BAKTIN CANIMIZI SIKIYOR İNSANOĞLU ÖLÜRÜZ

13.9K 520 9
                                    

sessiz sedasız geçen bir araba yolculuğundan sonra nihayet konağa varabilmişlerdi arya her ne kadar konağa gitmeyi istemese de alaz onu dinlememiş ve konağa getirmişti. Arabadan indiklerinde behiye hanım ve inci aryayı kapıda karşıladı hal hatır sorup iyi olduğunu öğrendiklerinde içeri geçtiler. 

arya "şey izninizle ben bir elimi yüzümü yıkayayım" diyerek kibarca izin istediğinde 

behiye hanım "kuzum gel beni seni odana götüreyim biraz dinlen" dedi. Arya olur dercesine gülümserken alaz "arya beş dakika içerisinde büyük salonda olacaksın konuşacaklarımız var ve itiraz kabul etmiyorum" dedi sert bir sesle. Arya cevap vermeden üst kata yöneldi.

ALAZ'DAN

Aryanın gidişiyle beraber bende odama çıktım ardımdan diclenin geldiğini hissediyordum. Odaya girdiğimde 

dicle "noldu ne konuşacaksın onunla" diye sordu.yanından geçip banyoya ilerlerken cevap verdim

"birazdan herkesle beraber sende öğrenirsin dicle" dedim ve kapıyı kapattım. Soğuk suyu yüzüme bir kaç kez çarptım yol oldukça yormuştu beni üstelik uykum da vardı ama yinede hiç bir şey mutlu olmama engel değildi. Öyle ya da böyle arya benim oluyordu, artık onunla uyuyabilecek ona karım diyebilecektim. Kim bilir belki ileride dicleyle bile boşanabilirdim. İçimden bu ihtimalin gerçekleşmesi için dua ederken bir an önce herkese haberi vermek için banyodan çıktım ve aşağı indim. Herkes salondaydı ben de kendi yerime geçtiğimde diclede yanıma oturmuştu. Bir kaç öksürükten sonra konuşmaya başladım.

"lafı uzatmayacağım biliyor musunuz bilmiyorum ama arya aydoğdu aşiretinin tek kız torunu."

baran "ne arya şimdi düşmanlarımızın kanından mı?" dedi

barana bakıp "hayır sen ne zaman aryanın kötü bir davranışını gördün ki arya onlara benzemiyor bile" diyerek savundum onu. 

Babam "baran önemli olan bu konu değil. Alaz sende söyle artık" dedi.

Arya gözlerimin içine bakıyordu. Mümkün olsa gözleri bile 'istemiyorum' diye bağıracaklardı sanki.

"aryanın yaşaması için benimle evli olması gerekiyor biliyorsunuz ki bende dicleyle evliyim bu yüzden aryayı kumam olarak alacağım böylelikle aryanın hayatını kurtarmış olacağız" cümlelerimi bitirdiğimde kadınların hepsinden bir 'ne' nidası çıkmıştı. En çok da dicle tepki göstermişti. Haklıydı kendince fakat elimden gelen bir şey yoktu. Gönlüm onu değil aryayı seviyor, onu arzuluyordu. 

dicle sinirle ayağa kalkıp "yok artık bu ne demek ya? böyle bir şeyi kabul edemem evleneli şurada kaç gün oldu bir de üzerime kuma mı gelecek olmaz"dedi.

YAZARDAN

alaz sinirle dicleye bakarken behiye hanım araya girip konuşmaya başladı.

"dicle kapa çeneni otur yerine ne bu terbiyesizlik" dedi.

dicle aryaya bakarak "o kocamı elimden alırken terbiyesiz değil ben bunu inkar edince mi terbiyesiz oldum anne" dedi.

alaz "dicle kendine gel annemin babamın karşısında sen nasıl böyle konuşabiliyorsun"

dicle "yalan mı? eminim hepsi onun bir oyunudur sırf seninle evlenebilmek için yapıyor bunları"

alaz daha fazla dayanamadı ve ayağa kalkarak diclenin koluna yapıştı ve sarsmaya başladı "bana bak beni delirtmeyin sen kim oluyorsun da bu evde alınan kararları sorguluyorsun kendine GEL" 

dicle alazın bu tepkisinden sonra sessiz kalırken tekrar yerine oturdu ve ateş saçan gözlerle aryaya bakmaya başladı.

halit ağa "bu işin bu noktaya geleceğini tahmin edemedim ama elden başka bir çare gelmez arya ya alazın kuması olur ya da ölür" dediğinde ortalığı bir sessizlik kapladı. Alaz bir an olsun aryanın olmadığı bir dünyada olduğunu düşündü sonra yutkunamadı içinde en derinlerde bir şeyler ağrıdı derin derin nefes alıp atmaya çalıştı aklında ki bu düşünceyi. Arya ise hakkında konuşulan bu konuda sessizce bir köşede olan biteni izliyordu. Sahi ölse ne olurdu ki zaten sevdiği adamı kaybetmemiş miydi çoktan.Kuması olsa ne değişecekti belgelerde diclenin karısı olduğunu bilindikten sonra. arya kafasını kaldırıp halit ağaya baktı. Bu konakta en çok ona saygı duyuyordu babası gibi görüyordu onu kırmak ya da ona karşı bir terbiyesizlik yapmak en son isteyeceği şeydi.

Zor Adamlar İmkansızı Sever #Wattys2016Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin