D.G. - Z.T. II.

99 5 0
                                    

Eben

Nechápavo sa pozerám za Erenom. A ostatný valia oči, že sa divím, že neskončili pováľané niekde na zemi. Ako to myslel? Vážne existuje nejaký liek? Vážne vie o nich až toľko?

„Myslíte si, že je to pravda?" ozve sa po chvíli ticha Samanta.

„Neviem, ale zatiaľ nemal dôvod si vymýšľať. Možno vážne pozná liek," odpovie ticho Ašra.

„Nechápem čo iné by ste čakali od lovca?" povie Riem ako keby to bolo nad slnko jasné.

„Lovca?" spýtam sa nechápavo.

„Nehovorte mi, že ste to ešte ani jeden nepostrehol. Ah! Bojujeme z démonmi najvyššieho kalibru a pri tom si musíme dávať extra pozor. Dá sa povedať, že sme len začiatočníci. Predsa len ešte nezvládame poraziť viacej ako dvadsiatich naraz a to by sme mali. Nebudú vždy bojovať v tak malom množstve. Eren má deväť strážcov. On je už na oveľa vyššej úrovni ako mi a to nie len preto, že má viac strážcov ako kedy budeme mať my alebo niekto iný. On bojuje s týmito démonmi predsa len o pár rokov dlhšie ako mi. Zo začiatku ani len netušil proti čomu stojí. Teraz vie o nich viac ako my. Vie s nimi lepšie bojovať. Možno by sme ho mali požiadať o pomoc, aby nás trénoval," vysvetlí nám to po lopate.

„Aby nás trénoval? Veď má koľko? Štrnásť?" skríkne Rena.

„Si fakt tak sprostá? Má šestnásť. A navyše je v našej vekovej kategórií keď sa to tak vezme. Ja, Luchas, Riem, Sabián a Ašra máme osemnásť, Sam, Sem, Glori a Daniel majú sedemnásť a Samanta a prekvapivo aj TY ste rovnako staré ako Eren. Tak neviem čo riešiš. Riem má pravdu. Bude nás trénovať, ak bude chcieť," rozhodnem a zamierime do školy.

Zalezieme do tried, osemnástky do 3.D14 , sedemnástky do 2.K15 a šestnástky do 1.E16, kde čakáme na zvonenie. Eri určite pôjde do triedy 1.E16 k Samante a Rene.

Eren

Zaklopem na dvere od riaditeľne a čakám na vyzvanie. Poškrabem za uchom Satana, na ktorého som už aj zabudol.

„Ďalej," ozve sa príjemný hlas riaditeľa.

„Dobrý deň. Ja som...." začnem.

„Náš nový študent, Eren Sailes. Teší ma. Som riaditeľ tejto školy. Prosím posaď sa," ukáže na stoličku oproti nemu.

„Ďakujem," prikývnem.

„Takže, myslím si, že školský poriadok poznáš aspoň vzdialene. Mám pravdu?" prikývnem a on pokračuje, „dobre. Počul som o tebe, že si hrozne chytrý. Čítal som si tiež tvoje záznamy a podľa všetkého si na základnú školu nastúpil až v desiatich, kvôli istím problémom, ale bol si tak chytrý, že si preskočil niekoľko tried a začal si chodiť až do 6. ročníka. Tam kde si býval pred tým si bol teraz už tretiak na strednej, tak to nebudeme meniť. Určite si už zvládol aj toto učivo ale predsa len to nebudeme preháňať, nie? Aspoň môžeš doučovať svojich spolužiakov," žmurkol na mňa, „Takže, tu máš rozvrh hodín. Tvoja trieda je 3.D14. Nachádza sa na druhej strane školy na treťom poschodí na konci chodby. Môžeš ísť, aby si neprišiel neskoro..... A ešte. Dávaj si pozor. To, že si lovec z teba vyžaruje viac ako je nutné. Budú ťa chcieť dostať všetci zo školy. Niektorí pre zábavu, iný ako trofej a ďalší pre ochranu. Ale možno sú tu aj taký, ktorý sa ťa budú chcieť zbaviť. Dávaj si pozor," zastaví ma pri dverách a keď prikývnem, tak od tade odídem.

Idem chodbami až k svojej novej triede. Som zvedavý, či tam bude niekto z party. Som rád, že je riaditeľ tak milý a dovolil mi pokračovať tam kde som skončil v starom meste. Predsa len by ma nebavilo opakovať celú strednú. Keď sa dostanem až k dverám, na ktorých visí číslo 3.D14, tak zaklopem a po vyzvaní učiteľa vojdem dnu.

Dedinka Goustr - Závoj Temnoty *POZASTAVENÉ* Where stories live. Discover now