28.Dil-Problém

194 13 2
                                    

Vzala jsem si kabelku a šla do kuchyně.„Ahoj"špitla jsem směrem k Emily.„Ahoj"malinko se usmála.Připravila jsem si snídani a sedla si naproti Em.

Jedla jsem a snažila se vybavit omluvnou řeč,kterou jsem si připravovala celou noc.Dojedla jsem a odnesla nádobí.„Mrzí mě to Em,měla jsi celou dobu pravdu a já tě ignorovala.Chovala jsem se k tobě hnusně,odpustíš mi?Nechci tě ztratit"řekla jsem s pohledem upřeným do dřezu.

Jsem vážně naivní,jak můžu čekat,že bude předstírat,že se nic nestalo.„Taky tě nechci ztratit Darcy,chyběla jsi mi"promluvila po dlouhé době.Zvedla jsem hlavu a překvapeně se na ni podívala.

Emily s úsměvem vstala a než jsem se nadála pevně mě objímala.Oplatila jsem ji objetí a dlouze vydechla.„Taky jsi mi chyběla"usmála jsem se.

„Všechno jako dřív?"zeptala se.„Všechno jako dřív"potvrdila jsem.„Tak v tom případě,co když ti nabízím odvoz do školy?Asi za 3 minuty by měl přijet Alex s Theem"řekla.

„Odvoz neodmítnu."Oblékly jsme se,obuly a vyšly z bytu.„Mám pocit,že nestíháme"znervózněla jsem a šla ke schodům.„Ehm,Darcy?"otočila jsem se a uviděla Emily,jak drží dveře od výtahu.

Zaraženě jsem se na ni podívala,ale ona jenom kývla směrem k výtahu.Nastoupila jsem a ona hned za mnou.Zmáčkla jsem tlačítko přízemí a výtah se rozjel.„Přijdeme pozdě"varovala jsem Emily a vzpomněla jsi na Ryana a jeho reakce na moje pozdní příchody.

„Já vím,pár minut čekat ho nezabije"odpověděla z vesela. „A jak vám to vlastně klape?"zeptala jsem se.„Super a co ty a Ryan?"zeptala se váhavě.Jenom jsem vzdychla a přemýšlela,co říct.

Naštěstí výtah zastavil a já byla ušetřena odpovědi.Vystoupily jsme a šly před dům,kde už stálo auto.

Emily automaticky nastoupila dopředu a já dozadu.„Miluju čekání v autě,zvlášť pokud je několik stupňů pod nulou"řekl Alex s úšklebkem.

„Já vím,a proto schválně chodím pozdě,aby sis to vychutnal"usmála se přesladce Em a políbila ho na přivítanou.„Ahoj Darcy"otočil se na mě hned Alex s úsměvem.„Ahoj"pozdravila jsem nejistě.

„Kde je Theo?"zeptala se Emily,když se otočila dozadu. „Dal si na ráno nějakou zkoušku,aby mohl večer letět domů"odpověděl Alex a otočil se zpátky dopředu.Nastartovat a vyjel do školy.

„Alexi,chci se ti omluvit.Nechovala jsem se..."
„To je v pořádku.Ani já jsem se k tobě ze začátku nechoval zrovna slušně.Celkově se nic nestalo,tak proč to řešit.Ale chci,abys věděla,že je Ryan kretén a nelíbí se mi,že spolu jste,ale je to tvoje rozhodnutí a respektuju ho."
„Děkuju"usmála jsem se a on si toho ve zpětném zrcátku všiml.

Oplatil mi úsměv a dál se věnoval řízení.Celou cestu jsem si všímala vztahu mezi Alexem a Emily.Na první pohled by jste neviděli rozdíl.Ale já ho vnímala.Celou cestu blbli a dělali kraviny.Alex nevynadal Emily,že se chová jako dítě,ani že přišla pozdě a nebo že je hlučná.

Celou dobu ji popichoval a usmíval se na ni.Nebyl to obyčejný úsměv,byl to šťastný úsměv.Ten jsem u Ryana nikdy neviděla.Tenhle úsměv ne.

Zaparkovali jsme na parkovišti před školou a vystoupili.„Díky za odvoz"řekla jsem.„Co bych pro svoje holky neudělal"uklonil se nám lehce a já se rozesmála.

Alex nám oběma nabídl rámě,které jsme přijaly a se zdviženými hlavami šli do školy.„Je super mít dvě holky"prohodil Alex a  Em ho bouchla do ramene.

Alex se zastavil a chytl se za rameno.„Neštvi nebo budu chodit s Darcy!"snažil se tvářit vážně,ale cukaly mu koutky.Ucítila jsem v zádech něčí pohled.Otočila jsem se a spatřila Ryana.

In a love cage | Plánovaná korekce|Kde žijí příběhy. Začni objevovat