1 Büyü 1 İksir

213 27 3
                                    

Herkese merhaba sevgili Cadılar ve Büyücüler!

Bendeniz Mercury C. Pierce'la tekrar berabersiniz. Dergimizin bu sayısının teması malumunuz ki savaş. Bu yüzden bu sayımızda sizlere kullanmamanız gereken birkaç büyüden ve bir iksirden bahsedeceğim. Çok uğraştırıcı olsa da siz değerli okuyucularımız için DGKB'den (Dergi/Gazete Kontrol Bakanlığı) izin alabildik. Şimdi, haydi ilk büyümüzle başlayalım.

İlk olarak DGKB'den ceza yememek için kurmam gereken cümleleri kurayım. Bahsedeceğim büyüleri Sihir Bakanlığı'ndan alınmış özel ve belgeli izniniz olmadığı takdirde hiçbir canlı ya da cansız varlığa her ne koşulda olursa olsun kullanmanız yasal değildir. 

İlk büyümüz hepinizin tanıyacağı, özellikle Lord Voldemort'un (Tom Marvolo Riddle) kullanımıyla ününe ün katmış, karanlık tarafın kullanım kolaylığı ve ölüm garantisi vermesi nedeniyle en çok kullandığı büyü; Avada Kedavra.

Yapılışı ise şöyledir; 

Elinizi havaya kaldırıp havada hızla biraz sola yatık ters bir "Z" harfi çizmelisiniz. Çizmeyi bitirdiğiniz an büyüyü söylemelisiniz. Ardından asanızdan yeşil bir ışık çıkar, ve rakibinize hiçbir büyüyle önleyemeyeceği bir şekilde ölüm damgasını vurur. 

Hedef aldığınız rakip muhtemelen karşı bir saldırı yapamayacak kadar kısa bir  sürede ölecektir. Tekrar belirtmeliyim ki, kullanılması kesinlikle yasaktır ve Üç Affedilmez Lanet'ten biridir. Ayrıca büyü belirli bir ustalık gerektirir. Çünkü bir varlığın canını almak kolay değildir.

Bilindiği üzere hiçbir büyü bunu engelleyemez. Fakat bu büyüyü bile durdurabilecek iki yöntem vardır. Birinci yöntem Harry Potter'ın ünlenmesini sağlayan büyü olmuştur; Sevginin Gücü. İkinci yöntem ise Lord Voldemort tarafından kullanılmıştır; Hortkuluk kullanmak. 

Sevginin bu büyüyü nasıl engellediği hala tam olarak bilinmemektedir.

İkinci büyümüz Üç Affedilmez Lanet'in ikincisi olan Imperius Laneti. Büyüyü yaparken söylenen adıyla; Imperio.

Çok güçlü bir lanet olan Imperius Laneti, eğer başarılı olursa büyü yapılan kişinin düşüme yetisini yok eder ve kendisini tamamen büyüyü yapan Büyücüye ya da Cadıya teslim etmesini sağlar. Büyüyü yapan kişi ne emrederse onu yapan kurban, hiç sorgulamadan birini öldürebilir veya kendine işkence edebilir. 

Yapılış şekli basittir, hatta belirli bir asa hareketi yoktur. Tek yapılması gereken asanın rakibe doğrultulmasıdır. 

Fakat bu lanet aynı kişiye birçok defa yapılırsa rakip büyüye bağışıklık kazanır ve bir daha bu büyüden etkilenmez. Diğer iki büyük lanet gibi bunun da yapımı kati olarak yasaklanmıştır.

Üçüncü büyüye geçecek olursak: Üç Affedilmez Lanet'ten en acı verici olan bu lanettir; Cruciatus Laneti. Aynı zamanda İşkence Laneti olarak da bilinir ve büyüyü yaparken okunuşu Crucio şeklindedir.

Lanet, verdiği acıyla ünlüdür. Kurbana tahmin edilemez bir acı verir, her an öldürmeden ölümü yaşatır. 

Yapımı Imperius Laneti'yle aynıdır, asayı kurbana doğrultmak yeterli olacaktır. Büyü ya kırmızı renkte olur, ya da hiç rengi olmaz. Kurtuluş yollarından biri bir nesnenin arkasına geçmek, diğeri ise büyüyü yapan Büyücü'nün lafını tamamlamasına izin vermemektir.

Tüm Üç Affedilmez Lanet ailesinde olduğu gibi bu büyüde de yasak vardır ve yapan büyücü ne olursa olsun affedilmez.

Gelelim iksirimize. 

Doğruluk İksiri olarak bilinen, asıl adı Veritaserum olan bir iksirden bahsedeceğim. Büyü okullarında öğrencilere yapılması kesinlikle yasaklanmış olan bu büyü, aynı zamanda yapılması en zor olan büyülerden biridir. Ayrıca Sihir Bakanlığı kontrolü dışında yapılması zorunludur.

Ünlü Hogwarts öğretmeni Severus Snape'in de söylediği gibi; Bu iksirin sadece üç damlası herkesin en derin sırlarını ortaya dökmesi için yeterlidir. Yapılışına gelecek olursak;

En verimli sonucu küçük boy bakır kazanda alırsınız, bu yüzden bakır kazan öneriyorum. 

Öncelikle kazanın ağzından 4-5 parmak altında kalacak şekilde su doldurun ve kaynatın. Su kaynayınca içine 3 adet fare kuyruğu atın ve 3 dakika kadar suyun içince beklettikten sonra çıkarın. Ardından 2 damla yılan zehri (fazlası olmasın) damlatın ve bir tutam Tekboynuzlu At kılı ilave edin. bunları da 5-6 dakika kadar kaynattıktan sonra 4 adet Çuha Çiçeği atın. 3 Dakika kadar karıştırın, ardından sıvıyı süzün. Veritaserum'unuz hazır! Elde ettiğiniz sıvı saydam değilse olmamış demektir. Muhtemelen zehirli başka bir iksire dönüşmüştür. Kullanmadan atın. 

Bu iksiri Sihir Bakanlığı izniniz olmadan kullanmanız yasal değildir.

Umarım asla bu bahsettiklerimi kullanmak zorunda kalmazsınız, görüşmek üzere Cadılar ve Büyücüler! Takipte kalın!

WITCH WEEKLY - MAYIS 2016Where stories live. Discover now