Author tag - 10 questions

144 39 10
                                    

So...švrljala sam bezveze po youtubu i naletim na ovaj tag spisateljice Emily Walker.
Zašto ne?

1. Where is your favorite place to write?
Negdje gdje je toplo, suho, tiho i čisto. Glavni uvjeti.

2. Coffee of tea?
Coffee. Nemam pojma zašto ali kad pišem većinom pijem ness ili običnu coffee. Iako nisam neki veliki ljubitelj.

3. Favorite book of all time?
Još uvijek ju nemam jer nisam pročitala dovoljno knjiga da donesem takvu odluku. Takva se odluka po meni donosi nakon nekoliko (minimum 7) godina života. Sad da kažem da je 'Ne reci nikome', inače trenutno moj omiljeni roman, moja omiljena knjiga za sva vremena bila bih u krivu. Šta znam, mogu sutra pročitati knjigu neku puno bolju.
Valjda ste skužili o čemu vam pričam..

4. NanoWrimo yes or no?
Možda. Nisam potpuno sigurna bi li bila u stanju za ovo...

5. Genre you would write if you had no restrictions?
Ne znam baš ali mislim da bih napravila kombinaciju neke misterije i komedije. Možda i romantike but I suck in that. Ako bih morala izabrati neki određeni žanr to bi bila fantastika. Razlog je to što u fantastici/fantastiki imaš bezbroj mogućnosti. Npr. možeš se koristiti nešto što već postoji (tipa vampiri i vukodlaci) a možeš izmisliti nešto potpuno novo. That's why.

6. If you could have any super power, what would that be?
Well, to je teško pitanje. Vjerovatno zaustavljanje vremena. Nikad ne bih kasnila i mogla bih spavati koliko hoću... Milion mogućnosti. Nije li to krasno? :D

7. Favorite author?
Nemam ga. Nešto slično kao što sam navela i za knjigu. 

8. What kind of music do you listen to when you write?
Većinom pustim da svira bilo šta. Neka muzika za koncentraciju ili klavir. Ne znam pomaže li mi to kad pišem ali ne obraćam puno pažnje na to što čujem. Fokusiram se na ono što se dešava u tekstu i ne čujem svijet oko sebe hehe
Ponekad, ako mi nedostaje koncentracije pustim nešto prikladno osjećanju/događaju o kojem pišem. To mi u pauzama, kad smišljam šta dalje pomaže.

9. If you could live anywhere, where would that be?
Mislim da sam spomenula ovo ranije. Da mogu, živjela bih u nekoj usamljenoj kolibici u šumi. Ako to nije opcija - Los Angeles.

10. What do you do when you get writer's block?
Prije sam samo čekala i slušala pjesme, gledala slike i čitala. To je radilo ali mi je oduzimalo dosta vremena. Sad, rješenje je pisanje. Sjednem sa šoljom coffee u ruci i pišem. Tu tonu sranja izbrišem i pišem ponovo. Tako nekoliko puta i vrati mi se osjećaj šta valja a šta ne. 

Saznali  ste nešto o meni kao piscu. Sad valjda trebam izazvati nekoga. Ne znam jeste li ovo već jednom raditi ali eto..
StefiiDsarcastic_me_007drunkl3wisxscary_lionantisocialpesimist, nikolina_storyIrmaRaifi i svi ostali koji ovo pročitaju. Ovo su prve cure koje su mi pale na pamet.

Btw. molim predložite o čemu da pišem. Presušila sam sa idejama haha. Šta vas zanima?


Just another random bookWhere stories live. Discover now