Tajna.

11.1K 576 64
                                    


''Moram priznati...'', sredovecni muskarac sedeo je u fotelji prekoputa Zayna sa prijatnim osmehom na usnama, ''Nikada nisam pomisljao da cemo ti i ja ikada potpisati ovaj ugovor. Ali evo nas sada ovde, postigli smo dogovor i uspeli da potpisemo ovo bez ikakvog dvoumljenja.''

''Dobrano ste me namucili.'', Zayn je uzvratio istim izrazom, ''Ali dragp mi je da je sada sve gotovo.'', dohvatio je parce papira i ostavio svoj potpis na ugovoru, a onda ga je pruzio coveku naspram sebe.

Ovaj ga je prihvatio bez oklevanja, vadeci hemijsku iz unutrasnjeg dzepa svog crnog sakoa. Sada vise nije imao razloga da se opire Zaynovim uslovima, jer je sada sve bilo drugacije i to zahvaljujuci najneobicnijem faktoru.

Potpisao je, a zatim su se dva muskarca rukovala.

''Ko bi rekao da se covek ovoliko moze promeniti zbog ljubavi.'', gromko se nasmejao sedobradi muskarac.

''Pre bih rekao da je Violet zasluzna za to, ali cu se sloziti sa vama.'', i sam je poceo da se smeje.

''Dobrodosao u familiju momce.'', lupio ga je po ramenu i to poprilicno jako, a zatim se zaputio van kancelarije.

*

Flashback (retrospektiva)

''Opusti se, svideces im se.'', uveravala ga je Violet kada su se parkirali na ogromnom prilazu ispred porodicne vile Hayesovih.

''Lako je tebi da kazes, tebe poznaju ceo zivot.'', pokusao je da se nasali, sto je samo govorilo u prilog tome koliko je bio nervozan.

Nije zeleo da se upoznaje sa Violetinim roditeljima, nikada nije ni bio u takvoj situaciji, a nije bio siguran da li ce ikada zeleti. Ipak, vec danima je donosio jednu ogromnu odluku, pa je susret sa Violetinim ocem bio dobrodosao bez obzira na ishod citavog dana.

Znao je da mu njegov izgled i ugled sada ne mogu pomoci, jedino sto mu je ostalo bila je njegova sarmatnost i snalazljivost. Zeleo je da se svidi njenim roditeljima, iako je vec mogao da pretpostavi kakvo je misljenje njen otac imao o njemu.

Bas kao je i sto je ocekivao, rucak je prosao u najmanje ruku neprijatno. Situacija je bila napeta, razgovori usiljeni, cak ni pijani Eleanor i Louis nisu uspeli da razbiju losu atmosferu.

''Voleo bih da mi se pridruzis u radnoj sobi momce.'', rekao je Hauard Zaynu, ''Izvini Louis, ali voleo bih da ovaj razgovor vodim nasamo sa njim.'', Lou je samo slegnuo ramenima odlazeci sa Eleanor i drugim dvema zenama u dnevnu sobu gde su bili posluzeni kafa i desert.

''Izvoli...'', ponudio mu je jednu od fotelja za njegovim radnim stolom, ''Viski?  Cigara?'', ponudio mu je.

''Ne hvala, ne pusim, ali je viski dobrodosao.'', pratio je starijeg coveka dok je ovaj prilazio baru.

''Moram da priznam da sam se potpuno sokirao kada sam ugledao tebe na svom kucnom pragu.'', zapoceo je, uzimajuci dve case i dodajuci po 3 kocke leda u njih, ''Ne znam kako si uspeo da obrlatis moju cerku, ali si ocigledno pronasao nacina.'', zavrsio je, nalivajuci viski.

''Nisam je obrlatio.'', mirno je odgovorio Zayn, prihvatajuci casu.

''Daj Malik, oboje znamo ko si i sta si. Moja cerka nije glupa, siguran sam da te je odmah na pocetku prozrela. Bas zbog toga mi nije jasno sta ona radi s tobom.''

''Gospodine Hayes, poznajemo se godinama, imate pravo na takvo misljenje o meni, posebno kada nisam ucinio nista da ga opovrgnem, ali...'', zastao je na trenutak, uzimajuci gutljaj pica, ''Vasa cerka me je promenila. U pravu ste, u pocetku me je prozreka, odbila me je i to ne samo jedanput, ali sto mi je vise terala inat, to sam se vise zaljubljivao u nju. Na kraju sam shvatio da ne zelim da zivim vise onako kako sam ziveo. Zakleo sam se u to da cu se, ako ona bude odlucila da mi pruzi sansu, promeniti iz korena. Nije bilo lako, ali se svakim novim danom sve vise menjam, postajem bolji covek i to samo zbog vase cerke. Ne morate da mi verujete, ali tako je.'', zavrsio je, gledajuci Hauarda pravo u oci. 

Lepotica i Milioner (Zayn Malik)Where stories live. Discover now