Kedvcsináló

3.4K 73 8
                                    


Sziasztok! :)

Éreztétek már úgy, hogy el akartok menni? Mindegy hova, csak el... nem repülni akartál, csak gyors és erős lenni, miközben két lábbal a földön maradsz. Nem akartál menekülni, épp ellenkezőleg! Meg akartad mutatni a világnak, hogy te nem álmokat kergetsz, te benne élsz! Neked nem kell repülés, se szuper erő, egymagadban tökéletes vagy.
Így volt ezzel Szabó Gabi, akit a barátai csak Gabónak, esetenként GiGinek hívtak. A családja teljesen normális volt, apukája (Szabó Zoltán) szakácsként dolgozott egy Budapesti étteremben, anyukája (Szabó Ildikó) egy cégnél volt könyvelő. A bátyja (Tomi) mindig is imádta az irodalmat, állandóan írt, vagy rajzolt. Nővére (Timi) a tudomány embere, de fogalma se volt, hogy mit akar majd hivatásként űzni.
Gabi kicsit mindkét testvére volt hisz imádta a bioszt, mondjuk e mellett utálta a nyelvtant az énektől meg egyenesen rosszul volt, pedig mindegyik énektanára csábítgatta különböző énekkarokba... írni is szeretett, ahogy ő fogalmazott "szerettem firkálni". Szóval bármilyen szakirányban megállta volna a helyét a fiatal lány, ő mégis valami egészen szokatlan mellett döntött. Tíz éves kora óta egyetlen álma volt; Autóversenyző akart lenni. Legnagyobb példaképe Kimi Räikkönen, élete első sztárszerelme pedig Sebastian Vettel volt. Nyolcévesen vezetett életében először gokart autót, és bár akkor még nehezen irányította a számára hatalmasnak hitt gépezetet azonnal beleszeretett. Azon a nyáron elkezdett egy Budapesti gokart pályán sportolni, ahol eleinte ötvenen voltak gyerekek, de az általános végére alig maradtak húszan. Ez a drasztikus számcsökkenés két okból történt. Egyrészt aki nem akart hivatásos "őrült" lenni egy év múlva abbahagyta az igen komoly edzéseket, másrészt komoly szórás volt az első hivatalos verseny előtti hónapban. Az egyesület csak harminc gyereket tartott meg, abból is csak tizenötöt vitt el a versenyre. Mégis Gabi minden versenyen ott volt. Néha megesett, hogy egyedüli lányként ment egy versenyre, de hamar megszokta, hogy a fiúk vannak többségben. Ez persze a serdülőkor beköszöntével kicsit kínossá vált... mindig próbált egy szinten maradni az egyre erősödő, és egyre magasabb fiúkkal, ami valljuk be nagyon nehéz feladat volt, de láss csodát tizenhárom évesen egy szkander versenyen a garázsban lenyomott hat fiút is! Az autóban pedig teljesen eltűntek a nemi különbségek, Gabi kitartóbb volt, mint a legtöbb srác, agresszívabban előzött, mint bárki az egyesületben.
Ki nem mondott tény volt, hogy Gabi nagy jövő kapujában áll.

Formula 1 Never Give UpWhere stories live. Discover now