se pogledao u obližnje ogledalo bio je prezadovoljan svojim prvobitnim izgledom životinje! Bio je bijel poput snijega, a krila su mu bila k'o u anđela! Isticala su se i njegova snažna kopita, kopita pegaza!

„Da! To sam ja! U to me pretvorila budala od Generala!"- bio je jednostavno oduševljen!
„Zar nije logično da te netko onda pretvori u neku ružnu životinju, a ne tako lijepu?"- pitala je Laura.
„U ovom slučaju ne. Pegaz je logo mog dvora tj. on se nalazi na našem grbu, pečatu... On je moje obilježje, obilježje mog porijekla kao što je Zarinog jaguar. A sada, ostaje nam još jedan jedini problem koji moramo riješiti, da bih se ja mogao ponovo pretvoriti u čovjeka!"- odgovorio nam je veoma komplicirano.
„A taj problem je?"- upitao sam ga.
„Generala smo sredili, ali nismo njegovu majku. Ona će sigurno htjeti osvetu za svog sina, a to ne smijemo dopustiti. Moramo je srediti čim prije, jer ako se riješimo nje, postat ću ponovo čovjek, a i u obliku pegaza lakše ćemo se je riješiti. Znate, pegazi imaju moći."-
„Na kakve moći, točno misliš?"- nisam ga dobro razumio.
„Pa niste uzalud sakupljali ključeve pojedinih životinja! One su vam dale svoje ključeve da vi možete osloboditi mene, da ja njih mogu spasiti, zaboravili ste? Uz tih čest ključeva dolazi i moj, posljednji, sedmi. Znate da je sedam čaroban broj? Uz tih sedam ključeva možemo pobijediti pravo zlo, vješticu!"

_______________________________

SRETAN VAM PRAZNIK RADA! PRAVOSLAVCIMA SRETAN USKRS! :D

Stigao je nastavak. Ovih dana imam dosta inspiracije (vremena baš i nemam, ali se mora naći) pa tako polako POKUŠAVAM završiti priču. Nije to baš lako :D

Uživajte u ostatku dana i lijepo se provedite! :* ♥♥

Što je to gore tako moćno?Where stories live. Discover now