söyleme onun adını!

17.1K 747 27
                                    



Behiye hanım ise öğlene doğru aryanın evine gitmek için yol aldı. Eve geldiğinde arya bahçedeki çiçekleri suluyordu. Behiye hanım bahçeden içeri girdiğinde arya hala onu fark etmemişti. Behiye hanım gülümsedi öylesine çok istiyordu ki aryanın gelini olmasını. Bir kere çok güzeldi oğluna yakışıyordu, sonra okumuş bilgiliydi, bildiği kadar elinden her işte geliyordu. Kendisi fark ettirmek için öksürdü. Arya arkasını dönünce şaşırdı kaldı. Beklemiyordu Behiye hanımı. Elini temizleyip yanına gitti ve elini öptü. Behiye hanımı içeri davet etti ama Behiye hanım bahçede ki masada oturmayı tercih etti. Arya Behiye hanıma bir kahve yapıp oturdu karşısına

Behiye hanım "nasılsın kızım" diyerek başladı sözlerine

Arya "iyiyim efendim sağ olun siz nasılsınız?"

Behiye hanım "kızım ne efendimi bende senin annen sayılırım lütfen bana anne de" dedi.

Arya "peki a-anne" dedi. Kekelemesine engel olamamıştı. Çünkü uzun zamandır anne kelimesini kullanmıyordu.

Behiye hanım "ay sen çok solgun gözüküyorsun, zayıflamışsın da bakmıyor musun sen kendine" diyerek şakacıktan bağırdı.

Arya "bakıyorum efendim aman anne" dedi cümlesini düzelterek.

Behiye hanım "alazla olanları duydum çok üzüldüm. Seni gelinim olarak görmeyi çok isterdim" dedi.

Arya "kısmet değilmiş"

Behiye hanım "bu işlerin ne olacağı belli olmaz sen yine de kestirip atma. Aman her neyse zaten ben bunları söylemek için gelmedim. Bak bizim Mardin'in dışında çiftlik evi gibi bir ev var. Biz uzun zamandır gitmiyoruz. Sende olanlardan dolayı kafan karışmıştır oraya git birkaç gün kafanı dinle iyi gelir" dedi.

Arya "çok teşekkür ederim ama hiç gerek yok."

Behiye hanım "bak kızım alaz bu aralar çok sinirli seni rahat bırakmaz birkaç gün gözden uzak olursun sende" dedi.

Arya " çok mu sinirli gerçekten "

Behiye hanım "valla dün akşam evdeki aynaları falan kırıp döktü sabahta evden bir hışımla çıktı gitti. Ne yapacağı hiç belli olmaz" dedi.

Arya "peki oraya gitsem orada beni bulabilir mi?"

Behiye hanım "yok canım orada olacağın aklına bile gelmez şimdi onun gidecek misin?"

Arya "sanırım gözünden uzakta bir yerde olsa iyi olacak gibi"

Behiye hanım "bence de hadi sen hazırlan bende gideyim sana araba yollarım"

Arya "peki anne" dedi. Behiye hanımı yolcu ettikten sonra odasına çıktı ve bir çantaya birkaç parça kıyafet ve gerekli olabilecek şeyleri koydu. Yarım saat sonra evin önüne arabası gelmişti bile kapısını kilitleyip arabaya bindi. Arabayı Atahan ailesinin koruması ve sağ kolu olan cihat kullanıyordu. Cihat' ın her şeyden haberi vardı. Aryaya dönerek

"arya hanım gideceğimiz yer biraz uzak siz isterseniz biraz uyumaya çalışın yol sıkıcı gelir size ben geldiğimizde size haber veririm" dedi.

Arya "çok mu uzakta gerçekten" dedi.

Cihat "evet efendim. Birde yolları falan inişli çıkışlı mideniz bulanır, başınız döner sonra biz Behiye hanıma ne deriz" dedi hafifi tebessüm ederek.

Arya kulaklığını çıkarıp güzel bir şarkı açtı ve gözlerini kapattı. Zaten dün gece de rahat bir uyku çekememişti. Arabanın sallanmasıyla beraber uykuya daldı. Uzun süren bir araba yolculuğundan sonra çiftlik evine ulaşabilmişlerdi. Arya hala uyuyordu. Cihat arabadan inip eve doğru yöneldi. Kapıyı çaldığında kapıyı Alaz açmıştı.

Zor Adamlar İmkansızı Sever #Wattys2016Where stories live. Discover now