On je moj sin, zar ne?

10.6K 549 66
                                    


Zurio je u decaka, dok su se cista neverica i sokiranost sirili njegovim licem. Nije mogao da se pomeri, niti da izusti jednu jedinu rec, jer je bilo i vise nego ocigledno da je dete licilo na njega. Mali je bio pljunuta slika Zayna kada je bio dete.

Bes mu se javio negde u sredini grudi kada je shvatio da vec tri godine kriju od njega da ima dete i to sa Violet, zenom koju je iskreno voleo.

Mrzeo je decu, uvek je govorio da nikada nece imati jedno, ali sada, dok je gledao u malisu, nije mogao da ne oseti ceznju - za njom i za porodicom za koju je mislio da nikada nece pozeleti. Vec je stvarao slike u glavi svega sto je mogao da ima i svega sto je propustio.

''Majkle, zasto ti i Charlie ne biste otisli da kupite sladoled?'', gledala je molecivo u smedjokosog muskarca,

''Mama, a ti?'', dete je upitalo, razrogacenih ociju, kao da se bojalo da ce se nesto desiti njegovoj mami ukoliko ona ne krene sa njima.

''Odmah dolazim zlato, samo da se pozdravim sa prijateljem.'', cucnula je kako bi ga pogledala u oci, uveravajuci ga da je sve u redu.

Nezno ga je poljubila u obraz.

''Ako nesto zatreba, zovi.'', Majkl joj je porucio, a zatim poveo dete ka kamionu ispred kojeg se vec napravio poprilican red.

''On je moj sin, zar ne? Ne trudi se da porices, previse lici na mene. Zasto mi nisi rekla?'', izgovorio je u jednom dahu, cim su bili na dovoljnom rastojanju od deteta.

Jedva se suzdrzavao da ne pukne od besa i da ne povisi glas. Nije zeleo da ona pomisli kako se uopste nije promenio, jer jeste, mozda i previse, samo zbog nje.

''Zelela sam, onaj dan kada sam dosla  kod tebe, kada sam zatekla tvoju bivsu u tvom stanu.'', rekla je hladno. Nista mu nije dugovala, cvrsto je verovala u to, ''Tada sam shvatila da ti ne bi prihvatio dete, sve mi je bilo jasno. Smatrala sam da ce nam biti bolje da ne znas.''

''Ko je tebi dao prava da mislis umesto mene, da donosis takve zakljucke? To je dete Violet, nase dete, nisi imala prava da ga krijes od mene.'', bilo mu je sve teze da kontrolise emocije, dok je njoj to islo sasvim dobro.

''Imala sam svako pravo. Nakon svega sto si mi uradio, da li si stvarno mislio da cu ikada smatrati da si ti iole sposoban da budes dobar otac mom detetu? Da li mislis da bih zelela da moj sin odrasta pored tebe, da mu ti budes uzor? Neka hvala.'', pogledala ga je sa visine.

''To nije tvoje dete. On pripada meni isto koliko i tebi.''

''On nije stvar Zayne. On je osoba, nerazvijeno i ranjivo dete. Pitacu te jednostavno pitanje, molim te budi iskren, ako si uopste sposoban za tako nesto.'', zastala je na trenutak, jer je i sama pocela da se uzbudjuje, ''Mozes li mi zasigurno potvrditi da bi prihvatio Charlieja da sam ti rekla da sam trudna pre 3 godine?'', gledala ga je u oci bez ustrucavanje, pazljivo proucavajuci svaki njegov pokret.

Oborio je pogled, zbog cega su se Violetine usne iskrivile u ironican osmeh.

''Tako sam i mislila. Kao sto vidis, pravilno sam postupila sto sam otisla bez reci.'', prekrstila je ruke.

''Gresis.'', rekao je ovo kroz sapat. Sada je bio i vise nego ljut. Bio je uvredjen, povredjen, shvatio je da ona nikada nece promeniti misljenje o njemu.

Koliko god da se promenio, koliko god da se trudio da bude bolji covek, sve je bilo uzaludno. U njenim ocima ce uvek biti niko i nista, losa osoba, koristoljubivi manipulator...lazov.

''Molim?'', upitala je, jer ga nije cula prvi put.

''Gresis.'', ponovio je, stezuci sake u pesnice, ''Mozda tada ne bih odreagovao kako bi ti zelela, ali mozda i bih. Ne znas sta je moglo da bude, a ja jedno znam...'', podigao je glavu kako bi je gledao u oci, ''On je moj sin, imam prava da budem u njegovom zivotu. Zelim da zna da sam ja njegov otac, zelim da odrasta uz mene, ne zelim da propustim nista vise. Nisi imala prava, mogu da te tuzim zbog ovoga, ali necu.'', rekao je pre nego sto je stigla da se pobuni, ''Necu, jer te volim. Nikada nisam prestao i nikada necu. Sve sto trazim je da me pustis u njegov zivot, to je moj jedini zahtev.''

Lepotica i Milioner (Zayn Malik)Where stories live. Discover now