☞ Prom ☜

154 35 9
                                    

Hi ♥

Dakle, riječ je o maturi. Ne znam kad tačno će da bude ali vjerovatno u prvoj sedmici šestog mjeseca. Ja se ne osjećam baš nešto uzbuđeno i mislim da još uvijek nisam svjesna da za 18 dana završavam školu. Imam toliko predmeta za popravit, Bože... Ali nije sad u tome stvar.

Moj razred, s obzirom da nema drugog odjeljenja, treba sam sebi da organizira maturu. Škola nam je samo dala hodnik (koji nije nešto puno veći od sale) i razrednik nam kaže da sami sebi sredimo zabavu u tih otprilike 3 sata koja možemo provesti tu.

Mi, blago rečeno, nemamo pojma šta da radimo. Moj brat je bio prošle godine na maturi njegovog druga i kaže mi da je toliko bilo dosadno da su skoro svi 'visili' za mobitelima. I don't want that. Moramo... ne, trebamo napraviti kao neki program ili nešto. Niko ništa ne smišlja a šta god im predložim je 'previše glupo' 'naah''Dosadnooo' i sl. Mislim da ni sami ne znaju šta hoće.

Recite vi meni, šta da radim? Da jednostavno pustim da rade šta hoće i ponesem neku dobru knjigu ili da probam na silu protiv svih njih nešto napraviti? 

Ja ću morati da trpim njihovu muziku a smijem se okladit' da će svi negodovati ako stavimo na playlistu neku stranu. Ja ću morati piti colu jer se gospoda vjerovatno neće sjetiti da kupe neki voćni. ja ću možda biti gladna jer gospoda spominje janje. Seriously? JANJE?!  Da razjasnimo, ne jedem janje. Nisam vegeterijanac samo ne volim neko meso. Da mi donesu ćevape ne bi bilo problema.

Je li glupo da obučem nešto crno na maturu? Ne znam, koju boju, frizuru... Šta mi vi preporučujete. Molila bih ako ima još neki maturat/ica da mi kažu kako teku njihove pripreme za maturu. Ili još bolje vi koji ste završili.

Help.

Just another random bookNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ