λάθος απόφαση..

6.9K 395 2
                                    

Μελινα:
Ο Μάνος έχεις αργήσει πολύ ώρα! Αρχίζω και ανησυχώ.. και δεν σηκώνει ούτε το τηλέφωνο του.. φοβάμαι μήπως έπαθε κάτι! Μήπως πήγε και έκανε καμία βλακεία.. με τον τύπο εκείνο από την καφετέρια γιατί όταν μίλησε για βεντέτα.. το εννοούσε! Το στομάχι μου έχει δεθεί κόμπος, τα χέρια μου τρέμουν.. και ένα τηλεφώνημα μου έκοψε το αίμα.. χτυπάει το σταθερό.. στην αρχή φοβόμουν να το πιάσω στα χέρια μου.. δεν ήθελα να ακούσω κακά νέα.. άν το σήκωνα μα αυτός που ήταν στην άλλη γραμμή επέμενε.. και έτσι το σήκωσα..
-παρακαλώ; είπα δειλά.. αλλά απάντηση δεν πήρα... η γραμμή ήταν νεκρή ή μάλλον αυτός που ήταν στην άλλη γραμμή δεν μιλούσε γιατί... έδειχνε την διάρκεια κλήσης να κυλάει σιωπηλά.. δοκίμασα άλλη μια φορά να μιλήσω μήπως δεν με είχε ακούσει εκείνος που ήταν στην άλλη γραμμή..
-ναι.. είπα κάπως απότομα αλλά και πάλι δεν πήρα απάντηση άκουσα μόνο έναν ήχο στο ακουστικό που έδειχνε ότι η γραμμή είχε κλείσει...
Ποιος ήταν στο τηλέφωνο και δεν απαντούσε; και ο Μάνος που εξαφανίστηκε... η ανάσα μου κοβωταν και η καρδιά μου χτύπαγε σαν τρελή... ολόκληρο το σώμα μου έχει μοαδειάσει στην ιδέα και μόνο ότι ο Μάνος μπορεί να μην είναι καλά! Ποτέ δεν αργεί.. και το κινητό του θα το σήκωνε το έχει πάντα μαζί!
Άκουσα το κλειδί να γυρίζει στην πόρτα και αμέσως σκουπισα τα δάκρυα που είχαν κυλήσει από τα μάτια μου και σηκώθηκα γρήγορα γρήγορα από τον καναπέ..
-που ήσουν Μάνο ; ρώτησα απότομα, το ξέρεις ότι ανησύχησα παρά πολύ; φοβήθηκα μήπως έπαθες κάτι είπα και τα δάκρυα μου έτρεξαν στα μάτια μου χωρίς να τους δώσω την άδεια...
-συγγνώμη κοριτσάκι μου είπε καθώς έκανε ένα βήμα μπροστά για να με αγκαλιάσει αλλά εγώ αρνήθηκα και έσπρωξα πέρα τα χέρια του!
-κάποιος πήρε τηλέφωνο στο σταθερό και δεν μίλαγε όταν το σήκωσα! Ξέρεις κάτι για αυτό; ρώτησε η Μελίνα με ενα παράξενο βλέμμα καρφωμένο μέσα στα μάτια μου.. τι να της πω τώρα.. ότι έμπλεξα με ανθρώπους της νύχτας.. ότι παραλίγο να σκοτωθώ.. ότι μου ζητάνε κάτι αυτοί οι άνθρωποι και έχω συγκεκριμένη διορία για να το κάνω... αλλά δεν θα το κάνω το αποφάσισα! Όχι.. ακόμη και νεκρός που είναι ο Στράτος δεν θα τον προδωσω δίνοντας στους εχθρούς του αυτό που θέλουν.. όχι! ότι και άν έκανε όπου και να είχε μπλέξει για εμένα θα είναι κολλητός και αδερφός και δεν πρόκειται να κάνω αυτό που μου ζητάνε! Ο Μάρκος τόλμησε να αγγίξει την δικιά μου γυναίκα και αυτό θα το πληρώσει! Δεν θα τον αφήσω έτσι απλός χρειάζομαι την κατάλληλη ευκαιρία για να τον κάνω να πληρώσει! Και την είχα σήμερα.. πριν από λίγο αλλά τον έσωσε ο Αλέξης... την επόμενη φορά όμως ο Αλέξης δεν θα είναι εκεί για να τον σώσει... ξεκίνησα μια βεντέτα και θα την τελειώσω! Το ορκίζομαι στον εαυτό μου! Η Μελίνα όμως δεν πρέπει να μάθει τίποτα από όλα όσα έγιναν σήμερα, δεν είναι προβλήματα αυτά για να την φορτώσω δεν θέλω να ανησυχεί για μένα, θα τα καταφέρω!

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα