Sizden Gelenler - Muggle'lar Neden Büyüsüzdür?

181 29 1
                                    


Muggle'lar Neden Büyüsüzdür?

  Ben Orion Andrew Malfoy. Bunu yazmak için Hogwarts'dan muggle doğumlu bir arkadaşımdan yardım alıyorum. Annem Themis (Black) Malfoy, Sirius Black'in annesi Walburga Black'in kuzenidir. Babam Andrew Chriz Malfoy, Lucius Malfoy'la kuzendir. Ve bir Ravenclaw. Benim gibi. Ben Hogwarts'a Harry James Potter'la aynı sene başladım.Ve mezun olalı 3 sene oldu.Annem Beauxbatons'da okudu. Ben de babam gibi bir Ravenclaw'ım. Oldukça mütevaziyimdir. Mugglelara karşı nefret beslemem. Malfoy'lar pek geniş bir aile değildir. Ama Black ailesinin mensubları oldukça fazlaydı. Annem dışlandığı için hiç üzülmedi. Babam Bellatrix Lestrange öldürdü. Ama Pollux'la anlaşmaya çalışırım. Sanırım bir seherbaz olduğum için derginiz de küçük bir düello yapmıştım Cassiopeia'yla. Ben Bakanlıkta seherbaz bürosundayım. Aslında İksir'de oldukça yetenekliyim. Yarı yarıya bir Black'im. Sihirli ve Muggle'lı günler...

Şimdi sıra da yayınlanmasını istediğim yazım.

Muggle'lar nasıl büyüsüzdür ve neden büyüyü görmelerine izin yoktur.

Öncelikle Muggle'ların nasıl'Muggle' olduklarıyla ilgili İki teori var;

1-Ya büyücülerin soyundan koftiler den oluştular.

2-Ya da Muggle soyundan gelenler bozuk bir hastalığa(mugglelara göre tabii ki) maruz kaldılar.

2. Daha mantıklı ve olasıdır.Çünkü büyücü sayısı Muggle sayısından çok çok az.Bilinen büyücü tarihi M.Ö.3500 lerde başlar.Bu tarihte Muggle devletler olmasına karşın büyücü sayısı çok azdır.O zamanlar Büyü 
Dünyası Muggle'lardan gizli değildi ve içi içe yaşanılıyordu.Sonradan Muggle Devleti Roma'nın büyücüleri yakmasıyla büyücüler gizlendi.Sonradan 1100'lü yıllarda Katolik Kilisesi Büyücü ve cadıları yakmak için avrupa'yı saran bir akım başlattılar.Ve son kez büyücüler ve büyü dünyası(büyülü yaratıklar ve yerler)gizlendi.

Elbette büyücü tarihi sadece Avrupa'da değil.Amerika'da Antik yerliler tılsım konusunda oldukça gelişmişlerdi.Hatta ilk tılsım örneklerini Profesör Hatcorn tarafından Aztec öncesine dayalı bulundu.

Asya'da Avrupa'ya oranla sihire Müsamaha daha çoktu.1.Yapraklar döneminde Haoun hanedanının Kralı Jing-Fong bir büyücüydü.

Tabii bu kadar bilimsel kavramdan sonra sonuca gelelim.İnsanlar milyonlarca yıldır yaşıyor.Ama büyücüler nedense 4500-5000 arasında bulundu.En yakın bulgular böyle.Yani safkan ailelerin ataları bile bir zamanlar Muggle dı.Yani kimsenin safkanlığıyla böbürlenmemesi gerekir.

İksirler yüzyıllar boyunca büyücüler tarafından yapılıp kimisi mugglelara yardım etmiş kimisi zehirlemiştir

İksir aslında yapımı çok kolay ve aynı zamanda çok zor olan birşeydir.

Eğer yapmanız gerekenleri bilirseniz.Dünyanın en kolay ve zevkli işidir.Ama bilmezseniz.İşkenceden farksızdır.

İlk İksirler Muggle'lar tarafından şifacılar denen kişilerin(büyücüler) yaptığı bilinir.

İksir diğer büyü dallarının aksine biraz geçicidir.Tılsımlar yüzlerce yıl durabilir.Ya da büyülenmiş eşyalar.Ama İksirler in çoğu kullanılır bozulur dağılır.

O yüzden iksir tarihi biraz geç başlamıştır.1708 yılında İrlanda da Connacht Bölgesinde M.Ö.200 lere ait bir iksir kitabı ve gümüş kazan bulundu.Gümüş olduğu pek belli değildi.Yıllar içinde elbette kirlenmiş ve bozulmaya başlamıştı.

Şimdi ana konumuza dönelim.Büyücüler mi Muggle soyundan Muggle'lar mı Büyücü soyundan gelmektedir.

Bilimsel verilere göre Muggle lar milyonlarca yıllardır varken Büyücülere ait en yakın iz M.Ö. 5000'ler de.Bazı buluntular var aslında lakin bilimsellikleri kanıtlanmamış.

Benden bu kadar.Eğer bilimsel bir veriye ya da herhangi bir bilimsel sorunla karşılaşırsanız sorularınızı bekliyorum.

WITCH WEEKLY - MAYIS 2016Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin