Savaşın Kalbine Yolculuk!

140 25 0
                                    

⁠⁠⁠Ben Capella Rigel Peakes! Kısaca Rig desenizde olur! Bilmediğiniz yada merak ettiğiniz büyücü tarihleri için @CapellaRigelPeakes hesabıma baykuş yoluyla mesaj bırakabilirsiniz! Söylemesi ayıptır hala bu Muggle teknolojisine alışamadım. 

Dergide yeniyim ve bu ay konsept dışına çıkmadan, savaşın geçmişine gidelim dedim. Geçmişini bilmeyen geleceğin ışığını göremez, değil mi? 

Her neyse konumuza dönelim. 

Godric Gryffindor'un güncesini karıştırırken yeni bilgiler edindim ve işte buradayım! İtiraf etmeliyim ki Gryffindor'un soyundan gelmeme rağmen annem ve babam açıp bana bu günceyi göstermemişlerdi. Hepsi sizin sayenizde! Ve evet şuan Dumbledore, Harry Potter ve Tom Riddle'ı tanıyan birinin yanından ayrılıyorum. Tahmin edin kim? Geçen seneye kadar Hogwarts'ın tek hayalet öğretmeni olup, herkesin sıkıcı bulduğu fakat benim fevkalade şekilde etkilendiğim Büyü Tarihi dersini veren Profesör Binns! Saygılar Profesör! Önce Slytherin binasındakilere saygılarımı yolluyorum çünkü bol bol Slytherin hakkında yorumlarım olacak! Asalarınızı hazır tutun okuyacaklarınız karşısında bir Ennervate'ye ihtiyacınız olabilir! 

(Herkesin bildiği üzere) Salazar Slytherin diğer kurucular ile anlaşamadığı için okulu terk etmişti. Slytherin kan statüsünü hep en üstte tutmuş, büyücü kanı taşımayan ailelerden gelen kişilerin büyücülere bir hakaret olduğunu belirtmişti. Savaş, Slytherin'in varisi Tom Marvolo Riddle'ın Salazar'ın izinden giderek devam ettirmesi ile başlıyor bildiğiniz gibi.

 Fakat bir insan neden boş yere savaş başlatsın ki?

 Bu soruya cevap olarak Tom Riddle'ın asıl amacı ölümsüz olabilmekti şeklinde bir cevap alıyorum. "Bu yolda, yolunun üzerine düşen herkesi göz kırpmadan öldürdüğünü de biliriz," diye devam ediyor Bay Binns. Lily Potter, James Potter, Cedric Diggory, Albus Dumbledore ve Severus Snape bunların başlarında gelir benim için, diyor ve gözünden yere ulaşmadan yok olan bir parça göz yaşı olduğunu tahmin ettiğim şey damlıyor. 

Şahsen benim içinde öyle! Voldemort, daha okul yıllarında kara büyüye merak salmıştı, bir çatalağız olduğunu bilen Tom Riddle'ın Sırlar Odasını açtığını da bilirim. (Çoğu insan buna hala inanmıyor.) Hatta zavallı Rubeus Hagrid'e iftira atarak onu okuldan attırmıştı diyor ve yanımdan hışımla ayrılıyor Bay Binns.

Hogwarts'da olan turuma devam ediyorum ve kendimi müdire odasının önünde buluyorum! Profesör McGonagall, ders vermeye gideceği için beni alelacele içeri alıyor! Harika, burada Tom Riddle'ın zamanında müdür olan herkesin tanıdığı ve Voldemort'un düşmanı Albus Dumbledore'un da portresi var! Ne büyük bir onur onunla tanışmak anlatamam. Ona Tom Riddle'ın nasıl biri olduğunu sorduğumda, sanırım onu uyandırmıştım çünkü biraz azar işittim, her Slytherin gibi kara büyüye taktığını, her Profesör'ün onu sevdiğini fakat kendisinin onda tuhaf bir şeyler sezdiğini anlatıyor. Yine de konuşma isteğiyle dolu değil, aslında söylediklerinin altında bir ima var mı diye düşünmeden edemiyorum.

Sanırım Dumbledore uykusuna devam etmek istiyor çünkü odadan resmen süpürgeyle kovuldum! Kütüphanede biraz daha Gryffindor'un güncesini karıştırmam gerekiyor çünkü savaşın ilk nedenini hâlâ öğrenemedim! Yasak Bölüm hep ilgimi çekmiştir, kütüphane görevlisi olan Irma Pince'a görünmeden geçmem gerekiyor. Umarım bu yazıyı okumazsın Irma! Karanlık Dönemin Karanlık Sırları büyük bir zincirle sıkı sıkıya bağlanmıştı fakat ne yarar. Ben bir Cadıyım! Büyü diye bir şey var yahu! Satırlarda yazanların aynısını baykuş yoluyla yolladım. Satırlarda "Çoğu dönem bilinen karanlık büyücü kendine taktığı adla Voldemort, gerçek ismi ile Tom Marvolo Riddle. Her şeyi en mükemmel seviyede ister, her şeyin en iyisini isterdi. Müritleri kendi dönemlerinin en iyilerindendi. Karanlık Lord kendi üzerinde büyük iksirler, eski büyüler denedi. Hem sonsuz güce hemde sonsuzluğa erişebilmek için. Sonuç ortada tabikii. Harry Potter onu bir çok kez öldürdü. Burada neden bahsediyor olabilir diye düşünürken altına bir not düşülmüş. 

Bir zamanlar adı anılması yasaklanan bir büyü. Ruhu parçalara böler. Hortkuluklar. 

 Savaş yıllarında ise, Lord'un tek isteği Dumbledore'du. Dumbledore ve onun eşsiz gücü, onun şöhreti, onun okulu, onun Anka'sı ve onun asası. Yüce Dumbledore'un herşeyini istiyordu. Ve savaşı böyle başlattı. Evine sahip olabilmek için. Hogwarts için." Bir kalpsiz, nasıl bir yere evim der hâlâ anlamış değilim. Evet asıl meseleyi öğrendik. Kim Hogwarts olmasını beklerdi ki? Ben Capella Rigel Peakes. Yüce Gryffindor soyundan gelen cesur cadınız! Witch Weekly'den ayrılmayın! Yeni sayılar, yeni bilgiler! ENNERVATE!

WITCH WEEKLY - MAYIS 2016Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora