Yoksa...?

278 32 40
                                    

Yoksa

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Yoksa...?

Merhaba, yegane okurlarım! Ben, Rita Skeeter. Bu ay sizlerle tartışacağımız konu, anma töreni hazırlıkları. Bildiğiniz üzere 18 yıl önce büyük bir savaş olmuştu, bazılarımız kolunu bacağını kaybetti, bazılarımız hayatını. Ölen büyücü ve cadıları bir kere daha saygıyla anıyoruz...

 Çoğumuzun o kötü günleri ardımızda bırakmamızın sembolü haline gelmiş olan anma törenleri, gerektiği gibi kutlanmalıdır

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Çoğumuzun o kötü günleri ardımızda bırakmamızın sembolü haline gelmiş olan anma törenleri, gerektiği gibi kutlanmalıdır. Törenlerde yapılan en ufak eksik, saygısızlıktır. Ancak birkaç yıldır oluşan eksikleri iyice inceleyip araştırınca öğrendim ki birileri bu yüce törenlerden para kaçırıyormuş. Törenden eksilen para dikkatimi çeker de, içerisinde çok sayıda genç büyücüyü barındıran bir yetimhanenin giderlerinden eksilen para dikkatimi çekmez mi? Çeker elbette!

Ben de topladım tüm büyülü kalemlerimi ve hemen yetimhanenin yolunu tuttum. Çok üzücü bir durumdur ki o masum gençlerimizin yaşadığı yetimhanenin bütçesinde de kocaman açıklar var. Tıpkı Diagon Yolu gibi.

Bu konu hakkında açıklama yapmaları için yetimhanenin sorumluları-Madam Emma, Bay Frank ve Bay Scuble- ile görüştüm. Bu konu hakkında bilgi vermediler ancak ben yılmadım ve araştırmalarıma devam ettim.

Yukarıda sıraladığım üç kişinin aynı zamanda anma törenlerinde gönüllü çalıştıklarını öğrendim. Ek bilgiler dedikoduların tadı tuzudur değil mi?

Araştırmalarıma devam ederken,  yetimhanenin gece giriş-çıkış defterine göz atma şansı edindim.

Her gün listedeki  ardışık 2 çocuk gece giriş yapmıyordu. Çocuklar ile yaptığım konuşmalarda, yetimhaneye girmedikleri geceleri ne yaptıklarını hatırlamadıklarını söylediler.

Madam Emma bu durumu öğrendiğinde çok üzüldü. Nereden mi biliyorum?  Çünkü bizzat ben söyledim. Kendilerini anma törenine o kadar çok vermişler ki şu sıralar yetimhane ile pek ilgilenemediğini söyledi. Kendisi Müdüre olduğu için bu olay altın bir nokta olur,  kendisi örnek verirsek yetimhanenin beyni gibi.

Bay Scuble da üzgün olduğunu belirtti . İkisi aynı saatlerde giriş ve çıkış yaptıkları için- anma töreni için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar- o da daha yeni öğrenmiş.

WITCH WEEKLY - MAYIS 2016Where stories live. Discover now