Ivır Zıvır

151 24 0
                                    

Tamamiyle yeni olan bu köşemizde, ay boyunca olmuş olan değişik haberleri derledik! Haydi, çok tutmayalım okuyun.

Wendy Wood, Bir Bilene Soralım
Büyü Tarihi araştırmacısı olan Wendy Wood, geçen hafta Bir Bilene Soralım adlı programa konuk olmuştu. Alanında oldukça profesyonel olan Wendy bakın programda nelerden bahsetti. "Bizim hakkımızda endişelenmemek elde değil. Salem Katliamı'nda öncesinde bile bu kadar Muggle-Büyücü etkileşimimi olmamıştı. Fark edilmemiz an meselesi." dedi elinde kendi yazdığı 'Salem'in Arkasındaki Gerçekler; Cilt 7'yi tutarken.

"Genç büyücülerin bütün bu Muggle evrenindeki elektroniklerin cazibisine kapıldığı aşikar. Ama kendilerini tehlikeye attıklarının farkında değiller. Muggle'lar bir şeyi anlayamadıklarında korkar, korktuklarında da zarar verirler. 2. bir Salem Katliamı istemiyoruz ve bunun yolu da bütün bu Muggle hayranlığını bırakmakta yatıyor."

St. Mungo Hastanesi
Geçtiğimiz günlerde St. Mungo's Hastanesi başbüyücü hekimi Alfred Royal Crestor, Muggle dünyasına son yıllarda sağlık alanında gittikçe gelişen teknolojik aletleri hastanesine getirtmişti. Büyücü halkının bir kısmı bazı konularda bu aletleri kullanmakta bir zarar görmezken, azınlık bir kısım bu aletlerle tedavi edilmeyi katiyen kabul etmeyeceklerini açıkladı.

İsveçli Büyücülerin Yeni Keşfi
İsveçli büyücüler, en kuvvetli savaş sihirlerinin büyüye gerçekten inanan ve onunla bütünleşen kişiler tarafından yapıldığını açıkladı. Witch Weekly Ivır Zıvır sundu.

Seçmen Şapkanın İsyanı
Geçtiğimiz pazar günü Seçmen Şapka "Ben artık bu sorumluluğa daha fazla katlanamıyorum. O ne öyle sen Gryffindor'sun, sen Slytherin'sin pirinç mi ayıklıyoruz?" diyerek emekli olacağını açıkladı. Tüm Hogwarts şaşkın. McGonagall'ın yeni öğrencileri binalarına ayırmak için sınav yapacağı düşünülüyor. Rita'ya göre ise Seçmen Şapka'nın işi bırakmasının asıl nedeni safkan bir Slytherin aile tarafından oğullarını Hufflepuff'tan Slytherin'e transfer etmezse çorap yapılmakla tehdit edilmesi.

Linç Edilen Taraftar
Quidditch'in çocukların zihnini olumsuz etkilediğini söyleyen Quodpot destekçisi ünlü Profesör A.S. Diagon Alley'de linç edilmiş bir halde bulundu. Suçlu "Bir anlık sihirle yaptım. Size yapmayın demiyorum ama yapın. İnsanı rahatlatıyor." diye kendini savundu. Taraftarlar hala şaşkın.



WITCH WEEKLY - MAYIS 2016Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin