(Nem hivatalos) első teszt

1.1K 42 1
                                    

Miután visszaérünk a szállodába mindketten bemegyünk a saját szobánkba. Veszek egy forró fürdőt, és akaratlanul is, de csak Daniel szavaira tudok gondolni. "Mert egy angyal vagy" "Van valaki, akinek nem nagyon tetszik az érkezésed..." 
  Ki utálhat már most? Honnan ismer az a személy, és egyáltalán mért hirdeti, hogy nem bírja a képem? Nem mintha valaha is láthatott volna... ki lehet ennyire gyökér? Tippem sincs... az összes fiú szimpi. Persze, persze van akit, mint versenyzőt nem bírtam, de már felnőttem, és kollégák leszünk! Na, most totál beparáztam!

  Reggel energiával telve nyitom ki a szemem. Ma végre vezethetem a kocsimat! Felülök, és beletúrok kócos hajkoronámba. Megnyalom száraz számat, és megállapítom, hogy utálom a telet, a hideget, a sötétet... bőven elég lenne egy hónapnyi tél, amikor minden havas, és csendes, de ez a három hónap (plusz-mínusz két hét) átlépi a tűrőképességem! Sóhajtva megyek el fürdeni, majd csinálok magamnak egy kávét. Miközben szürcsölöm a forró italt, bekapcsolom a tévét, és elűzök minden fáradtságot magamból. Fogat mosok, és felöltözök. A sminkelésnek nem látom értelmét, így csak egy kis szempillaspirált használok.
  A hotel előterében álldogál Daniel, és a telefonját nyomkodja, viszont amikor észre vesz mosolyogva indul meg felém.

-Reggelt, Gabi. 

-Szia. -Mosolygok. -Chris? -Nézek körül.

-Elment telefonálni. Jól aludtál?

-Ekkora ágyban? Még szép! -Nevetek fel.

-Jól van kölykök, indulhatunk. -Érkezik meg Chris is. -Szervusz, Gabi. -Biccentek, és megindulunk a kijárat felé. 
  Kint vár ránk egy fekete Renault Kombi. 

-A csapat szállító autója. -Magyaráz Chris, és kinyitja az ajtót. 
  Kicsit kínosan érzem magam, mikor beül mellém Daniel, és érzékelem, hogy én is hátul ülök, mint egy gyerek... 

-Te sem bírod, ha hátul ülsz? -Fordul hátra Chris.

-Hát, most mit mondjak? -Nevetek fel. 

-Jól döntöttél, Chris. -Szólal meg a sofőr, és elindulunk. 

  "Röpke" negyven perc alatt megérkezünk, és bemegyünk a gyárba. Igen, ez egy nagyon menő hely, egyszerűen imádom az itteni légkört! 

-Gabi, a te részleged arra van. -Mutat Chris Balra. -Bent van már a csapatod, beszélj velük, aztán öltözz át. 

-Okés. -Bólintok, és elindulok a folyosón. 
  Egy nagy ajtó előtt állok, amin a "2-es csapat; garázs, öltöző" felirat áll. Veszek egy mély levegőt, és kinyitom az ajtót. Ahogy belépek a hatalmas nyitott terembe az ott lévők elhalkulnak.

-Gabi! -Indul meg felém Tom. -Fiúk, lányok, ő itt Gabi, a pilótánk! -Mindenki köszön, én pedig végignézek a kb. tíz mérnökön, tizenöt szerelőn, és a rádióson. -Akit ismerned kell, az Carl, a rádiósod. Nagyrészt ő tőle fogod megkapni az utasításokat, csak a komolyabb dolgoknál fogsz velem beszélni. Amúgy talán Baklura emlékszel, ő is ott volt tegnap a bemutatón.

-Igen. -Mosolygok, és Baklura nézek. Mondtam én, hogy borzasztó nevük van... 

-Menj átöltözni, és utána vezessünk!

-De... -Kezdeném, de Tom közbe szól.

-Chris mondta. Szerintem is szimulátoroznod kéne. De a főnök dönt, szóval irány öltözni!

-Rendben. -Bólintok, és elmegyek.
  Az öltözőmben ki van már készítve a ruhám, és a sisakom egy polcon pihen. Leveszem és megforgatom. Gyönyörű. Már most kötődök ehhez a darabhoz. Visszarakom a fejvédőt, és átöltözök. Az alá öltözet szorosan rátapad a testemre, ezért minden izmom jól láthatóvá válik. Na, meg nem csak az izmaim... felveszem az overált is, ami úgyszintén fantasztikusan néz ki. A cipő is rám kerül, majd leülök a tükör elé. Küldök egy képet Timinek, amire perceken belül jön egy "Ne törd össze magad, puszi!" válasz. Felkötöm a hajam, és ráhúzom a Balaclavát (vagyis a maszkomat). A szemeim fényesen csillannak meg a szűk nyíláson, és elmosolyodok. Felveszem a sisakomat is, ami masszívan tartja a fejemet, és még ehhez jön egy nyakvédő is... hát, igen jól fel vagyunk szerelve... egészen pontosan ebből áll az öltözékünk:
  A fejünkön van egy Balaclava maszk, ami hasonlít egy sí maszkra (ezen átmegy egy cső, hogy tudjuk inni versenyközben), és kesztyű. A nyakunkra és a vállunkra van rögzítve egy Hans fej- és nyakvédelmi rendszer, ami olyan, mintha a kocsi egy alkatrésze lenne, mert a kocsihoz színezik. Van ugye kesztyűnk, és füldugónk, alá öltözék, (ami bármilyen vékony, a melegebb időkben, olyan, mintha megfojtana) tűzálló overál, tűzálló zokni, meg cipő, ami tapadókorongos, hogy ne csússzon le a pedálról a lábunk, ja meg ez is tűzálló. 

Formula 1 Never Give UpWhere stories live. Discover now