Útržky z mladíkova deníku - konec 1. části

229 21 0
                                    



01:15 - úterý 23.4.
Mám za sebou opravdu zajímavý den. Ráno jsem jel do města a na nádraží jsem potkal mladou ženu. Uletěly ji noviny a zachytily se o můj obličej. To by samo o sobě nebylo nic zvláštního, nebýt nadcházejících událostí...
Šel jsem do ateliéru, kde jsem dneska spolu s Michaelem maloval obraz, který si plánuju pověsit u sebe doma. Byl s námi i K. se kterým jsme vedli rozhovor o náhodě.

(...listování na začátek deníku, k obecné charakteristice mladíkových přátel...)

Michael Dawn – student umění. Poznávací znaky: vysoký, svalnatý, blonďák. Vlastnosti: přátelský, netrpělivý, touží po uznání, občas ne zrovna chytrý, vůdce.
Mistr K. – starý malíř, vypomáhá v ateliéru. Poznávací znaky: Starý, průměrná výška, šedé vlasy, brýle. Vlastnosti: moudrý, klidný, umí lidem pomoct/postrčit je.

(...listování zpět...)

K. nám dnes ukázal své útočiště, je to malinkatá místnost v jednom starém věžáku, kde kdysi pracoval. Poté jsme šli do restaurace, kde „náhodou" (slovo dne) pracovala dívka z rána. Pozval jsem ji večer do kavárny. S K. a Michaelem jsme šli do galérie na výstavu „Řecké motivy dnes"...

(spousta žvástů o umění)

...v kavárně to s Amy bylo fajn. Ze začátku to sice bylo trochu napjaté, ale po chvíli jsme se už bavili jak staří známí. Celý večer byl krásný a Amy je fakt moc milá holka... Dala mi číslo tak uvidíme, co z toho bude.

Mladík odložil deník a zamyslel se. Seděl ve svém pokoji u otevřených dveří na balkón. Podíval se na hvězdy, které na něj zářily z noční oblohy. Jak hodně se toho stalo za jeden den... Občas z domu pár dní ani nevyleze a jenom kreslí.

Zapálil si cigaretu a sledoval kouř, který z ní stoupal směrem ke hvězdám. Hodiny ukazovaly 01:30. V tu chvíli pocítil únavu. Ani mu nedošlo, jak dlouho byl vlastně dneska na nohou. S cigaretou v puse napsal do deníku poslední větu. 

„Žádná náhoda se neděje náhodou."

Zaklapl deník, cigaretu típnul v popelníku, zavřel balkónové dveře a unaveně padl do své postele. Zítra budu celý den spát... pomyslel si.

Konec 1. části.


3.4.2016 - 11. kapitola - Každý má svůj čas 

MládíUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum