Kitaplığınızı Tazeleyin!

172 29 0
                                    

1) Wendy Wood, Salem'in Arkasındaki Gerçekler

Patronus Yayınevi'nden çıkan ve içinde eski parşömenlerden bulunan yazılarla çizimleri bulunduran bu kitap, tarihin en karanlık noktalarından birine ışık tutuyor.

"Kısaca bu olaydan bahsetmek gerekirse, Muggle'lar ile tamamen zıt olduğumuzu söylemem gerek." diyor Wendy. "Onlar olaya mantık dedikleri çerçeveden bakıyorlar. Bu mantık da içlerindeki büyüyü sonsuza dek yok ediyor."

Salem'de atalarımız Muggle'lar ile birlikte yaşarlardı, hiçbir sorun yoktu. Bir gün, Muggle'lar sihri fark etti ve birkaç kız çocuğu garip danslarıyla birlikte cadılar tarafından lanetlendiklerini öne sürdü. (Kitapta bu konu hakkında inanılmaz fazla tez bulabilirsiniz. Her biri birbirinden daha gerçekçi, ben kendime en uygun gördüğümü anlatıyorum.)

Salem'deki cadılar böylece Muggle'lar tarafından sıkıştırıldı. Muggle'lar kendilerinde de biraz da olsa büyüyü sonsuza dek hayatlarından çıkardılar ve tek amaçlarını cadı avı yaptılar.

Lanetlendiği öne sürülen birkaç çocuk sayesinde, sayısı 300'den 3000'e değişen cadıları öldürdüler."

Wendy, her cadının kendi tarihini bilmesinin eğitimin ilk basamağı olması gerektiğini savunurken Patronus Yayınevi de bunu en iyi Wendy'nin kitaplarıyla yapabileceğinizi söylüyor.

Haydi, deneyip öğrenin.

(Aynı isimden uyarlanan bir Muggle dizisi de mevcut

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

(Aynı isimden uyarlanan bir Muggle dizisi de mevcut. İzleyin, izletin.)

2) Hope Grayson, Tom Marvola Riddle'dan Lord Voldemort'a

Evet, yine bir Büyü Tarihi kitabından gidiyoruz. Wizz Hard Yayıncılık'tan çıkan bu yepyeni biyografik eser, en yeni teknolojiyle yapıldı ve görebileceğiniz en emek verilmiş biyografi kitabıdır.

Hareketli resimler, videolar, hologramlar ve Tom Riddle'ı tanıyan kişilerle yapılan röportajlar doğrultusunda hazırlanan kitap, koca bir yola ışık tutuyor ve böyle bir süper kötünün zihnini anlamamızı sağlamaya çalışıyor.

Sağ ol Grace, en azından denedin!

3) J.L. Cooper, Muggle Hayranlığı Hakkında Her Şey

Günümüzün trendi olan ve Muggle teknolojilerinden giysilerine, kitaplarından yiyeceklerine onların kültürlerinden yararlanmak tam anlamıyla özentilik olarak adlandırılıyor.

Son zamanlarda eskiden olduğundan daha da alevlenen tartışmalar şunu gösteriyor; yeni nesil Muggle'lara hayranlık duyarken eski nesil bunun acınası bir şey olduğunu, Muggle'lardan öğreneceğimiz hiçbir şey olmadığını savunuyor.

Muggle Severler Topluluğu'nun kuruluşundan bugüne gelişiyle başlayan ve bütün olaylı geçen buluşmaları da anlatan bu kitap, çok satacağa benziyor.

Wizz Hard Yayıncılık'tan ön siparişi unutmayın!

4) Jasper Kelada, Geçitin Ötesi

"Kız ve oğlan aynı anda birbirlerine döndüler. Yaşlı adamın söylediklerini doğru duymuşlardı. Düğme, kitaptı.

Hayatlarında hiç koşmadıkları kadar koştular. Pembe yaldızlı kitabı açıp okumaya başladı ikisi de. "Küçük, mavi tavşan zıplıyordu yerinde. Dile geldi kocaman kapı. Tavşanı içeri almadı ama çocukları aldı." İşte bu cümlelerden sonra, kendilerini Geçit'te buldu iki arkadaş."

Kitabın tanıtım bülteninde yer alan bu cümleler oldukça kafa karıştırıcı görülebilir (ki zaten öyle) ama eleştirmenler tarafından son yüzyılın en gerçekçi fantastik romanı olarak görülüyor. Henüz ilk romanını yayınlamış olan Jasper Kelada, üç kitaplık bir seri olarak yayınlayacağı Geçit serisinin sadece bir başlangıç olduğunu ekliyor.

"Biraz hayal gücü, biraz sihir ve biraz kahve ile yapılamayacak bir şey yoktur." diyor yazar. Devam kitapları önümüzdeki sene çıkacak olan serinin ilk kitabını Wizz Hard Yayıncılık'tan satın alabilirsiniz!

 Devam kitapları önümüzdeki sene çıkacak olan serinin ilk kitabını Wizz Hard Yayıncılık'tan satın alabilirsiniz!

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Kitaplarım bana yetecek kadar büyük bir krallıktır. ~William Shakespeare

WITCH WEEKLY - MAYIS 2016Where stories live. Discover now