33.Díl-Mullingar

216 10 8
                                    

Nervózně jsem se zastavila před dveřmi a podívala se na Thea.„Maličká,bude to v pořádku"usmál se a zaklepal.

Otevřeli se dveře a hned na to se Theo ocitl v objetí.„Konečně jsi tady!Měl jsi napsat,přijeli bychom pro tebe na letiště"pustila ho podle všeho jeho máma z objetí.

„Jsme tady a to je hlavní,ne?"usmál se Theo.Oba se na mě otočili a já hned začala rudnout.Prosím,teď ne.

„Darcy?O můj bože Darcy,jsi to ty?"přešla ke mně a já si všimla lesku v jejich očích.Než jsem stačila odpovědět,pevně mě objala.

„Tak moc ráda tě vidím,po tolika letech!Jsi tak krásná!"pustila mě.

„Děkuju"špitla jsem.„Nebudeme stát venku,pojďte honem dovnitř."

Vzala jsem si kufr a následovala ji do domu.Vešla jsem do chodby a rozhlédla se.„Máte moc pěkný dům paní Horan"řekla jsem.Vypadalo to úplně jinak,než jsem si pamatovala.

„Ale fuj Darcy,co tam dělá to vykání!Denise,ano?"usmála se.

„Kam můžu dát kufry?"ozval se po dlouhé době Theo.„K tobě do pokoje a...Proboha,kde bude spát Darcy?!"vykřikla z ničeho nic.„Zlatíčko,kdyby mi Theo řekl,že přijedeš,tak bych něco nachystala,ale on to vždy musí nechávat na poslední chvíli!"podívala se omluvně na mě a pak udělala káravý pohled na Thea.

„Budeme spát oba v mojem pokoji,žádný problém.Mám tam dost velkou postel"neviděl v tom Theo problém.

„Přece nenechám Darcy,aby se s tebou přetahovala o místo!Budeš spát v obýváku na gauči"rozhodla Denise.

„Denise,ale to je dobrý.Klidně ať spí Theo se mnou,stejně bych se asi sama v pokoji bála"řekla jsem a byla to pravda.Nerada jsem byla na cizích místech sama.

„Tak dobře,pokud ti to nevadí.Je to na tobě"rezignovala Denise.Theo ke mně přišel a objal mě.„Právě si mě zachránila od rozlámané noci na gauči,díky"zašeptal mi do ucha,abych to slyšela jen já a pak mě krátce líbnul do vlasů.

„Jdu odnést kufry,mami mohla bys mi do pokoje hodit jednu peřinu a polštář navíc?"otočil se Theo na Denise,která nás s úsměvem pozorovala.

„Jistě"řekla a odešla po schodech nahoru.„Počkej tady,hned jsem zpátky"věnoval mi Theo úsměv a vzal naše věci.„Nechceš pomoct?"nabídla jsem se.„V pohodě"odpověděl se smíchem a šel stejně jako Denise nahoru.

Chvíli jsem stála nerozhodně v chodbě a potom zamířila do obýváku,který byl spojený s kuchyní.Letmo jsem si ho prohlédla a pak zamířila ke stěně se zarámovanými fotografiemi.

Byly tam fotky s různých rodinných akcí,svateb,dokonce jsem tam našla i fotku mě a Thea z doby,kdy nám bylo tak pět.

Přešla jsem ke krbu a podívala se na tři fotky,které na něm stály.Jedná byla z doby,kdy byl Theo miminko,druhá mohla být z doby,kdy měl tak pět roků a na třetí fotce byl v obleku a kolem pasu držel neznámou blondýnku.

Vzala jsem fotku do ruky a pozorně si ho prohlédla.Theo na ni vypadal,tak jak vypadá teď,ale neměl žádné vousy.Dívka vedle něj se šťastně usmívala a rukou ho držela, stejně jako on ji,kolem pasu.

Měla na sebe v celku odvážné rudé šaty a k tomu dost výrazný makeup.V hrudi jsem pocítila nepříjemný pocit.Žárlivost?

„Theo a jeho první přítelkyně,šli spolu na maturitní ples."
S leknutím jsem se otočila a trochu vyplašeně koukala na Denise.„Omlouvám se,nechtěla jsem něco bez dovolení brát"dostala jsem celá rudá ze sebe a dala fotku zpátky na místo.

In a love cage | Plánovaná korekce|Kde žijí příběhy. Začni objevovat